Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 juli 2011

Obama wil geen kortetermijnoplossing

De Amerikaanse president Barack Obama wil geen kortetermijnoplossing om de schuldenproblematiek in zijn land het hoofd te bieden. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in het Witte Huis.

Als het niet lukt om het schuldplafond in de Verenigde Staten te verhogen, kan dat een nieuwe RECESSIE teweegbrengen in het land, waarbij miljoenen Amerikanen hun baan kwijtraken, aldus de president.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2011

Economisch armageddon in het verschiet

Wanneer een dollar minder waard wordt (inflatie), en er tegelijkertijd minder dollars verdient worden  in termen van BPN (RECESSIE), is er sprake van stagflatie. Amerika staat voor een dilemma. Belasting verhogen en uitgaven verminderen leidt naar RECESSIE. Tegelijkertijd kan Amerika geen dollars bijdrukken zonder daarbij inflatie te verergeren. Geld lenen van investeerders of de FED is ook geen optie omdat Amerika al moeite heeft, enkel met het betalen van de rente op haar uitstaande schulden. Dit maakt een mogelijke bankroet enkel erger.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juli 2011

Vat olie aan 150 dollar? Komende herfst

In de herfst stijgt de prijs van een vat olie tot 150 dollar. Dat schrijft het Amerikaanse zakenblad Barron’s, dat ook een forse toename in de vraag naar zuinige wagens voorspelt. Deze nieuwe olieschok zal uiteraard het -al kwetsbare- herstel verder onder druk zetten, maar de auteur van het stuk, Gene Epstein, voorziet toch geen nieuwe RECESSIE. De prijs zal maandenlang rond de 150 dollar stagneren vooraleer opnieuw te gaan dalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2011

Nieuwe RECESSIE begint volgend jaar

"Ik voorspel een nieuwe RECESSIE voor volgend jaar."

De Amerikaanse beurswebsite Marketwatch.com interviewde Gary Shilling, de economist die de crisis van 2008 had voorspeld. Op de vraag of de Amerikaanse economie recht op een muur afstevent, heeft Shilling een ijzingwekkend antwoord:

Ik voorspel een nieuwe RECESSIE voor volgend jaar.

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: woensdag 15 juni 2011

De eeuwige discussie: optimisten versus pessimisten

Ritholtz stelt dat na de RECESSIE (sic), dus na de kredietcrisis, er steeds meer economen en analisten een vrije tribune in de pers krijgen die hun negatieve, pessimistische visie mogen uiten. En steeds meer mensen hechten geloof aan deze visie. En dat is volgens Ritholtz volledig verkeerd want mensen zijn psychologisch foutief geprogrammeerd om meer waarde te hechten aan economische pessimistische voorspellingen net nadat een zware crisis heeft plaatsgevonden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$