Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 976 tot 980
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 3 december 2010

Amerikaans banencijfer valt tegen; beurs onderuit

De Amerikaanse banengroei is uitgekomen op 39.000 in november. De werkloosheid blijft staan op 9,8 procent. De nieuwe cijfers zijn beneden verwachting. Dramatische cijfers, aldus RTL Z-beursanalist Jacob Schoenmaker.

[...]

De sputterende Amerikaanse banenmotor is al langere tijd een bron van grote zorg voor sommige economen. Hun angst is dat de zwakke arbeidsmarkt de consumentenuitgaven zal remmen. Dit zou ertoe leiden dat het economisch herstel stokt en de Amerikaanse economie terugvalt in een nieuwe RECESSIE.

Bron: Z24! Business-Nieuws
Geplaatst: vrijdag 19 november 2010

Uitkeringsstop dreigt voor miljoenen werklozen VS

De Amerikaanse banenmotor draait te traag. Gevolg: voor miljoenen werklozen loopt de maximale uitkeringstermijn af en dreigt een forse inkomensval.

Amerikaanse werkloosheids- en bijstandsregelingen zijn niet ingesteld op langdurige RECESSIEs. Dat dreigt een fors probleem te worden nu grote groepen werklozen er niet in slagen snel aan de slag te komen.

[...]

Wie geen uitkering heeft in de VS moet teren op het loon van zn partner, dan wel de eigen woning in de verkoop doen, spaargeld opeten of op andere manieren zien te overleven. Al met al geen impuls om de consumptieve uitgaven te verhogen.

Bron: Forex-News.nl
Geplaatst: donderdag 11 november 2010

Spaanse economie niet gegroeid in Q3

Naast Ierland en Portugal, ziet het toekomstbeeld er voor Spanje ook niet al te rooskleurig uit:

Spanje probeert via de enorme bezuinigingsmaatregelen de kosten van lenen op de openbare kapitaalmarkt naar beneden te brengen, maar wanneer de economie zou terug zakken in een RECESSIE zullen investeerders juist meer rente vragen op Spaanse staatsobligaties.

Begin deze week liep de rente op Portugese en Ierse staatsobligaties al op tot record hoogte, ook vanwege de enorme bezuinigingsmaatregelen waaronder die landen gebukt gaan.

Bron: Pluspost.nl
Geplaatst: woensdag 10 november 2010

Amerika aan de voedselbonnen

Ook al is de economische malaise niet de schuld van President Obama, het is te begrijpen dat de partij aan de macht bij verkiezingen de schuld in de schoenen krijgt geschoven. Terwijl met name internationaal opererende bedrijven het goed doen, lijdt een steeds groter deel van de Amerikaanse bevolking onder de RECESSIE. Officieel is het land uit de RECESSIE, maar in sommige delen van het land woedt de RECESSIE volop.

Uit de jongste cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw blijkt dat er in augustus ruim 42 miljoen Amerikanen afhankelijk waren van voedselbonnen. Dit zijn er 17% meer dan een jaar geleden en 58% meer dan voor het uitbreken van de kredietcrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 november 2010

Meevallende Amerikaanse werkloosheidscijfers vallen niet echt mee

De Amerikaanse werkloosheidscijfers vallen mee, kopten de meeste landelijke en internationale kranten zaterdag, nadat de Amerikaanse minister van Arbeid, Hilda Solis, vrijdag bekendmaakte dat er vorige maand 151.000 jobs waren bijgekomen in de privé-sector; het hoogste aantal sinds april van dit jaar.

De Financial Times Lex Column tekende onmiddellijk voorbehoud aan en wel om 2 redenen:

1. De foutmarge bij de cijfers ligt volgens het Bureau of Labour Statistics om en bij de 100.000 jobs plus of min. Het effectief aantal gecreëerde jobs kan dus even goed 51.000 of 251.000 zijn. De cijfers van vorige maand werden uiteindelijk nog met 60.000 jobs naar beneden bijgesteld.

2. De arbeidsparticipatiegraad blijft met 64,4% (wat betekent dat 64,4% van de arbeidsgeschikte bevolking aan het werk is of actief naar werk zoekt) de laagtse sinds 1984 en blijft verder dalen.

Op bijgaande grafiek van Calculated Risk is nog eens duidelijk te zien hoe diep de RECESSIE in de VS heeft toegeslagen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$