Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 901 tot 905
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

3 redenen waarom een universiteitsdiploma niet langer de garantie biedt op een financiëel onbezorgde toekomst

Miljoenen schoolverlaters maken zich op om voor het eerst naar de universiteit te gaan. Sommigen omdat ze graag verder leren, anderen omdat ze geloven dat een vierjarig verblijf aan de universiteit - ondanks de vaak hoge schulden die ze daarvoor moeten maken- hun kansen op een vetbetaalde job vergroot. ‘Maar is dat wel zo?’, vraagt Schumpeter zich af in The Economist.

De universiteitselite heeft de wereld nog altijd aan haar voeten, blijkt uit een recente studie van het Centre on Education and the Workforce van de Georgetown University : een Amerikaan met een universiteitsdiploma zal over zijn ganse beroepsloopbaan 3,6 miljoen dollar verdienen of 2,3 miljoen dollar meer dan wie gewoon de middelbare school afmaakte. Uit een andere studie uit 2002 blijkt dat universitairen tijdens hun carrière 75% meer zullen verdienen dan wie niet verder raakte dan het middelbaar onderwijs.

Maar is het verleden een betrouwbare indicator voor de toekomst? Want er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de cognitieve elite de gevolgen van de voorbije globale RECESSIE begint te ondervinden.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Banken duwen beurzen diep in het rood

De Europese beurzen doken maandagmiddag diep in het rood onder aanvoering van de Europese bankaandelen. De bankensector lag zwaar onder vuur door de aanhoudende zorgen over de Europese schuldsituatie, de vrees voor een nieuwe RECESSIE en vanwege een miljardenclaim in de Verenigde Staten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Alweer zwarte dag voor Europese beurzen

De vrees voor een RECESSIE in de Verenigde Staten en de kredietcrisis in Europa tonen zich vandaag alweer desastreus voor de Europese beurzen. De bankaandelen krijgen de grootste klappen. De Bel20 is gesloten met een verlies van 4,61 procent, en KBC en Ageas zakten meer dan 8 procent.

Wie dacht dat de beurzen het ergste achter de rug hadden, werd weer met beide voeten op de grond gezet. Omstreeks 16 uur noteerden de beurzen van Parijs en Frankfurt al vijf procent lager. In Londen gingen de indexen drie procent naar beneden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Europese beurzen starten week in mineur

De Europese beurzen openen de week met serieuze verliezen. Een cocktail van RECESSIEvrees, schuldenzorgen en de verkiezingsnederlaag van Angela Merkel zorgen voor een kater bij de beleggers.

De beurs van Frankfurt opende met een verlies van 2,32 pct, de beurs van Londen met een verlies van 1,43 pct, de beurs van Parijs met een verlies van 2,41 pct en de beurs van Amsterdam startte 2,2 pct lager.

Brussel volgt de trend met een verlies van meer dan 2 pct voor de Bel20.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Nikkei eindigt fors in de min

De beurs in Tokio eindigde maandag fors in de min. Het teleurstellende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag wakkerde de vrees voor een nieuwe RECESSIE in de Verenigde Staten aan. De Nikkei sloot 1,9 procent lager op 8784,46 punten.


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$