Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

997 artikelen gevonden. Artikel 896 tot 900
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Alweer zwarte dag voor Europese beurzen

De vrees voor een RECESSIE in de Verenigde Staten en de kredietcrisis in Europa tonen zich vandaag alweer desastreus voor de Europese beurzen. De bankaandelen krijgen de grootste klappen. De Bel20 is gesloten met een verlies van 4,61 procent, en KBC en Ageas zakten meer dan 8 procent.

Wie dacht dat de beurzen het ergste achter de rug hadden, werd weer met beide voeten op de grond gezet. Omstreeks 16 uur noteerden de beurzen van Parijs en Frankfurt al vijf procent lager. In Londen gingen de indexen drie procent naar beneden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Europese beurzen starten week in mineur

De Europese beurzen openen de week met serieuze verliezen. Een cocktail van RECESSIEvrees, schuldenzorgen en de verkiezingsnederlaag van Angela Merkel zorgen voor een kater bij de beleggers.

De beurs van Frankfurt opende met een verlies van 2,32 pct, de beurs van Londen met een verlies van 1,43 pct, de beurs van Parijs met een verlies van 2,41 pct en de beurs van Amsterdam startte 2,2 pct lager.

Brussel volgt de trend met een verlies van meer dan 2 pct voor de Bel20.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Nikkei eindigt fors in de min

De beurs in Tokio eindigde maandag fors in de min. Het teleurstellende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag wakkerde de vrees voor een nieuwe RECESSIE in de Verenigde Staten aan. De Nikkei sloot 1,9 procent lager op 8784,46 punten.
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 september 2011

Griekse horeca stemt voor georganiseerde belastingontduiking

Vele café’s en souvlakistands kampen ten gevolge van de diepe RECESSIE in het land al met inkomstenverliezen van 20% à 40%.

Belastingontduiking neemt georganiseerde vormen aan in het noodlijdende Griekenland nu de Pan-Hellenische Federatie van Restaurants en gerelateerde Beroepen op een buitengewone algemene vergadering tegen de toepassing van de btw-verhoging van 13% naar 23% heeft gestemd. De verhoging is een maatregel opgelegd door de EU-partners in het kader van het financiële reddingsplan voor het failliete Griekenland. Ook vorig jaar was de btw al verhoogd van 9 tot 13%.

Bron: fonds nieuws
Geplaatst: zondag 4 september 2011

Roubini: 'We staan er slechter voor dan in 2008'

De wereldeconomie is in een slechtere positie dan in 2008. 'We hebben nu te maken met bezuinigingen en met banken die zeer voorzichtig zijn.'

Dat heeft Nouriel Roubini gezegd in een interview met CNBC. Roubini, bijgenaamd 'Dr Doom', is een invloedrijke econoom die voortijdig de crisis van 2008 voorspelde.

Stall speed
Volgens Roubini zijn de ontwikkelde economieën gevangen in een zogenoemde ' stall speed': een combinatie van lage groei en de behoefte aan meer fiscale stimulering en minder bezuinigingen om de economie weer aan de praat te krijgen.

Roubini denkt dat er 60 procent kans is dat er een tweede wereldwijde RECESSIE komt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$