Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 896 tot 900
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 10 september 2011

Griekse RECESSIE erger dan gedacht

De Griekse economie zal dit jaar met meer dan vijf procent krimpen. Dit verklaart de Griekse minister van Financiën zaterdag, zo meldt persbureau Reuters.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

Obama pompt 450 miljard dollar in economie; maar kunnen de VS het politieke circus stopzetten?

De Amerikaanse president Obama heeft voor het Amerikaanse Congres zijn langverwachte American Jobs Act gepresenteerd, een voorstel om de stokkende economie opnieuw aan te zwengelen en de Amerikaanse gezinnen soelaas te brengen in wat een nieuwe RECESSIE lijkt te gaan worden.

Tegen alle verwachingen in omvat het plan voor meer dan 450 miljard dollar aan nieuwe maatregelen en dat is een pak meer dan het bedrag van 300 miljard dat al dagenlang in de media circuleert. Obama wil belastingsverlagingen doorvoeren (zo’n 1.500 dollar of 1.100 euro per gezin, maar hij wil ook investeren in infrastructuur en de creatie van nieuwe jobs. Tot 17 keer herhaalde de president zijn verzoek om meteen werk te maken van het plan: ‘'Keur dit jobplan meteen goed."

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 september 2011

OESO waarschuwt voor mogelijk diepere crisis

De vooruitzichten voor de economische groei in de grootste geïndustrialiseerde landen zijn zwak. In sommige landen is een RECESSIE niet uitgesloten, en de crisis in de eurozone zou zich nog kunnen uitdiepen. Daarvoor waarschuwt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een rapport over de G7 (VS, Japan, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië).

Bron: Nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 september 2011

Crisis Europa erger dan in VS

De financiële problemen die Europa bedreigen zijn groter dan de problemen van de Verenigde Staten. Dat heeft president Robert Zoellick van de Wereldbank dinsdag gezegd op een persconferentie in Singapore.

Zoellick voorspelde dat de economie van de VS een periode van langzame groei en hoge werkloosheid tegemoet gaat, maar dat er geen sprake zal zijn van een RECESSIE.

De schuldencrisis in Europa dreigt het vertrouwen van consumenten en investeerders te ondermijnen, lichtte Zoellick toe. Hij stelde dat Europese landen wellicht meer fiscaal geïntegreerd moeten worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Ergste van de eurocrisis moet nog komen

Binnen de eurozone gedraagt elk land zich als een kleine open economie aan de rand van de wereld. Elk gaat er van uit dat zijn handelingen geen impact hebben op anderen, schrijft Wolfgang Munchau in de Financial Times.  Het grootste probleem van de huidige eurozone is daarom dat elk reddingsplan uitgaat van economische groei. Maar die groei vertraagde tijdens de zomer en die vertraging lijkt enkel aan kracht te winnen. Bankleningen aan de privé-sector zijn de voorbij twee maanden gedaald; een index die de aankopen van bedrijven monitort wijst op een daling van de productieactiviteit in augustus. De reddingsplannen voor Griekenland zijn kansloos, want het land bevindt zich in een depressie; Italië vreest dat zijn besparingsplannen het land uiteindelijk in een RECESSIE zullen storten. De kans dat de eurozone op dit moment alweer in RECESSIE verkeert is daarom niet denkbeeldig.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$