Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 991 tot 995
Bron: PlusPost
Geplaatst: maandag 16 augustus 2010

De Amerikanen zien een gat en dat heet double dip

Het herstel van de Amerikaanse economie zal trager gaan dan tot nu toe verwacht. Om te voorkomen dat de Verenigde Staten opnieuw in een RECESSIE belanden, heeft het stelsel van Centrale Banken, de Federal Reserve, daarom dinsdag besloten het ruime monetaire beleid te handhaven.  De Fed zal haar balans, nu 2.300 miljard dollar (1.742 miljard euro) groot, niet inkrimpen en houdt de rente voor onbepaalde tijd op ongeveer 0 procent. Het besluit wordt algemeen gezien als een eerste stap op weg naar een nog ruimer monetair beleid, ofwel het aanzetten van de geldpers. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 augustus 2010

Uit het oog van de orkaan?

We maakten al enkele malen gebruik van de wekelijkse leading indicator index van ECRI (WLI), een samenstelling van de belangrijkste parameters binnen de Amerikaanse economie (werkloosheidsgraad, consumentenvertrouwen, huizenprijzen, stand van de beurs, detailhandelsverkopen, fabrieksorders, …).

De index blijkt een goede barometer voor de economie en de financiële markten in de VS. We merkten in juni al op de ECRI index z’n duikvlucht naar beneden had ingezet.

Ondertussen is het er niet beter op geworden, wel integendeel! De jongste metingen kwam uit op een -10,5, een meting nooit eerder waargenomen vlak nadat de VS net uit een stevige RECESSIE is gekomen.

Bron: Blikopdebeurs.com
Geplaatst: maandag 2 augustus 2010

Greenspan vreest double dip RECESSIE

Alan Greenspan, Fed-voorzitter van 1987 tot 2006, vreest dat een aanhoudende daling van de huizenprijzen kan leiden tot een nieuwe RECESSIE. De afzwakkende economische groei voelt reeds als een quasi-RECESSIE, aldus Greenspan.

Het haperende herstel van de Amerikaanse economie vertoont signalen van een RECESSIE, stelt Greenspan tegenover de belangrijkste ‘Sunday talkshow’ Meet the Press. “Wanneer de huizenprijzen verder dalen, is een dubbele dip goed mogelijk. En als gevolg daarvan komt er weer een grote groep hypotheekeigenaren in de financieel problemen”, aldus de voormalige centrale bankier.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 juli 2010

Vrees voor nieuwe RECESSIE doet investeerders in cash vluchten

Investeerders hebben afgelopen week tientallen miljarden dollars in de valutamarkten gepompt uit angst dat de aandelenmarkten opnieuw een forse duik  zullen nemen, nu een double dip-RECESSIE de wereldeconomie bedreigt. Cash geld wordt doorgaans als een van de veiligste van alle investeringen beschouwd.   De vrees dat een van de zwakkere Europese landen zijn schulden niet langer zal kunnen voldoen, de groeivertraging in China en het broos herstel van de economie in de Verenigde Staten, doen investeerders in cash vluchten.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: maandag 5 juli 2010

Continue dip II

Wie op zoek is naar een feel good story, doet er wellicht verstandig aan deze column te laten voor wat het is. Erg veel reden voor een zonnige blik, althans voor wat betreft de financiële markten, is er namelijk (nog) niet. De markten staan wederom onder druk, ditmaal uit angst voor een double dip. Oftewel: een hernieuwde RECESSIE dreigt.

Contra indicator
Daar is overigens niet iedereen het over eens. Zo ziet Trichet, president van de ECB, dat allemaal niet gebeuren. Die ziet juist een ‘fase van herstel.’ Zo op het eerste gezicht toch een wat opmerkelijk standpunt gezien de diverse afzwakkende economische indicatoren. Echter, een optimistische visie etaleren hoort nu eenmaal bij zijn werk en dergelijke uitspraken moeten dan ook vooral in dat licht worden bezien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$