Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 861 tot 865
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

S&P dreigt met afwaardering vijf EU-landen

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft een lijstje met mogelijke afwaarderingen klaarliggen voor het geval Europa in een RECESSIE belandt. Het gaat om Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en Portugal.

S&P zou de kredietwaardigheid van de vijf Europese landen met een of twee stappen willen verlagen, zo meldden diverse internationale media.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 17 oktober 2011

Europese Denktank: Westerse banken in 2012 gedecimeerd en ontdaan van hun macht

10%-20% van de Westerse banken zal volgend jaar het loodje leggen. Zullen daar ook Nederlandse banken bijzitten?

Volgens de Europese Denktank LEAP/E2020 is het gebeurd met de macht van de Westerse megabanken. Volgend jaar zal zeker 10% tot 20% van de banken omvallen, waaronder ook grote banken die tot nu toe als 'too big too fail' werden beschouwd. Een groot deel van de bankensector zal in 2012 worden genationaliseerd, en onder druk van de publieke opinie zullen de bankiers een groot deel van hun exorbitante salarissen en bonussen definitief moeten opgeven.

Zoals de Denktank al twee jaar geleden voorspelde zinkt de wereld steeds verder weg in monetaire, financiële, economische, sociale, politieke en strategische crises. De 'geopolitieke ontwrichting' is in volle gang; in alle landen worden de besluiten van de politiek gekenmerkt door onzekerheid over de te volgen koers. Terwijl de wereldwijde RECESSIE is teruggekeerd wordt gevreesd voor het lot van de banken, het uitbreken van een valuta oorlog en stijgende en permanente werkloosheid.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2011

Roubini: die 'double dip' gaat er komen

De Westerse economieën stevenen af op een nieuwe RECESSIE, ongeacht of de schuldencrisis in Europa verder escaleert. Dat zegt econoom Nouriel Roubini in een interview met CNBC. Het is niet langer de vraag of er een dubbele dip komt, de vraag is alleen of deze mild of ernstig wordt, aldus Roubini  dinsdag in Seoel.

Bron: Exprress.be
Geplaatst: maandag 10 oktober 2011

Globale financiële ramp in de maak

De wereld staat aan de vooravond van de grootste financiële crisis in de geschiedenis. Dat heeft Mervyn King, de gouverneur van de Bank of England (BoE), gezegd na de beslissing om 75 miljard Britse pond aan vers geld in de Britse economie te injecteren om een nieuwe financiële crisis en RECESSIE te vermijden. Sir Mervyn zei dat de BoE dat had gedaan omdat steeds meer signalen wijzen op ‘een globale financiële ramp.’

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2011

Economen zeggen "Depressie"

Verschillende economen zijn het er over eens, we komen niet in een RECESSIE terecht, maar in een regelrecht depressie. De Europese schuldencrisis, de Amerikaanse schuldenberg, de oplopende werkloosheid, de besluiteloosheid van de regeringen, het failliete bankensysteem,… het zijn allemaal ingrediënten die ervoor zorgen dat we niet alleen in een nieuwe RECESSIE komen, maar die ervoor zullen zorgen dat we er ook lange tijd zullen blijven. Met andere woorden: Depressie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$