Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 901 tot 905
Bron: Nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 september 2011

Crisis Europa erger dan in VS

De financiële problemen die Europa bedreigen zijn groter dan de problemen van de Verenigde Staten. Dat heeft president Robert Zoellick van de Wereldbank dinsdag gezegd op een persconferentie in Singapore.

Zoellick voorspelde dat de economie van de VS een periode van langzame groei en hoge werkloosheid tegemoet gaat, maar dat er geen sprake zal zijn van een RECESSIE.

De schuldencrisis in Europa dreigt het vertrouwen van consumenten en investeerders te ondermijnen, lichtte Zoellick toe. Hij stelde dat Europese landen wellicht meer fiscaal geïntegreerd moeten worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Ergste van de eurocrisis moet nog komen

Binnen de eurozone gedraagt elk land zich als een kleine open economie aan de rand van de wereld. Elk gaat er van uit dat zijn handelingen geen impact hebben op anderen, schrijft Wolfgang Munchau in de Financial Times.  Het grootste probleem van de huidige eurozone is daarom dat elk reddingsplan uitgaat van economische groei. Maar die groei vertraagde tijdens de zomer en die vertraging lijkt enkel aan kracht te winnen. Bankleningen aan de privé-sector zijn de voorbij twee maanden gedaald; een index die de aankopen van bedrijven monitort wijst op een daling van de productieactiviteit in augustus. De reddingsplannen voor Griekenland zijn kansloos, want het land bevindt zich in een depressie; Italië vreest dat zijn besparingsplannen het land uiteindelijk in een RECESSIE zullen storten. De kans dat de eurozone op dit moment alweer in RECESSIE verkeert is daarom niet denkbeeldig.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

3 redenen waarom een universiteitsdiploma niet langer de garantie biedt op een financiëel onbezorgde toekomst

Miljoenen schoolverlaters maken zich op om voor het eerst naar de universiteit te gaan. Sommigen omdat ze graag verder leren, anderen omdat ze geloven dat een vierjarig verblijf aan de universiteit - ondanks de vaak hoge schulden die ze daarvoor moeten maken- hun kansen op een vetbetaalde job vergroot. ‘Maar is dat wel zo?’, vraagt Schumpeter zich af in The Economist.

De universiteitselite heeft de wereld nog altijd aan haar voeten, blijkt uit een recente studie van het Centre on Education and the Workforce van de Georgetown University : een Amerikaan met een universiteitsdiploma zal over zijn ganse beroepsloopbaan 3,6 miljoen dollar verdienen of 2,3 miljoen dollar meer dan wie gewoon de middelbare school afmaakte. Uit een andere studie uit 2002 blijkt dat universitairen tijdens hun carrière 75% meer zullen verdienen dan wie niet verder raakte dan het middelbaar onderwijs.

Maar is het verleden een betrouwbare indicator voor de toekomst? Want er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de cognitieve elite de gevolgen van de voorbije globale RECESSIE begint te ondervinden.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Banken duwen beurzen diep in het rood

De Europese beurzen doken maandagmiddag diep in het rood onder aanvoering van de Europese bankaandelen. De bankensector lag zwaar onder vuur door de aanhoudende zorgen over de Europese schuldsituatie, de vrees voor een nieuwe RECESSIE en vanwege een miljardenclaim in de Verenigde Staten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Alweer zwarte dag voor Europese beurzen

De vrees voor een RECESSIE in de Verenigde Staten en de kredietcrisis in Europa tonen zich vandaag alweer desastreus voor de Europese beurzen. De bankaandelen krijgen de grootste klappen. De Bel20 is gesloten met een verlies van 4,61 procent, en KBC en Ageas zakten meer dan 8 procent.

Wie dacht dat de beurzen het ergste achter de rug hadden, werd weer met beide voeten op de grond gezet. Omstreeks 16 uur noteerden de beurzen van Parijs en Frankfurt al vijf procent lager. In Londen gingen de indexen drie procent naar beneden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$