Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 981 tot 985
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 november 2010

Jim Rogers: Ben Bernanke begrijpt niets van economie

Ben Bernanke begrijpt niets van economie, noch begrijpt hij hoe de valutamarkten in elkaar zitten, hij begrijpt ook niets van financiën. Hij begrijpt blijkbaar alleen hoe je geld moet drukken. Bernankes intellectuele carrière is volledig gebaseerd op de gelddrukkunst. Geef de man een drukpers en hij zal sneller drukken dan wie ook ter wereld.

[...]

Rogers blijft bij zijn voorspelling dat goud over de volgende 10 jaar in waarde zal verdubbelen omdat papiergeld steeds minder waard wordt. Verder raadt hij aan te investeren in grondstoffen in het algmeen en olie, katoen en suiker in het bijzonder. Voor de Amerikaanse economie is Rogers alles behalve hoopvol. 'Tegen 2012 krijgen we een nieuwe RECESSIE, die veel erger zal zijn dan de vorige. Gegarandeerd.'

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 september 2010

Nooit eerder zoveel arme Amerikanen als nu

In het tweede jaar van een brutale RECESSIE heeft het aantal Amerikanen dat onder de armoedegrens leeft de 44 miljoen overschreden. Die grens is vastgesteld op een jaarinkomen van 22.000 dollar (16.750 euro) voor een gezin van vier. Eén op elke 7 Amerikanen leeft vandaag onder die grens, het hoogste aantal sinds het Census Bureau 51 jaar geleden de statistieken begon te verzamelen.

Bron: Amerika.blog.nl
Geplaatst: vrijdag 17 september 2010

Schokkend aantal Amerikanen leeft in armoede

Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat één op de zeven mensen in de VS momenteel in armoede leeft. Dit is het hoogste aantal sinds de jaren ‘60.

Uit het Cencus-rapport, een enorm volksonderzoek dat één keer in de tien jaar plaatsvindt, blijkt dat 43,6 miljoen Amerikanen in armoede leven. Oftewel: 14,3%. De economische RECESSIE zou hier hoofdschuldige aan zijn.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Amerikaanse cfos verwachten double dip

De Verenigde Staten stevenen toch echt af op een tweede RECESSIE, de beruchte dubbele dip.

VS: 4,9
Dat verwacht althans een meerderheid van de financieel directeuren bij Amerikaanse bedrijven. Zo blijkt uit een groot driemaandelijks onderzoek onder deze groep, waaraan ook de Universiteit van Tilburg meewerkt. Amerikaanse financieel directeuren, de zogeheten CFOs, geven de economische toekomst een dikke onvoldoende: een 4,9. Hun Europese collegas werden met een 5,8 juist optimistischer en Aziaten geven zelfs een 7 aan de toekomst.

Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 9 september 2010

Kredietproblemen gaan nog toenemen (Nouriel Roubini)

Nouriel Roubini, beter bekend als Dr. Doom, is van mening dat er nog moeilijke tijden in het verschiet liggen. Alles staat in het teken van het afbouwen van de schulden en deleveraging zal niet zonder pijn gebeuren.

Nouriel Roubini presenteerde een studie van zijn Roubini Global Economics waar in hij tot de conclusie komt dat in ‘new normal’ een RECESSIE niet noodzakelijk is om een RECESSIEgevoel te creëren.

De kredietproblemen gaan volgens Roubini nog toenemen, zowel bij bedrijven als bij consumenten. Bovendien zijn er meer problemen op komst in de markt voor commercieel en residentieel vastgoed.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$