Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 966 tot 970
Bron: Inveztor
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Marc Fiorentino: Johntje lacht, Johntje huilt

Houdt u de gebeurtenissen nauwlettend in de gaten, want wat er nu in Engeland gebeurt, kan weldra de Verenigde Staten overkomen.

Van de ene op de andere dag gaan de Engelse beleggers van RECESSIEverwachtingen naar oververhitte groeiverwachtingen. Met de inkrimping van het BNP vorige week wist wisten we zeker dat de bezuinigingen van Cameron een nieuwe val zouden veroorzaken, maar met de industriële productiecijfers van gisteren weten we zeker dat er euforie heerst… riemen vast.

Op de Engelse markt hebben de beleggers bijna van de ene dag op de andere een koerswijziging van 180 graden meegemaakt. We zijn ze helemaal kwijtgeraakt. Ik moet zeggen dat ik niet meer heel goed weet wat er nu precies gebeurt in dat koninkrijk, maar laten we het proberen...

Bron: Biflatie
Geplaatst: vrijdag 28 januari 2011

Aanzienlijke kans op crisis in China

Voornamelijk de analisten uit Azië zijn bezorgd. De kans is groot dat als China in een crisis terecht komt, de rest van de wereld erin mee wordt gezogen.

In het laatste kwartaal van 2010 groeide de Chinese economie met 9,8% op jaarbasis. Over heel 2010 groeide de Chinese economie met 10,3%. Dat is het hoogste tempo in de afgelopen drie jaar. In 2009 was er nog sprake van een groei van 9,2%. Investeerders wereldwijd verwachten echter dat er een einde komt aan de ongekende economische groei van het Aziatische land. Uit een onderzoek van Bloomberg, die gehouden werd onder 1000 investeerder, traders en analisten, blijkt dat 45% verwacht dat China binnen vijf jaar te maken krijgt met een financiële crisis. Nog eens 40% van de respondenten verwacht wel een crisis, maar na 2016. Slechts 7% van alle respondenten denkt dat China niet in een crisis terecht zal komen.

Hoewel de Chinese overheid de groei in Chijna probeert af te remmen, blijft de economie explosief groeien. In het laatste kwartaal van 2010 verhoogde de centrale bank van China de rente twee keer. Het bruto binnenlands product van China steeg naar een kleine 40 biljoen yuan (ongeveer 6 biljoen dollar). Door het aanhouden van de enorme groei stijgt ook de kans op een oververhitting van de economie. De kans is groot dat als China in een crisis terecht komt, de rest van de wereld erin mee wordt gezogen. In 2009 kregen wereldwijd veel landen te maken met een RECESSIE en een crisis, doordat in 2008 de kredietcrisis in Amerika was losgebarsten. De eventuele crisis in China zou dezelfde gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Olieprijs zorgt al voor tweede ronde-effecten inflatie

Wij importerren inflatie uit onder meer China. Dat is iets om je zorgen over de maken. Markten onderschatten het effect van de hogere olieprijs op inflatie.

Inflatie
Dat zegt econoom Elwin de Groot van de Rabobank in gesprek met olie-analist Bert van Hoogenhuyze in de Kijker aan Z. De inflatie kan de komende maanden nog wat verder stijgen, aldus De Groot. Trichet waarschuwde hier onlangs ook al voorzichtig hiervoor.

Voedselprijzen
Vergeet niet dat energiekosten een belangrijke rol spelen in de voedselprijzen. De gevolgen van de olieprijsstijging zijn voor westerse landen wél minder groot dan in de jaren zeventig, wij gaan nu efficiënter om met energie, maar dat geld niet voor opkomende landen. De Groot stelt ook dat in het verleden steeds een flinke stijging in de olieprijs werd gevolgd door een wereldwijde RECESSIE. De stijgende olieprijs komt nu niet gelegen, aan de andere kant is het wel zo dat de prijsstijging prijsgedreven is. Een deel van het negatieve effect van de olieprijsstijgingen wordt teruggehaald door vraag vanuit de landen die olie uitvoeren.

Bron: Beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 14 januari 2011

Meer problemen in de VS

Bij de rapportage over de staat van de Amerikaanse economie ligt de nadruk meestal op de federale overheid en de economie als geheel. Voor een beter begrip is het de moeite waard om af te dalen naar het niveau van de vijftig staten en andere lagere overheden. Hun situatie is van groot belang voor het economisch herstel, maar die situatie is allesbehalve florissant.

De Amerikaanse staten beleven de ernstigste RECESSIE sinds de jaren dertig. 46 van de 50 staten kennen budgettekorten in het fiscale jaar 2011 dat voor de meeste van hen op 1 juli 2010 is begonnen. Het totaaltekort bedraagt volgens het Center on Budget and Policy Priorities $125 miljard. De daling van belastinginkomsten als gevolg van minder economische activiteit vormt de hoofdoorzaak voor het tekort. Een andere oorzaak is dat  de RECESSIE aan de uitgavenkant voor een grotere behoefte bij de burgers creëert aan bijvoorbeeld steun bij  ziektekosten via Medicaid.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 3 januari 2011

Prijsstijging olie in 2011 is onvermijdelijk

Uiteindelijk gaat de markt richting de $120 tot $130 in juli, en er zijn steeds meer mensen die dat zeggen. Het is onvermijdelijk.

De olieprijs is in 2010 jaar met ruim 15% gestegen. Momenteel is een vat ruwe olie (159 liter) $91,38 waard. Naar verwachting zal de prijs van het zwarte goud in 2011 verder blijven stijgen. Voor de kredietcrisis uitbrak in 2008 stond de olieprijs nog boven de $140,-. Door de RECESSIE daalde de prijs met ruim 100 dollar. Zolang de dubbele dip uitblijft zal de vraag (en dus ook de prijs) van olie naar alle waarschijnlijkheid blijven stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$