Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

997 artikelen gevonden. Artikel 951 tot 955
Bron: Nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Akkoord over 78 miljard aan Portugal

Portugal krijgt 78 miljard euro steun van EU en Internationaal Monetair Fonds (IMF). Eurocommissaris Olli Rehn (Monetair Beleid) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Van het totaalbedrag komt 26 miljard voor rekening van het IMF.

De Portugese minister van Financien, Fernando Teixeira dos Santos, verklaart donderdag dat de steun voor de Portugese overheid genoeg is om in de behoeftes van Portugal te voorzien.

Waarschijnlijk zorgen de afgesproken maatregelen er wel voor dat de economie de komende 2 jaar in een RECESSIE zal komen, aldus de minister tegenover persbureau Reuters. Volgend jaar krimpt de economie naar verwachting al met 2 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

10 feiten die aantonen dat de Amerikaanse werkman de grote verliezer van de RECESSIE is

10 feiten die aantonen dat de Amerikaanse werkman de grote verliezer van de RECESSIE is...

Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 15 april 2011

De valse schijn van zekerheid

In een jaarverslag van één van mijn tegendraadse posities in de Amerikaanse vastgoedmarkt las ik een mooie statement. Vrij vertaald kwam het op het volgende neer:

In 1997 was er de val van de Thaise Baht, in 2000 de val van Internet en Technologie aandelen, in 2007 de val van de Amerikaanse, Engelse en Spaanse huizenmarkten en de val van de financiële aandelen (Bankencrisis) met daaropvolgend de grote RECESSIE die achteraf gezien puur op de beurs bezien slechts een kleine twee jaar bleek aan te houden. Het aantal financiële rampen is nu zo groot dat ééns in een mensenleven rampen nu bijna iedere drie jaar voorkomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Portugees parlement stemt tegen bezuinigingen

Het Portugese parlement heeft woensdag de bezuinigingsplannen van de regering afgewezen. Dit betekent het einde van de minderheidsregering van premier José Socrates.

[...]

Vandaag hebben alle oppositiepartijen de maatregelen afgewezen die door de regering waren voorgesteld om te voorkomen dat Portugal zijn toevlucht moet nemen tot externe hulp, zei een teleurgestelde Socrates in een televisietoespraak.

[...]

Andere partijen vonden de plannen te ver gaan. De maatregelen brengen de economie weer in RECESSIE, klaagde de communistische partij.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Ondertussen in Saoedi-Arabie

Kan de hoge olieprijs een nieuwe RECESSIE veroorzaken?

In 2008, toen olie meer dan $100 per vat kostte, heeft Saoedi-Arabië olieproduktie niet noemenswaardig kunnen verhogen. En volgens de gelekte diplomatieke e-mails zijn de werkelijke oliereserves van Saoedi-Arabië 40% lager dan de Arabieren beweren. Sommige deskundigen denken dat Saoedi-Arabië de produktie helemaal niet kan verhogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$