EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
46
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
27
kliks
Bron: AmsterdamGold
25
kliks
Bron: BNR.nl
19
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 931 tot 935 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: vrijdag 9 september 2011

Obama pompt 450 miljard dollar in economie; maar kunnen de VS het politieke circus stopzetten?

De Amerikaanse president Obama heeft voor het Amerikaanse Congres zijn langverwachte American Jobs Act gepresenteerd, een voorstel om de stokkende economie opnieuw aan te zwengelen en de Amerikaanse gezinnen soelaas te brengen in wat een nieuwe RECESSIE lijkt te gaan worden.

Tegen alle verwachingen in omvat het plan voor meer dan 450 miljard dollar aan nieuwe maatregelen en dat is een pak meer dan het bedrag van 300 miljard dat al dagenlang in de media circuleert. Obama wil belastingsverlagingen doorvoeren (zo’n 1.500 dollar of 1.100 euro per gezin, maar hij wil ook investeren in infrastructuur en de creatie van nieuwe jobs. Tot 17 keer herhaalde de president zijn verzoek om meteen werk te maken van het plan: ‘'Keur dit jobplan meteen goed."

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 8 september 2011

OESO waarschuwt voor mogelijk diepere crisis

De vooruitzichten voor de economische groei in de grootste geïndustrialiseerde landen zijn zwak. In sommige landen is een RECESSIE niet uitgesloten, en de crisis in de eurozone zou zich nog kunnen uitdiepen. Daarvoor waarschuwt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een rapport over de G7 (VS, Japan, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië).

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 6 september 2011

Crisis Europa erger dan in VS

De financiële problemen die Europa bedreigen zijn groter dan de problemen van de Verenigde Staten. Dat heeft president Robert Zoellick van de Wereldbank dinsdag gezegd op een persconferentie in Singapore.

De financiële problemen die Europa bedreigen zijn groter dan de problemen van de Verenigde Staten. Dat heeft president Robert Zoellick van de Wereldbank dinsdag gezegd op een persconferentie in Singapore.

Zoellick voorspelde dat de economie van de VS een periode van langzame groei en hoge werkloosheid tegemoet gaat, maar dat er geen sprake zal zijn van een RECESSIE.

De schuldencrisis in Europa dreigt het vertrouwen van consumenten en investeerders te ondermijnen, lichtte Zoellick toe. Hij stelde dat Europese landen wellicht meer fiscaal geïntegreerd moeten worden.

Lees verder op Nu.nl
Geplaatst op: maandag 5 september 2011

Ergste van de eurocrisis moet nog komen

Binnen de eurozone gedraagt elk land zich als een kleine open economie aan de rand van de wereld. Elk gaat er van uit dat zijn handelingen geen impact hebben op anderen, schrijft Wolfgang Munchau in de Financial Times.  Het grootste probleem van de huidige eurozone is daarom dat elk reddingsplan uitgaat van economische groei. Maar die groei vertraagde tijdens de zomer en die vertraging lijkt enkel aan kracht te winnen. Bankleningen aan de privé-sector zijn de voorbij twee maanden gedaald; een index die de aankopen van bedrijven monitort wijst op een daling van de productieactiviteit in augustus. De reddingsplannen voor Griekenland zijn kansloos, want het land bevindt zich in een depressie; Italië vreest dat zijn besparingsplannen het land uiteindelijk in een RECESSIE zullen storten. De kans dat de eurozone op dit moment alweer in RECESSIE verkeert is daarom niet denkbeeldig.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 5 september 2011

3 redenen waarom een universiteitsdiploma niet langer de garantie biedt op een financiëel onbezorgde toekomst

Miljoenen schoolverlaters maken zich op om voor het eerst naar de universiteit te gaan. Sommigen omdat ze graag verder leren, anderen omdat ze geloven dat een vierjarig verblijf aan de universiteit - ondanks de vaak hoge schulden die ze daarvoor moeten maken- hun kansen op een vetbetaalde job vergroot. ‘Maar is dat wel zo?’, vraagt Schumpeter zich af in The Economist.

De universiteitselite heeft de wereld nog altijd aan haar voeten, blijkt uit een recente studie van het Centre on Education and the Workforce van de Georgetown University : een Amerikaan met een universiteitsdiploma zal over zijn ganse beroepsloopbaan 3,6 miljoen dollar verdienen of 2,3 miljoen dollar meer dan wie gewoon de middelbare school afmaakte. Uit een andere studie uit 2002 blijkt dat universitairen tijdens hun carrière 75% meer zullen verdienen dan wie niet verder raakte dan het middelbaar onderwijs.

Maar is het verleden een betrouwbare indicator voor de toekomst? Want er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de cognitieve elite de gevolgen van de voorbije globale RECESSIE begint te ondervinden.

[...]

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs