Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: http://www.beurs.com/2011/07/30/waar-is-de-groei/5268
Geplaatst: zondag 31 juli 2011

Waar is de groei?

De economische groei in de VS toont dramatische cijfers. Als dit een herstel is, dan wil je niet weten hoe een RECESSIE eruit ziet. Neem nu de groei van de economie in het tweede kwartaal. De verwachting was een groei van 3,3%. Het uiteindelijke cijfer bedroeg slechts 1,3%. Auw!

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 20 juli 2011

Mogelijke bankrun in de maak

Griekse bankiers zeggen dat hun banken kerngezond zijn. Maar steeds meer economen en burgers twijfelen daar sterk aan.

Voorbode bankrun
De Griekse banken hebben het zwaar te verduren met de RECESSIE in het land. Het vertrouwen in de financiële sector ebt weg onder de bevolking. Spaarders hebben al 30 miljard euro onttrokken aan de banken. Dat is nog geen bankrun, maar mogelijk wel een voorbode van.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Geldhoeveelheid (M1) in Italie zakt weg

Er doen zich enkele nieuwe onrustwekkende ontwikkelingen voor in Europa, met name in Italië.

De beschikbare geldhoeveelheid in omloop, ook wel bekend als M1, zakt steeds verder weg. Momenteel dalen de deposito’s tegen -7% voor 6 maandelijkse M1-cijfers.

[...]

Zo’n scherpe daling van de geldhoeveelheid voorspelt weinig goeds. Volgens de statistieken mogen we ons aan een economische RECESSIE verwachten 12 maanden later.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 juli 2011

Obama wil geen kortetermijnoplossing

De Amerikaanse president Barack Obama wil geen kortetermijnoplossing om de schuldenproblematiek in zijn land het hoofd te bieden. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in het Witte Huis.

Als het niet lukt om het schuldplafond in de Verenigde Staten te verhogen, kan dat een nieuwe RECESSIE teweegbrengen in het land, waarbij miljoenen Amerikanen hun baan kwijtraken, aldus de president.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2011

Economisch armageddon in het verschiet

Wanneer een dollar minder waard wordt (inflatie), en er tegelijkertijd minder dollars verdient worden  in termen van BPN (RECESSIE), is er sprake van stagflatie. Amerika staat voor een dilemma. Belasting verhogen en uitgaven verminderen leidt naar RECESSIE. Tegelijkertijd kan Amerika geen dollars bijdrukken zonder daarbij inflatie te verergeren. Geld lenen van investeerders of de FED is ook geen optie omdat Amerika al moeite heeft, enkel met het betalen van de rente op haar uitstaande schulden. Dit maakt een mogelijke bankroet enkel erger.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$