EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 996 tot 1000 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: vrijdag 19 november 2010

Uitkeringsstop dreigt voor miljoenen werklozen VS

De Amerikaanse banenmotor draait te traag. Gevolg: voor miljoenen werklozen loopt de maximale uitkeringstermijn af en dreigt een forse inkomensval.

Amerikaanse werkloosheids- en bijstandsregelingen zijn niet ingesteld op langdurige RECESSIEs. Dat dreigt een fors probleem te worden nu grote groepen werklozen er niet in slagen snel aan de slag te komen.

[...]

Wie geen uitkering heeft in de VS moet teren op het loon van zn partner, dan wel de eigen woning in de verkoop doen, spaargeld opeten of op andere manieren zien te overleven. Al met al geen impuls om de consumptieve uitgaven te verhogen.

Lees verder op Z24! Business-Nieuws
Geplaatst op: donderdag 11 november 2010

Spaanse economie niet gegroeid in Q3

Naast Ierland en Portugal, ziet het toekomstbeeld er voor Spanje ook niet al te rooskleurig uit:Naast Ierland en Portugal, ziet het toekomstbeeld er voor Spanje ook niet al te rooskleurig uit:

Spanje probeert via de enorme bezuinigingsmaatregelen de kosten van lenen op de openbare kapitaalmarkt naar beneden te brengen, maar wanneer de economie zou terug zakken in een RECESSIE zullen investeerders juist meer rente vragen op Spaanse staatsobligaties.

Begin deze week liep de rente op Portugese en Ierse staatsobligaties al op tot record hoogte, ook vanwege de enorme bezuinigingsmaatregelen waaronder die landen gebukt gaan.

Lees verder op Forex-News.nl
Geplaatst op: woensdag 10 november 2010

Amerika aan de voedselbonnen

Ook al is de economische malaise niet de schuld van President Obama, het is te begrijpen dat de partij aan de macht bij verkiezingen de schuld in de schoenen krijgt geschoven. Terwijl met name internationaal opererende bedrijven het goed doen, lijdt een steeds groter deel van de Amerikaanse bevolking onder de RECESSIE. Officieel is het land uit de RECESSIE, maar in sommige delen van het land woedt de RECESSIE volop.

Uit de jongste cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw blijkt dat er in augustus ruim 42 miljoen Amerikanen afhankelijk waren van voedselbonnen. Dit zijn er 17% meer dan een jaar geleden en 58% meer dan voor het uitbreken van de kredietcrisis.

Lees verder op Pluspost.nl
Geplaatst op: maandag 8 november 2010

Meevallende Amerikaanse werkloosheidscijfers vallen niet echt mee

De Amerikaanse werkloosheidscijfers vallen mee, kopten de meeste landelijke en internationale kranten zaterdag, nadat de Amerikaanse minister van Arbeid, Hilda Solis, vrijdag bekendmaakte dat er vorige maand 151.000 jobs waren bijgekomen in de privé-sector; het hoogste aantal sinds april van dit jaar.

De Financial Times Lex Column tekende onmiddellijk voorbehoud aan en wel om 2 redenen:

1. De foutmarge bij de cijfers ligt volgens het Bureau of Labour Statistics om en bij de 100.000 jobs plus of min. Het effectief aantal gecreëerde jobs kan dus even goed 51.000 of 251.000 zijn. De cijfers van vorige maand werden uiteindelijk nog met 60.000 jobs naar beneden bijgesteld.

2. De arbeidsparticipatiegraad blijft met 64,4% (wat betekent dat 64,4% van de arbeidsgeschikte bevolking aan het werk is of actief naar werk zoekt) de laagtse sinds 1984 en blijft verder dalen.

Op bijgaande grafiek van Calculated Risk is nog eens duidelijk te zien hoe diep de RECESSIE in de VS heeft toegeslagen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 5 november 2010

Jim Rogers: Ben Bernanke begrijpt niets van economie

Ben Bernanke begrijpt niets van economie, noch begrijpt hij hoe de valutamarkten in elkaar zitten, hij begrijpt ook niets van financiën. Hij begrijpt blijkbaar alleen hoe je geld moet drukken. Bernankes intellectuele carrière is volledig gebaseerd op de gelddrukkunst. Geef de man een drukpers en hij zal sneller drukken dan wie ook ter wereld.

[...]

Rogers blijft bij zijn voorspelling dat goud over de volgende 10 jaar in waarde zal verdubbelen omdat papiergeld steeds minder waard wordt. Verder raadt hij aan te investeren in grondstoffen in het algmeen en olie, katoen en suiker in het bijzonder. Voor de Amerikaanse economie is Rogers alles behalve hoopvol. 'Tegen 2012 krijgen we een nieuwe RECESSIE, die veel erger zal zijn dan de vorige. Gegarandeerd.'

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs