Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

998 artikelen gevonden. Artikel 991 tot 995
Bron: Z24 Business-Nieuws
Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010

Voor eurozone verloren decennium

De Britse denktank Oxford Economics en adviesbureau Ernst & Young schetsen in hun jongste Eurozone Forecast een somber toekomstbeeld voor de eurolanden.

Het rapport spreekt van een verloren decennium dat voor de zestien betrokken landen tot 2015 aanhoudt.

Kloof
De auteurs van het rapport waarschuwen voor een economische kloof tussen het zuiden en noorden van de eurozone. Voor Griekenland, Spanje en Portugal voorzien ze een RECESSIE die tot in 2011 aanhoudt. Ze sluiten ook een bankroet van deze landen niet uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 juni 2010

Hier komt de double-dip!

Ik hoorde laatst iemand vertellen dat je achterblijft met drie verschillende meningen wanneer je twee economen een vraag stelt.

Maar dat lijkt deze keer toch niet het geval. Wanneer je goed luistert, is er eigenlijk niemand die echt rekening houdt met een double-dip voor de economie.

De algemene visie is dat de economie de bodem heeft gezien en dat we de komende jaren opnieuw economische groei zullen kennen. Hier en daar is er nog wel een pessimist die durft te stellen dat de groei niet al te hoog zal zijn, maar dan heb je het ook gehad.

Een nieuwe RECESSIE is vandaag even onwaarschijnlijk als dalende huizenprijzen in 2007. Daar lijkt het wel op.

Persoonlijk zie ik het toch allemaal net even anders. Ik zie amper in hoe we een double-dip kunnen vermijden.

Bron: DeepJournal.nl
Geplaatst: zondag 30 mei 2010

Willem Middelkoop: Nieuwe RECESSIE is onafwendbaar

In het gesprek gaat Middelkoop nader in op zijn tweet: IMF is duidelijk bezig de wereld klaar te stomen voor a new world currency. Middelkoop vertelt dat het IMF de volgende fase aankondigt in de kredietcrisis: een vervanger voor de dollar als wereldreservemunt. Een stap die na een nieuwe crisis kan resulteren in een wereldmunt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 28 mei 2010

Dubbele dip RECESSIE door rentestand FED?

Volgens Michael Pento moet Ben Bernanke deze zomer al de rente gaan verhogen en daardoor krijgt de VS volgens hem te maken met een dubbele dip RECESSIE (zie video op Biflatie.nl). De verkiezingen komen er aan en de economie is een hot topic.

Bron: Recruitment Matters
Geplaatst: dinsdag 4 mei 2010

De tweede RECESSIE is gearriveerd

Voor eenieder die tot vandaag nog geloofde in een verder herstel van de economie is het de hoogste tijd om wakker te worden. En te beseffen dat al dat gereutel van media en overheid klinkklare nonsens waren. En we nu in een diepere RECESSIE duiken dan degene waar we natuurlijk nog steeds in zatenLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$