EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 936 tot 940 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: woensdag 24 augustus 2011

Is de Industriële produktie voorbij de piek?

In Limits to Growth (1972) stelde de Club van Rome dat de wereldwijde industriële produktie een maximum zou bereiken tussen 2000 en 2020.

In Limits to Growth (1972) stelde de Club van Rome dat de wereldwijde industriële produktie een maximum zou bereiken tussen 2000 en 2020.

In China is de produktie in 2011 aan een tweede daling begonnen. Na de daling van 2008 – 2009 wijst de PMI-index (inkoopmanagersindex) in juni en juli 2011 opnieuw op een krimpende industrie.

[...]

Uit de cijfers blijkt dat de Europese produktie nog altijd lager is dan voor de RECESSIE van 2008 – 2009.

De schuldencrisis en de hoge olieprijs zullen de economische ontwikkeling en de industriële produktie blijven remmen.

De piek van de wereldwijde industriële produktie zit eraan te komen, of is misschien net gepasseerd.

Lees verder op Cassandra Club
Geplaatst op: dinsdag 23 augustus 2011

John Mauldin index voorspelt Double Dip

John Mauldin is steeds opzoek naar de nieuwste ontwikkelingen in de economie en de financiële markten.

Zo schrijft hij in z’n jongste mailing dat hij overal signalen ziet opduiken dat de VS afstevent op een RECESSIE, maar enkele indicatoren hoeven daarom nog niet richtinggevend te zijn, aldus Mauldin.

Dus bedacht hij, samen met Streettalk Advisors, een nieuwe economische barometer, genaamd ‘The Streettalk/Mauldin Economic Output Index’.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 23 augustus 2011

Goud: wat nu?

De beurzen staan onder druk. Een economische RECESSIE zit in de pijplijn en de technische steunniveaus voor aandelen bezwijken. Ondertussen vluchten beleggers naar goud. We bekijken de opties voor het toekomstige prijsverloop voor het gele edelmetaal.

We hadden geen betere titel kunnen bedenken voor onze laatste column, voor de vakantie. Met de kop ‘Zoek dekking!’ wilden we u waarschuwen voor de oplopende stress op de markten. We adviseerden om tijdens de zomer te schuilen in goud en aanverwanten.

Lees verder op Edelmetaal Info
Geplaatst op: maandag 22 augustus 2011

Techonologiefondsen zetten Wall Street hoger

Techonologiefondsen waren maandag op Wall Street in trek. De fondsen die in afgelopen sessie zware klappen kregen, worden nu door beleggers als goede investeringen gediend. Niettemin bleven beleggers voorzichtig en ontbraken grote uitslagen omdat de angst voor een RECESSIE nog rondwaart.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: maandag 22 augustus 2011

Rente wereldwijd en bestrijding RECESSIEs

Er worden geen risico’s meer genomen op de markten, dus gaat de aandacht uit naar de reacties van beleidsmakers, oftewel politici en centrale bankiers. Ben Bernanke, de voorzitter van de Fed, geeft vrijdag zijn belangrijke toespraak op de bijeenkomst in Jackson Hole en de financiële markten zullen luisteren naar hoe hij denkt dat de economie kan worden ondersteund. Bernanke kan het weer gaan hebben over de mogelijkheid van verdere stimulansen via kwantitatieve versoepeling. Maar hij zei eerder dat kwantitatieve versoepeling een instrument is om deflatie te bestrijden en dit staat haaks op de kerninflatie die de volgende paar maanden waarschijnlijk boven de 2,0% zal uitkomen. Andere centrale bankiers zullen op dit evenement ook hun zegje doen. Verder geven leden van de ECB hun mening over het kopen van staatsobligaties en het potentieel voor een beleidsommekeer in de vorm van renteverlagingen.

Lees verder op De Online Belegger
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs