Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 981 tot 985
Bron: IEX Profs
Geplaatst: zaterdag 28 augustus 2010

Geen tweede RECESSIE, maar depressie

Terwijl veel analisten er langzaam van overtuigd raken dat de tweede poot van de dubbele dip onvermijdelijk blijkt te zijn, gaat doemdenker David Rosenberg van Gluskin Sheff nog een stap verder. Er komt geen tweede RECESSIE, maar een regelrechte depressie à la 1930. Ook in The Great Depression waren er periodes van positieve economische groei en oplevend optimisme over het economisch herstel die uiteindelijk niet meer bleken te zijn dan valse hoop.

Bron: rtl[z]
Geplaatst: vrijdag 27 augustus 2010

Hans de Geus: 2e RECESSIE VS bijna onvermijdelijk

[...]

Het is angstwekkend hoe precies, achteraf gezien, de cijfers van Consumer Metrics Institute de dip van 2008 voorspelden. Te zien is dat de consumentenindex nu behoorlijk terug zakt. De index lijkt een goede voorspeller van de ontwikkeling van het bbp van de VS, aldus Hans de Geus. Een tweede RECESSIE, oftewel een double dip, lijkt bijna niet meer te vermijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 augustus 2010

Aandelenmarkten zullen in elkaar storten als het kaartenhuis dat ze zijn

Beleggers bereiden zich best voor op een nieuw bloedbad op de aandelenmarkten. Dat zegt Albert Edwards, een strateeg bij de Franse bank Société Générale.

Volgens Edwards zijn beleggers te hoopvol gestemd en zijn aandelen -vooral in de VS- overgewaardeerd. De komende maanden komt daar een eind aan omdat economische data steeds meer in de richting van een double dip RECESSIE wijzen. We gaan dan opnieuw een berenmarkt tegemoet.

Bron: Blikopdebeurs.com
Geplaatst: donderdag 26 augustus 2010

Het financiƫle kaartenhuis valt in 2011

Gerespecteerd econoom Albert Edwards van Société Générale steekt opnieuw zijn nek uit. De Amerikaanse S&P-500 index zou volgend jaar wel eens kunnen dalen naar 450 punten, stelt hij. Dat komt neer op een koersval van bijna 60 procent.

Het optimisme onder beleggers doet me denken aan de Black Knight in Monty Python & the Holy Grail, schrijft Edwards donderdag in een ‘analist call’, in het bezit van Zerohedge.com. “De situatie in de VS is veel, veel slechter dan die in Japan 10 jaar geleden”. Edwards verwacht een nieuwe RECESSIE, een derde grote bear market en koersen die terugvallen naar waarderingen in 1982.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 17 augustus 2010

Jim Rogers: Ik geloof niet in aandelen, wel in grondstoffen

Vreest u dat we voor een tweede RECESSIE staan?

“Ik ben er nog niet van overtuigd of we wel helemaal uit de eerste RECESSIE zijn. De financiële markten staan nog tegenover grotere moeilijkheden. Ik zie niet in hoe je een probleem van te veel consumptie en oplopende schulden kan oplossen met… meer consumptie en meer schulden. Over de hele wereld gaan overheidsschulden fors de hoogte in en wordt er voortdurend geld bijgedrukt. Voor wie dat geld krijgt, zijn de problemen natuurlijk opgelost. Maar het zijn wel anderen die daar een hoge prijs voor moeten betalen en daardoor slechter af zijn dan voorheen.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$