Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

997 artikelen gevonden. Artikel 866 tot 870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 oktober 2011

Q3 zonder QE3

Het derde kwartaal was voor de aandelenmarkten het eerste kwartaal zonder Quantitative Easing, en de resultaten liegen er niet om. Business Insider maakte een mooi overzicht. Samen met de uitbreidende Eurocrisis, de dreigende RECESSIE in Amerika en de vrees voor een harde landing van de Chinese economie, zal het gebrek aan een nieuw rondje Quantitative Easing niet vreemd zijn aan de kaakslag voor de beurzen in het derde kwartaal.

Bron: de Pers.nl
Geplaatst: maandag 3 oktober 2011

Crisis? Straks breekt echt de pleuris uit

Het dreigt echt mis te gaan met de eurocrisis. Dan komt Nederland in een zware RECESSIE, en zijn de gevolgen ernstiger dan na 2008. Wat betekent dat voor uw baan, huis en portemonnee?

[...]

Weg overwaarde, half Nederland onder water

Denk maar niet dat de daling van de huizenprijzen in hetzelfde langzame tempo blijft verlopen. Als de beer los is, gaan we een echte crash meemaken zoals die in de VS al lang heeft plaatsgevonden. In scenario’s die het ministerie van Financiën onlangs heeft vrijgegeven, dalen de huizenprijzen bij een nieuwe financiële crisis wel met zo’n 20 procent – een enorm vermogensverlies. Dat heeft een vernietigende invloed op het consumentenvertrouwen, waardoor de huizenmarkt volledig tot stilstand komt en de bereidheid om geld uit te geven tot een nulpunt daalt. De bouw van nieuwe woningen valt ver terug, wat opnieuw voedsel geeft aan de economische krimp.

De crash betekent dat zeker de helft van de huishoudens straks een hypotheeklening heeft die groter is dan de waarde van de woning – dat is nu al eenderde door de grote hoeveelheid aflossingsvrije hypotheken die verkocht is. Deze groep staat zoals dat heet ‘onder water’ en kan niet zomaar verhuizen. Bij verkoop ontstaat immers een restschuld, waar ze nog jarenlang aan vastzitten. Dit is slecht voor de arbeidsmobiliteit.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 3 oktober 2011

Griekse RECESSIE dendert voort: veel meer werklozen en veel meer schuld

De Griekse economie krimpt volgend jaar naar verwachting verder, terwijl de werkloosheid en de staatsschuld blijven oplopen. Dat bleek maandag uit een eerste versie van de Griekse overheidsbegroting voor 2012.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 30 september 2011

Zorgen over RECESSIE drukken Wall Street

De beurzen in New York stonden vrijdag aan het einde van het derde kwartaal op verlies door zorgen over de afzwakkende economische groei. Veel beleggers vrezen dat er een nieuwe RECESSIE aankomt. Amerikaanse aandelen stevenen af op het slechtste kwartaal sinds 2008.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 september 2011

IMF-top in teken van schuldencrisis

De Europese schuldencrisis en de vrees voor een nieuwe RECESSIE bepalen zaterdag de agenda van de jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Het IMF liet deze week duidelijk weten dat de internationale economie opnieuw in een gevaarlijke situatie is gekomen. Volgens het fonds dreigt de schuldencrisis te ontaarden in een nieuwe financiële crisis, die zeker in Europa kan leiden tot een krimp van de economie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$