Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 951 tot 955
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juli 2011

Vat olie aan 150 dollar? Komende herfst

In de herfst stijgt de prijs van een vat olie tot 150 dollar. Dat schrijft het Amerikaanse zakenblad Barron’s, dat ook een forse toename in de vraag naar zuinige wagens voorspelt. Deze nieuwe olieschok zal uiteraard het -al kwetsbare- herstel verder onder druk zetten, maar de auteur van het stuk, Gene Epstein, voorziet toch geen nieuwe RECESSIE. De prijs zal maandenlang rond de 150 dollar stagneren vooraleer opnieuw te gaan dalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2011

Nieuwe RECESSIE begint volgend jaar

"Ik voorspel een nieuwe RECESSIE voor volgend jaar."

De Amerikaanse beurswebsite Marketwatch.com interviewde Gary Shilling, de economist die de crisis van 2008 had voorspeld. Op de vraag of de Amerikaanse economie recht op een muur afstevent, heeft Shilling een ijzingwekkend antwoord:

Ik voorspel een nieuwe RECESSIE voor volgend jaar.

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: woensdag 15 juni 2011

De eeuwige discussie: optimisten versus pessimisten

Ritholtz stelt dat na de RECESSIE (sic), dus na de kredietcrisis, er steeds meer economen en analisten een vrije tribune in de pers krijgen die hun negatieve, pessimistische visie mogen uiten. En steeds meer mensen hechten geloof aan deze visie. En dat is volgens Ritholtz volledig verkeerd want mensen zijn psychologisch foutief geprogrammeerd om meer waarde te hechten aan economische pessimistische voorspellingen net nadat een zware crisis heeft plaatsgevonden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

VS: het trucje waarmee overheid werkloosheidscijfers laag houdt

Het gaat niet goed met de Amerikaanse arbeidsmarkt. Veel Amerikanen kiezen er daarom voor om nooit meer te gaan werken en te leven van een vervangingsinkomen.

Duur, maar wel een handig trucje: miljoenen Amerikanen worden zo niet geteld in de officiële werkloosheidscijfers.

 

8.3 miljoen Amerikanen ontvangen vandaag een uitkering omwille van ‘gezondheidsredenen’. Sinds het begin van de RECESSIE zijn er alleen al 1.2 miljoen Amerikanen bijgekomen die zo’n uitkering genieten. Dat blijkt uit cijfers van de Social Security Administration en staat te lezen op CNN Money.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

Marc Faber: China over jaar in een RECESSIE [VIDEO]

Marc Faber denkt dat de booming economie in China zijn langste tijd gehad heeft. De Chinezen kunnen volgend jaar zomaar te maken krijgen met een RECESSIE. Verder staan er volgens Faber momenteel veel te veel Ferraris, Maseratis en Bentlys voor de hotels overal ter wereld. Een slecht teken volgens Dr. Doom. Terwijl de rijken steeds rijker worden heeft de kredietcrisis voornamelijk impact op de middenklasse. Faber verwacht dat na QE2 even geen QE3 zal volgen. Als de correctie daarna inzet, zal de geldpers weer worden aangezet. Bernanke zal het druk krijgen, maar dat zal weinig helpen, behalve het inflatiepercentage, aldus Dr. Doom.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$