Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 866 tot 870
Bron: Exprress.be
Geplaatst: maandag 10 oktober 2011

Globale financiële ramp in de maak

De wereld staat aan de vooravond van de grootste financiële crisis in de geschiedenis. Dat heeft Mervyn King, de gouverneur van de Bank of England (BoE), gezegd na de beslissing om 75 miljard Britse pond aan vers geld in de Britse economie te injecteren om een nieuwe financiële crisis en RECESSIE te vermijden. Sir Mervyn zei dat de BoE dat had gedaan omdat steeds meer signalen wijzen op ‘een globale financiële ramp.’

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2011

Economen zeggen "Depressie"

Verschillende economen zijn het er over eens, we komen niet in een RECESSIE terecht, maar in een regelrecht depressie. De Europese schuldencrisis, de Amerikaanse schuldenberg, de oplopende werkloosheid, de besluiteloosheid van de regeringen, het failliete bankensysteem,… het zijn allemaal ingrediënten die ervoor zorgen dat we niet alleen in een nieuwe RECESSIE komen, maar die ervoor zullen zorgen dat we er ook lange tijd zullen blijven. Met andere woorden: Depressie.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2011

Bijna de helft van alle Amerikanen leeft in een gezin dat een uitkering krijgt

Ongeveer de helft van de Amerikaanse bevolking - 48,5% - leeft in een gezin waarin tenminste één gezinslid een of andere vorm van overheidsuitkering krijgt. In het midden van de RECESSIE - in het derde kwartaal van 2008 - was dat ‘maar’ 44,4%, blijkt uit gegevens van de Amerikaanse Census.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

Geen nieuwe RECESSIE in Spanje

De Spaanse minister van Financiën Elena Salgado ontkrachtte woensdag woorden van economen dat het land dit jaar in een nieuwe RECESSIE zal belanden.

''De overheid blijft bij de eerder gestelde verwachtingen. Wij voorzien een positieve economische groei in het derde en vierde kwartaal'', aldus Salgado.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Kempen pleit voor Amerikaanse aanpak Europese problemen

Om een RECESSIE, of erger, af te wenden, moet Europa snel met een creatieve aanpak naar Amerikaans voorbeeld komen, zegt Lars Dijkstra van zakenbank Kempen & Co dinsdag tijdens een persbijeenkomst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$