Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 951 tot 955
Bron: Gold and Glory
Geplaatst: woensdag 15 juni 2011

De eeuwige discussie: optimisten versus pessimisten

Ritholtz stelt dat na de RECESSIE (sic), dus na de kredietcrisis, er steeds meer economen en analisten een vrije tribune in de pers krijgen die hun negatieve, pessimistische visie mogen uiten. En steeds meer mensen hechten geloof aan deze visie. En dat is volgens Ritholtz volledig verkeerd want mensen zijn psychologisch foutief geprogrammeerd om meer waarde te hechten aan economische pessimistische voorspellingen net nadat een zware crisis heeft plaatsgevonden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

VS: het trucje waarmee overheid werkloosheidscijfers laag houdt

Het gaat niet goed met de Amerikaanse arbeidsmarkt. Veel Amerikanen kiezen er daarom voor om nooit meer te gaan werken en te leven van een vervangingsinkomen.

Duur, maar wel een handig trucje: miljoenen Amerikanen worden zo niet geteld in de officiële werkloosheidscijfers.

 

8.3 miljoen Amerikanen ontvangen vandaag een uitkering omwille van ‘gezondheidsredenen’. Sinds het begin van de RECESSIE zijn er alleen al 1.2 miljoen Amerikanen bijgekomen die zo’n uitkering genieten. Dat blijkt uit cijfers van de Social Security Administration en staat te lezen op CNN Money.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

Marc Faber: China over jaar in een RECESSIE [VIDEO]

Marc Faber denkt dat de booming economie in China zijn langste tijd gehad heeft. De Chinezen kunnen volgend jaar zomaar te maken krijgen met een RECESSIE. Verder staan er volgens Faber momenteel veel te veel Ferraris, Maseratis en Bentlys voor de hotels overal ter wereld. Een slecht teken volgens Dr. Doom. Terwijl de rijken steeds rijker worden heeft de kredietcrisis voornamelijk impact op de middenklasse. Faber verwacht dat na QE2 even geen QE3 zal volgen. Als de correctie daarna inzet, zal de geldpers weer worden aangezet. Bernanke zal het druk krijgen, maar dat zal weinig helpen, behalve het inflatiepercentage, aldus Dr. Doom.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2011

Meest agressieve banken hadden ook grootste hulp nodig

De banken die bij de overheid het meest agressieve lobbywerk verrichten voor het uitbreken van de economische crisis, hebben tijdens de RECESSIE de slechtste prestaties geleverd en moesten het meest steun doen op staatshulp. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse National Bureau of Economic Research. De onderzoekers merken op dat het lobbywerk van de banken wellicht grotendeels is ingegeven door winstbejag op korte termijn, want volgens hen een rampzalig effect zou kunnen hebben op de economie.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: zondag 15 mei 2011

Verhogen schuldenplafond noodzaak volgens Obama

Het verhogen van het schuldenplafond van de Verenigde Staten is absoluut noodzakelijk. Dat benadrukte president Barack Obama zondag tijdens een interview op de Amerikaanse televisiezender CBS.

Wanneer de maximale limiet voor de nationale staatsschuld niet verder wordt verhoogd, kan het land volgens de president in een zwaardere RECESSIE en financiele crisis terechtkomen dan in 2008 en 2009.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$