EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 866 tot 870
Geplaatst op: dinsdag 25 oktober 2011

Roubini waarschuwt voor RECESSIE

De kans op een RECESSIE in de grootste ontwikkelde economieen in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa, is meer dan 50%, zei de Amerikaanse econoom Nouriel Roubini dinsdag.

[...]

Hij zei dat de eurozone waarschijnlijk nu al in RECESSIE is.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2011

S&P dreigt met afwaardering vijf EU-landen

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft een lijstje met mogelijke afwaarderingen klaarliggen voor het geval Europa in een RECESSIE belandt. Het gaat om Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en Portugal.

S&P zou de kredietwaardigheid van de vijf Europese landen met een of twee stappen willen verlagen, zo meldden diverse internationale media.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2011

Europese Denktank: Westerse banken in 2012 gedecimeerd en ontdaan van hun macht

10%-20% van de Westerse banken zal volgend jaar het loodje leggen. Zullen daar ook Nederlandse banken bijzitten?

10%-20% van de Westerse banken zal volgend jaar het loodje leggen. Zullen daar ook Nederlandse banken bijzitten?

Volgens de Europese Denktank LEAP/E2020 is het gebeurd met de macht van de Westerse megabanken. Volgend jaar zal zeker 10% tot 20% van de banken omvallen, waaronder ook grote banken die tot nu toe als 'too big too fail' werden beschouwd. Een groot deel van de bankensector zal in 2012 worden genationaliseerd, en onder druk van de publieke opinie zullen de bankiers een groot deel van hun exorbitante salarissen en bonussen definitief moeten opgeven.

Zoals de Denktank al twee jaar geleden voorspelde zinkt de wereld steeds verder weg in monetaire, financiële, economische, sociale, politieke en strategische crises. De 'geopolitieke ontwrichting' is in volle gang; in alle landen worden de besluiten van de politiek gekenmerkt door onzekerheid over de te volgen koers. Terwijl de wereldwijde RECESSIE is teruggekeerd wordt gevreesd voor het lot van de banken, het uitbreken van een valuta oorlog en stijgende en permanente werkloosheid.

Lees verder op Xander Nieuws
Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2011

Roubini: die 'double dip' gaat er komen

De Westerse economieën stevenen af op een nieuwe RECESSIE, ongeacht of de schuldencrisis in Europa verder escaleert. Dat zegt econoom Nouriel Roubini in een interview met CNBC. Het is niet langer de vraag of er een dubbele dip komt, de vraag is alleen of deze mild of ernstig wordt, aldus Roubini  dinsdag in Seoel.

Lees verder op Blik op de Beurs.com
Geplaatst op: maandag 10 oktober 2011

Globale financiële ramp in de maak

De wereld staat aan de vooravond van de grootste financiële crisis in de geschiedenis. Dat heeft Mervyn King, de gouverneur van de Bank of England (BoE), gezegd na de beslissing om 75 miljard Britse pond aan vers geld in de Britse economie te injecteren om een nieuwe financiële crisis en RECESSIE te vermijden. Sir Mervyn zei dat de BoE dat had gedaan omdat steeds meer signalen wijzen op ‘een globale financiële ramp.’

[...]

Lees verder op Exprress.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs