Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 86 tot 90
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Rusland gedwongen om hoge productie te handhaven door strenge winter

Zowel een RECESSIE als het instorten van de olieprijzen hebben de Russische president Poetin nog niet kunnen overtuigen om toe te treden tot het OPEC-kartel. De redenen hiertoe zijn diverse, gaande van politieke tot zuiver technische problemen.

Dinsdag werd er tijdens een top-overleg tussen de Russische minister van olie en deze van Saoedi-Arabië enkele belangrijke items besproken waaronder het bevriezen van de productie en een eventuele verregaande samenwerking in de toekomst. Een daling van de productie is echter een ander paar mouwen, niet enkel omwille van het verlies van marktaandeel maar ook omwille van technische problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Jim Rogers “Maar weinig plaatsen zijn veilig”

In de jaren ’70 nam een RECESSIE de wereld in een houdgreep die een decennium lang duurde. Aandelen trappelden ter plaatse, grondstoffen crashte en Jim Rogers verdiende een fortuin. Met de crisis van 2008 zag Rogers hetzelfde nog eens gebeuren … en nu krijgen we het vervolg.

Rogers waarschuwde tijdens de financiële crisis dat er massale ontslagen zouden volgen, dat de economie afhankelijk zou worden van bail-outs en dat centrale banken op globale schaal de geldpers zouden laten rollen. Nu waarschuwt hij dat beleggers over heel de wereld beginnen te begrijpen dat het allemaal voorbij is.

Iedereen zal de pijn voelen, inclusief China en de Verenigde Staten. Er zullen maar weinig plaatsen zijn waar deze crisis niet zal toeslaan. Centrale banken zullen in paniek schieten, maar ze kunnen de markten niet meer redden. Alles is kunstmatig, het zal niet helpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Bank of America: “China zal de wereld niet in een RECESSIE storten”

Dalende aandelenbeurzen, groeiende bedrijfsschulden en een forse uitstroom van kapitaal. Het zijn de drie belangrijkste uitdagingen waar China momenteel mee kampt. Steeds meer experts waarschuwen dat een harde landing van de economie onvermijdelijk is. Maar niet iedereen is het daarmee eens.

Zo zijn de analisten van Bank of America een andere mening toegedaan. Zij stellen dat “China niet de oorzaak zal zijn van een nieuwe mondiale RECESSIE”. Dat blijkt uit een rapport waarin de zakenbank antwoord geeft op 34 vragen over de tweede economie van de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Deze twee grafieken illustreren de flinke malaise in diverse olielanden

De lage olieprijs baart veel mensen zorgen. Voorheen waren de meeste experts ervan overtuigd dat lage prijzen goed zijn voor de groei van de wereldeconomie, maar anno 2016 is die groep kleiner geworden. Steeds meer analisten waarschuwen dat de grote schulden en onhoudbare financieringstekorten in de olielanden kunnen leiden tot een wereldwijde RECESSIE.

Van Nigeria tot Venezuela staan regeringen van olielanden in de rij om een beroep te doen op organisaties als de Wereldbank en het IMF. De structureel lage olieprijs zorgt ervoor dat die landen externe hulp nodig hebben om verder onheil te voorkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Zonder olie ziet alles er een stuk beter uit…

Het onderzoeksteam van Morgan Stanley heeft onlangs onderzocht hoe de Amerikaanse economie presteert als we het effect van de dalende olieprijs niet meerekenen. Dit onderzoek is verricht omdat veel beleggers zich op dit moment afvragen of de Amerikaanse economie in een nieuwe RECESSIE terecht zal komen.

Het team van Morgan Stanley heeft onder andere de bovenstaande grafiek gepubliceerd. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse productiesector duidelijk te maken heeft met krimp. Maar, als we het effect van de dalende olieprijs weghalen, dan ziet het plaatje er een stuk rooskleuriger uit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$