Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 96 tot 100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Dit Scandinavische land kampt al 3 jaar met een RECESSIE

Experts die verwachten dat de aandelenmarkten wereldwijd zullen dalen, wijzen vaak op het feit dat veel landen al in een RECESSIE verkeren. Een goed voorbeeld is Finland. Het Scandinavische land kampt al sinds 2012 met een dalende economische groei en oplopende werkloosheid. Hoogste tijd dus voor flinke hervormingen, maar de vraag is of die maatregelen succesvol kunnen worden geïmplementeerd.

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar de Finse economie is de slechtst presterende economie in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiek bureau Eurostat. Ook is de werkloosheid inmiddels opgelopen tot maar liefst 9,2 procent, en heeft het land relatief gezien een hoger begrotingstekort dan Italië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Voorspeller oliecorrectie Mark Yusko heeft meer slecht nieuws

Mark Yusko voorspelde begin 2015 dat olie zou terugvallen tot 30 dollar. Nu doet hij opnieuw enkele gewaagde voorspellingen.

De oprichter en CEO van Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko heeft op een congres zijn 10 verrassingen voor 2016 opgesomd. Begin vorig jaar deed hij hetzelfde en 8 van de 10 kwamen uit, vooral met zijn voorspelling dat olie naar 30 dollar per vat zou gaan, oogstte hij lof.

Er komt in 2016 zo zeker als de zon opkomt een RECESSIE aan. Het is nog afwachten als Europa of de VS als eerste in een RECESSIE beland. De Amerikaanse economische vooruitzichten worden vertroebeld door dalende bedrijfsresultaten en een contractie van de industriesector, een teken van een algemene vertraging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

De kans op een RECESSIE is enorm groot

De afgelopen twee weken is de angst voor een mogelijk nieuwe Amerikaanse RECESSIE flink toegenomen. Volgens John Hussman, van Hussman Funds, is het bijna zeker dat de Amerikaanse economie te maken gaat krijgen met een nieuwe RECESSIE. Hij denkt dat Amerika te maken zal krijgen met een afzwakkende economie, omdat de industriële productiecijfers hem dat laten zien. Op jaarbasis wist de Amerikaanse industriële productie zelfs een daling neer te zetten. Op dit moment hebben we al tien keer op een rij te maken gehad met een maand-op-maanddaling bij de productie, en volgens Hussman is dat een trend die weinig goeds voorspelt.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we op dit moment te maken hebben met een notering van 10. In het verleden ging elke notering van minimaal 8 gepaard met een economische RECESSIE. Op dit moment zitten we daar dus ruim boven, dus volgens Hussman is er geen twijfel over mogelijk of we wel of niet te maken gaan krijgen met een RECESSIE. Hij raadt daarom ook aan om uw portefeuille te beschermen tegen een nieuwe koersval op de beurzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Roubini: nog geen herhaling van 2008, maar centrale banken moeten snel ingrijpen

De timing van het World Economic Forum in Davos had bijna niet beter kunnen zijn. Of slechter, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Met de onrust op de financiële markten krijgen beleggers een stroom real-time commentaren van topeconomen voorgeschoteld. De waarschuwingen zijn niet van de lucht.

De bekende columnist Henry Blodget van Business Insider sprak in Zwitserland met econoom Nouriel Roubini, na 2008 beter bekend als ‘Dr. Doom’. Opmerkelijk is dat Roubini minder pessimistisch is dan je zou verwachten na de beurspaniek en de groeiende zorgen over een RECESSIE in de VS. Roubini:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Centrale bank-veteraan: wereld staat golf van dramatische faillissementen te wachten

Het wereldwijde financiële systeem is gevaarlijk instabiel geworden. Er dreigt een lawine van faillissementen die de sociale en politieke stabiliteit bedreigt. Die waarschuwing uit William White, OECD-topman en voormalig hoofeconoom van de BIS, in de Telegraph. In een gesprek met commentator Ambrose Evans-Pritchard tijdens de economische top in Davos laat White weten:

Dat zal de komende RECESSIE pijnlijk duidelijk worden, aldus White:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$