EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 851 tot 855 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: zondag 27 november 2011

Willem Middelkoop: Als oplossing te lang duurt gaat er teveel kapot [video]

Vroeger was de financiële economie een afgeleide van de reële economie, maar tegenwoordig is het andersom. Als er iets fout gaat bij de banken, dan heeft dat enorme gevolgen. Als een oplossing niet snel genoeg komt, dan gaat er teveel kapot in de reële economie en dan kom je in een RECESSIE terecht. Dat zegt Willem Middelkoop op de Dag van de Belegger.

deel 1 van de video is hier te zien

deel 2 van de video is hier te zien

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: vrijdag 25 november 2011

Zalm: politiek nu in een crisis

Gerrit Zalm is als CEO van ABN Amro uiterst negatief over de Europese politici: "Als ze eerder actie hadden ondernomen in Europa, hadden we een RECESSIE kunnen voorkomen."

Gerrit Zalm is als CEO van ABN Amro uiterst negatief over de Europese politici: "Als ze eerder actie hadden ondernomen in Europa, hadden we een RECESSIE kunnen voorkomen."

Zalm, verkozen tot Neerlands beste minister van Financien van de eeuw, stelde voor een zaal vol beleggers op de Dag van de Belegger: "De politiek is nu in een crisis, en de economische dymensie begint ook op gang te komen." "Wordt het een lichte RECESSIE die snel herstelt, of een zware RECESSIE?"

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: donderdag 24 november 2011

Fitch waardeert Portugal af naar junk-status

Fitch Ratings heeft donderdag de rating voor Portugal verlaagd tot junk-status en waarschuwt voor verdere afwaarderingen vanwege de RECESSIE.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: donderdag 24 november 2011

Azië begint Europese crisis te voelen

De financiële crisis in Europa en de Verenigde Staten begint gevolgen te hebben voor het verre oosten. Chinese fabrieken zien deze maand de grootste terugval van de productie in 32 maanden tijd. De Chinese inkoopmanagersindex daalde deze maand van 52 naar 48 punten. Een score van minder dan 50 geeft aan dat er sprake is van krimp.

Volgens de New York Times is de krimp erger dan verwacht. Tot nu toe bleven landen in Oost- en Zuidoost-Azië namelijk grotendeels gespaard door de crisis. Dat de inkoopmanagersindex in China binnen luttele weken drie punten is gedaald doet de vrees bij economen dan ook toenemen dat Azië toch niet gespaard wordt van de crisis. Iets wat overeen lijkt te komen met de voorspelling die de Chinese vicepremier enkele dagen terug deed, namelijk dat ons een langdurige, globale, chronische RECESSIE staat te wachten.

[...]

Lees verder op De Aziatische Tijger
Geplaatst op: donderdag 24 november 2011

RECESSIEzorgen op beurzen

De aandelenbeurzen in Europa gingen woensdag opnieuw omlaag. Beleggers kregen een aantal tegenvallende macro-economische cijfers te verwerken en dit wakkerde de zorgen over een nieuwe RECESSIE verder aan. De AEX-index in Amsterdam stond kort voor het middaguur op een verlies van 0,5 procent op 275,49 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 419,48 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 0,9 procent omlaag.

Lees verder op Goudenmedia.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs