Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1000 artikelen gevonden. Artikel 91 tot 95
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Er hangt een zwaard van $ 29.000 miljard boven de markt

Nooit eerder staken bedrijven zich zo diep in de schulden. De totale hoeveelheid bedrijfsobligaties staat met $ 29.000 miljard op een recordniveau. Dit schuldenzwaard hangt wellicht niet aan een paardenhaar zoals bij Damocles, maar veel zal het niet schelen. Want de schuldenexplosie zou de economie wel eens in een RECESSIE kunnen duwen, aldus Bloomberg. Met alle gevolgen van dien voor de beurskoersen.

De druk op de kredietmarkten neemt wereldwijd toe. Sinds 2009 waren niet zoveel adviesaanpassingen van kredietbeoordelaars downgrades. De schuldenhefboom bij bedrijven staat op het hoogste punt in 12 jaar. En een derde van de bedrijven wereldwijd maakt inmiddels al minder rendement op het geleende geld dan de vereiste rente. Waar beurslegende Stanley Druckenmiller al voor vreesde, lijkt dus werkelijkheid te worden: het extreme beleid van centrale banken heeft tot een extreem korte-termijn denken geleid.

Bonnie Baha, manager bij DoubleLine Capital, het obligatiehuis van de bekende Jeff Gundlach, stelt:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Wereldwijd bijna 33% bedrijven in problemen door opgelopen schuld

De laatste weken zijn er tal van persberichten verschenen over het al dan niet opnieuw in RECESSIE gaan van de wereldeconomie. Dit kan uiteraard moeilijk ingeschat worden al wijzen bepaalde zaken op een niet-gunstig verloop van de economie in zowel de opkomende economieën, China als in het Westen. Wat echter wel bewezen is, is de enorme schuldenberg van meerdere biljoenen euro’s.

Ondanks dat het niet bewezen is dat deze gigantische schuldenberg de oorzaak zal zijn van een eventuele aankomende RECESSIE, is het wel duidelijk dat dit een probleem is dat niet direct zal weggewerkt zijn. Deze schulden zijn er, zullen een behoorlijke inspanning vragen om weg te werken en belemmeren een gezonde groei. Indien deze groei vervolgens daalt zal deze schuldenberg er voor zorgen dat er net wel een RECESSIE komt in plaats van het net vermijden ervan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Dit Scandinavische land kampt al 3 jaar met een RECESSIE

Experts die verwachten dat de aandelenmarkten wereldwijd zullen dalen, wijzen vaak op het feit dat veel landen al in een RECESSIE verkeren. Een goed voorbeeld is Finland. Het Scandinavische land kampt al sinds 2012 met een dalende economische groei en oplopende werkloosheid. Hoogste tijd dus voor flinke hervormingen, maar de vraag is of die maatregelen succesvol kunnen worden geïmplementeerd.

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar de Finse economie is de slechtst presterende economie in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiek bureau Eurostat. Ook is de werkloosheid inmiddels opgelopen tot maar liefst 9,2 procent, en heeft het land relatief gezien een hoger begrotingstekort dan Italië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Voorspeller oliecorrectie Mark Yusko heeft meer slecht nieuws

Mark Yusko voorspelde begin 2015 dat olie zou terugvallen tot 30 dollar. Nu doet hij opnieuw enkele gewaagde voorspellingen.

De oprichter en CEO van Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko heeft op een congres zijn 10 verrassingen voor 2016 opgesomd. Begin vorig jaar deed hij hetzelfde en 8 van de 10 kwamen uit, vooral met zijn voorspelling dat olie naar 30 dollar per vat zou gaan, oogstte hij lof.

Er komt in 2016 zo zeker als de zon opkomt een RECESSIE aan. Het is nog afwachten als Europa of de VS als eerste in een RECESSIE beland. De Amerikaanse economische vooruitzichten worden vertroebeld door dalende bedrijfsresultaten en een contractie van de industriesector, een teken van een algemene vertraging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

De kans op een RECESSIE is enorm groot

De afgelopen twee weken is de angst voor een mogelijk nieuwe Amerikaanse RECESSIE flink toegenomen. Volgens John Hussman, van Hussman Funds, is het bijna zeker dat de Amerikaanse economie te maken gaat krijgen met een nieuwe RECESSIE. Hij denkt dat Amerika te maken zal krijgen met een afzwakkende economie, omdat de industriële productiecijfers hem dat laten zien. Op jaarbasis wist de Amerikaanse industriële productie zelfs een daling neer te zetten. Op dit moment hebben we al tien keer op een rij te maken gehad met een maand-op-maanddaling bij de productie, en volgens Hussman is dat een trend die weinig goeds voorspelt.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we op dit moment te maken hebben met een notering van 10. In het verleden ging elke notering van minimaal 8 gepaard met een economische RECESSIE. Op dit moment zitten we daar dus ruim boven, dus volgens Hussman is er geen twijfel over mogelijk of we wel of niet te maken gaan krijgen met een RECESSIE. Hij raadt daarom ook aan om uw portefeuille te beschermen tegen een nieuwe koersval op de beurzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$