Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1002 artikelen gevonden. Artikel 996 tot 1000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 juni 2010

Hier komt de double-dip!

Ik hoorde laatst iemand vertellen dat je achterblijft met drie verschillende meningen wanneer je twee economen een vraag stelt.

Maar dat lijkt deze keer toch niet het geval. Wanneer je goed luistert, is er eigenlijk niemand die echt rekening houdt met een double-dip voor de economie.

De algemene visie is dat de economie de bodem heeft gezien en dat we de komende jaren opnieuw economische groei zullen kennen. Hier en daar is er nog wel een pessimist die durft te stellen dat de groei niet al te hoog zal zijn, maar dan heb je het ook gehad.

Een nieuwe RECESSIE is vandaag even onwaarschijnlijk als dalende huizenprijzen in 2007. Daar lijkt het wel op.

Persoonlijk zie ik het toch allemaal net even anders. Ik zie amper in hoe we een double-dip kunnen vermijden.

Bron: DeepJournal.nl
Geplaatst: zondag 30 mei 2010

Willem Middelkoop: Nieuwe RECESSIE is onafwendbaar

In het gesprek gaat Middelkoop nader in op zijn tweet: IMF is duidelijk bezig de wereld klaar te stomen voor a new world currency. Middelkoop vertelt dat het IMF de volgende fase aankondigt in de kredietcrisis: een vervanger voor de dollar als wereldreservemunt. Een stap die na een nieuwe crisis kan resulteren in een wereldmunt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 28 mei 2010

Dubbele dip RECESSIE door rentestand FED?

Volgens Michael Pento moet Ben Bernanke deze zomer al de rente gaan verhogen en daardoor krijgt de VS volgens hem te maken met een dubbele dip RECESSIE (zie video op Biflatie.nl). De verkiezingen komen er aan en de economie is een hot topic.

Bron: Recruitment Matters
Geplaatst: dinsdag 4 mei 2010

De tweede RECESSIE is gearriveerd

Voor eenieder die tot vandaag nog geloofde in een verder herstel van de economie is het de hoogste tijd om wakker te worden. En te beseffen dat al dat gereutel van media en overheid klinkklare nonsens waren. En we nu in een diepere RECESSIE duiken dan degene waar we natuurlijk nog steeds in zaten

Bron: Pluspost Economie
Geplaatst: vrijdag 30 april 2010

Depressie anno nu

RECESSIEs beschouwen we als een normaal onderdeel van de economische cyclus, en depressies zijn gelukkig veel zeldzamer. De drie bekendste depressies zijn die van 1837, eind 19e eeuw en de jaren dertig van de vorige eeuw. Kenmerken van een depressie zijn een zeer hoge werkloosheid, een gekrompen economische activiteit en lage consumptieve bestedingen. Vaak zie je dat depressies gepaard gaan met veel faillissementen, falende banken en deflatie.

Dit zeldzame verschijnsel is dichterbij dan we denken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$