Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 86 tot 90
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Deze twee grafieken illustreren de flinke malaise in diverse olielanden

De lage olieprijs baart veel mensen zorgen. Voorheen waren de meeste experts ervan overtuigd dat lage prijzen goed zijn voor de groei van de wereldeconomie, maar anno 2016 is die groep kleiner geworden. Steeds meer analisten waarschuwen dat de grote schulden en onhoudbare financieringstekorten in de olielanden kunnen leiden tot een wereldwijde RECESSIE.

Van Nigeria tot Venezuela staan regeringen van olielanden in de rij om een beroep te doen op organisaties als de Wereldbank en het IMF. De structureel lage olieprijs zorgt ervoor dat die landen externe hulp nodig hebben om verder onheil te voorkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Zonder olie ziet alles er een stuk beter uit…

Het onderzoeksteam van Morgan Stanley heeft onlangs onderzocht hoe de Amerikaanse economie presteert als we het effect van de dalende olieprijs niet meerekenen. Dit onderzoek is verricht omdat veel beleggers zich op dit moment afvragen of de Amerikaanse economie in een nieuwe RECESSIE terecht zal komen.

Het team van Morgan Stanley heeft onder andere de bovenstaande grafiek gepubliceerd. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse productiesector duidelijk te maken heeft met krimp. Maar, als we het effect van de dalende olieprijs weghalen, dan ziet het plaatje er een stuk rooskleuriger uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Deze trend voorspelt weinig goeds…

De Amerikaanse aandelenmarkten wisten de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. Dankzij deze late opleving werd het verlies voor de maand januari nog redelijk beperkt gemaakt. Maar, er zijn op dit moment genoeg macrocijfers te vinden die wijzen richting een nieuwe Amerikaanse RECESSIE. Wij zijn een nieuwe grafiek tegengekomen die opnieuw weinig goeds voorspelt voor de Amerikaanse economie.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er iets opmerkelijks aan de hand is bij de persoonlijke besparingen. Op basis van deze grafiek mogen we concluderen dat de Amerikanen de afgelopen maanden meer zijn gaan sparen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Column Kees de Kort | 'RECESSIE? Zo'n vaart loopt het niet'

Het gaat niet zo best met de groei in Amerika en in Azië en Europa ook niet geweldig. Maar loopt de VS tegen een nieuwe RECESSIE aan? Zo'n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Kees de Kort: "In Spanje en Ierland gaat het wel goed, maar voor de rest wel een boel kleine minnetjes. Het Europese economische herstel is aan het stagneren." Kees de Kort: "In Spanje en Ierland gaat het wel goed, maar voor de rest wel een boel kleine minnetjes. Het Europese economische herstel is aan het stagneren."

Vorige week werden de groeicijfers over het vierde kwartaal in de VS bekend. En dat viel tegen. Ze kwam zelfs lager uit dan Frankrijk, het 'zorgenkindje' in Europa. De groei kwam in de VS uit op 0,7 procent op jaarbasis. Dus zo'n 0,1 of 0,2 procent groei op kwartaalbasis. "Die groei in de VS is behoorlijk aan het afzwakken, dat is een ding dat zeker is. Export valt tegen, investeringen vallen tegen, voorraden vallen een beetje tegen", zegt marco-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 31 januari 2016

‘Vrees voor RECESSIE in VS neemt toe’

Het risico op een nieuwe RECESSIE in de Amerikaanse economie is afgelopen tijd gegroeid. Dat stellen economen in een rondgang door zakenkrant Financial Times.

De 51 ondervraagde economen zien nu een kans van één op vijf dat de Amerikaanse economie in het komende jaar een aanhoudende periode van krimp zal meemaken. Eind december werd die kans nog op 15 procent geschat voor de komende twee jaar. Sindsdien zijn de zorgen over de internationale economie, en met name over China, echter duidelijk toegenomen. Daardoor lijkt ook ’s werelds grootste economie nu kwetsbaarder dan eerder gedacht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$