Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 86 tot 90
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Sluiten van de grenzen kost Europa 100 miljard

Vernieuwde grenscontroles storten Europa in een nieuwe RECESSIE. Het sluiten van de binnengrenzen gaat 100 miljard euro per jaar kosten. Vooral landen als Nederland en Duitsland zouden hier het slachtoffer van worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Poetin krijgt er nog een kopzorg bij: de werkloosheid in Rusland gaat naar hoogste niveau in jaren

De werkloosheid in Rusland gaat naar het hoogste niveau in twee jaar, terwijl de RECESSIE van de Russische economie haar tweede jaar in zal gaan. 

Oekraïne, Syrië, een leugenachtige verkrachtingszaak en almaar dalende olieprijzen. Alsof Poetin nog niet genoeg aan z’n hoofd heeft, komt daar nu ook nog een binnenlands probleem bij. Russische bedrijven gaan in groten getale werknemers ontslaan. Terwijl de werkloosheid in 2014 nog afnam, zullen meer Russen thuis komen te zitten in 2016 dan de laatste paar jaar het geval was.

Foefjes om werkloosheid te maskeren

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Rusland gedwongen om hoge productie te handhaven door strenge winter

Zowel een RECESSIE als het instorten van de olieprijzen hebben de Russische president Poetin nog niet kunnen overtuigen om toe te treden tot het OPEC-kartel. De redenen hiertoe zijn diverse, gaande van politieke tot zuiver technische problemen.

Dinsdag werd er tijdens een top-overleg tussen de Russische minister van olie en deze van Saoedi-Arabië enkele belangrijke items besproken waaronder het bevriezen van de productie en een eventuele verregaande samenwerking in de toekomst. Een daling van de productie is echter een ander paar mouwen, niet enkel omwille van het verlies van marktaandeel maar ook omwille van technische problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Jim Rogers “Maar weinig plaatsen zijn veilig”

In de jaren ’70 nam een RECESSIE de wereld in een houdgreep die een decennium lang duurde. Aandelen trappelden ter plaatse, grondstoffen crashte en Jim Rogers verdiende een fortuin. Met de crisis van 2008 zag Rogers hetzelfde nog eens gebeuren … en nu krijgen we het vervolg.

Rogers waarschuwde tijdens de financiële crisis dat er massale ontslagen zouden volgen, dat de economie afhankelijk zou worden van bail-outs en dat centrale banken op globale schaal de geldpers zouden laten rollen. Nu waarschuwt hij dat beleggers over heel de wereld beginnen te begrijpen dat het allemaal voorbij is.

Iedereen zal de pijn voelen, inclusief China en de Verenigde Staten. Er zullen maar weinig plaatsen zijn waar deze crisis niet zal toeslaan. Centrale banken zullen in paniek schieten, maar ze kunnen de markten niet meer redden. Alles is kunstmatig, het zal niet helpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Bank of America: “China zal de wereld niet in een RECESSIE storten”

Dalende aandelenbeurzen, groeiende bedrijfsschulden en een forse uitstroom van kapitaal. Het zijn de drie belangrijkste uitdagingen waar China momenteel mee kampt. Steeds meer experts waarschuwen dat een harde landing van de economie onvermijdelijk is. Maar niet iedereen is het daarmee eens.

Zo zijn de analisten van Bank of America een andere mening toegedaan. Zij stellen dat “China niet de oorzaak zal zijn van een nieuwe mondiale RECESSIE”. Dat blijkt uit een rapport waarin de zakenbank antwoord geeft op 34 vragen over de tweede economie van de wereld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$