Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 981 tot 985
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Amerikaanse cfos verwachten double dip

De Verenigde Staten stevenen toch echt af op een tweede RECESSIE, de beruchte dubbele dip.

VS: 4,9
Dat verwacht althans een meerderheid van de financieel directeuren bij Amerikaanse bedrijven. Zo blijkt uit een groot driemaandelijks onderzoek onder deze groep, waaraan ook de Universiteit van Tilburg meewerkt. Amerikaanse financieel directeuren, de zogeheten CFOs, geven de economische toekomst een dikke onvoldoende: een 4,9. Hun Europese collegas werden met een 5,8 juist optimistischer en Aziaten geven zelfs een 7 aan de toekomst.

Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 9 september 2010

Kredietproblemen gaan nog toenemen (Nouriel Roubini)

Nouriel Roubini, beter bekend als Dr. Doom, is van mening dat er nog moeilijke tijden in het verschiet liggen. Alles staat in het teken van het afbouwen van de schulden en deleveraging zal niet zonder pijn gebeuren.

Nouriel Roubini presenteerde een studie van zijn Roubini Global Economics waar in hij tot de conclusie komt dat in ‘new normal’ een RECESSIE niet noodzakelijk is om een RECESSIEgevoel te creëren.

De kredietproblemen gaan volgens Roubini nog toenemen, zowel bij bedrijven als bij consumenten. Bovendien zijn er meer problemen op komst in de markt voor commercieel en residentieel vastgoed.

Bron: IEX Profs
Geplaatst: zaterdag 28 augustus 2010

Geen tweede RECESSIE, maar depressie

Terwijl veel analisten er langzaam van overtuigd raken dat de tweede poot van de dubbele dip onvermijdelijk blijkt te zijn, gaat doemdenker David Rosenberg van Gluskin Sheff nog een stap verder. Er komt geen tweede RECESSIE, maar een regelrechte depressie à la 1930. Ook in The Great Depression waren er periodes van positieve economische groei en oplevend optimisme over het economisch herstel die uiteindelijk niet meer bleken te zijn dan valse hoop.

Bron: rtl[z]
Geplaatst: vrijdag 27 augustus 2010

Hans de Geus: 2e RECESSIE VS bijna onvermijdelijk

[...]

Het is angstwekkend hoe precies, achteraf gezien, de cijfers van Consumer Metrics Institute de dip van 2008 voorspelden. Te zien is dat de consumentenindex nu behoorlijk terug zakt. De index lijkt een goede voorspeller van de ontwikkeling van het bbp van de VS, aldus Hans de Geus. Een tweede RECESSIE, oftewel een double dip, lijkt bijna niet meer te vermijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 augustus 2010

Aandelenmarkten zullen in elkaar storten als het kaartenhuis dat ze zijn

Beleggers bereiden zich best voor op een nieuw bloedbad op de aandelenmarkten. Dat zegt Albert Edwards, een strateeg bij de Franse bank Société Générale.

Volgens Edwards zijn beleggers te hoopvol gestemd en zijn aandelen -vooral in de VS- overgewaardeerd. De komende maanden komt daar een eind aan omdat economische data steeds meer in de richting van een double dip RECESSIE wijzen. We gaan dan opnieuw een berenmarkt tegemoet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$