Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 941 tot 945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2011

10 redenen waarom de double-dip RECESSIE eraan komt

The Atlantic geeft 10 redenen waarom de VS in een double dip-RECESSIE zal belanden.

De VS staat op de rand van een tweede RECESSIE in amper drie jaar. Het BBP groeide in het eerste kwartaal van 2011 met 0.4 %. De groei in de eerste helft bleef beperkt tot 0.8 %. En de deal rond het schuldplafond zal de economische toestand nog verergeren.

1 - 10 [...]

Bron: de Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2011

Neergang aandelenmarkt gestart

Afgaande op de ontwikkeling op de obligatiemarkten bevindt de economie zich in een RECESSIE, zo meldde de befaamde belegger Marc Faber op televisiezender CNBC. De aandelenbeurzen zijn volgens hem daarom kwetsbaar, zeker omdat deze slechts een stukje van de sinds begin 2009 geboekte winsten hebben ingeleverd.

[...]

Terwijl Faber denkt dat de aandelenmarkten aan het begin staan van een sterke neergang, ziet hij volop kansen in de edelmetalen. Vanwege zijn status als veilige haven zal de prijs van goud zich rond recordhoogte blijven voortbewegen.

Bron: Nieuws Collectie
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2011

De economische depressie, gezien vanuit een langetermijnperspectief

De depressie is begonnen. Journalisten blijven braaf aan economisten vragen of er al dan niet een RECESSIE aankomt. Geloof ze maar niet. We staan nu al aan het begin van een wereldwijde depressie, met bijna overal aanzienlijke werkloosheid. Die depressie kan de vorm aannemen van een klassieke nominale deflatie, met alle gevolgen van dien voor de bevolking. Of ze kan de vorm aannemen van een op hol geslagen inflatie, wat gewoon een andere manier is waarop waarde ontsnapt en die voor de gewone mensen nog erger is.

Bron: http://www.beurs.com/2011/07/30/waar-is-de-groei/5268
Geplaatst: zondag 31 juli 2011

Waar is de groei?

De economische groei in de VS toont dramatische cijfers. Als dit een herstel is, dan wil je niet weten hoe een RECESSIE eruit ziet. Neem nu de groei van de economie in het tweede kwartaal. De verwachting was een groei van 3,3%. Het uiteindelijke cijfer bedroeg slechts 1,3%. Auw!

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 20 juli 2011

Mogelijke bankrun in de maak

Griekse bankiers zeggen dat hun banken kerngezond zijn. Maar steeds meer economen en burgers twijfelen daar sterk aan.

Voorbode bankrun
De Griekse banken hebben het zwaar te verduren met de RECESSIE in het land. Het vertrouwen in de financiële sector ebt weg onder de bevolking. Spaarders hebben al 30 miljard euro onttrokken aan de banken. Dat is nog geen bankrun, maar mogelijk wel een voorbode van.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$