Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 101 tot 105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

De kans op een RECESSIE is enorm groot

De afgelopen twee weken is de angst voor een mogelijk nieuwe Amerikaanse RECESSIE flink toegenomen. Volgens John Hussman, van Hussman Funds, is het bijna zeker dat de Amerikaanse economie te maken gaat krijgen met een nieuwe RECESSIE. Hij denkt dat Amerika te maken zal krijgen met een afzwakkende economie, omdat de industriële productiecijfers hem dat laten zien. Op jaarbasis wist de Amerikaanse industriële productie zelfs een daling neer te zetten. Op dit moment hebben we al tien keer op een rij te maken gehad met een maand-op-maanddaling bij de productie, en volgens Hussman is dat een trend die weinig goeds voorspelt.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we op dit moment te maken hebben met een notering van 10. In het verleden ging elke notering van minimaal 8 gepaard met een economische RECESSIE. Op dit moment zitten we daar dus ruim boven, dus volgens Hussman is er geen twijfel over mogelijk of we wel of niet te maken gaan krijgen met een RECESSIE. Hij raadt daarom ook aan om uw portefeuille te beschermen tegen een nieuwe koersval op de beurzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Roubini: nog geen herhaling van 2008, maar centrale banken moeten snel ingrijpen

De timing van het World Economic Forum in Davos had bijna niet beter kunnen zijn. Of slechter, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Met de onrust op de financiële markten krijgen beleggers een stroom real-time commentaren van topeconomen voorgeschoteld. De waarschuwingen zijn niet van de lucht.

De bekende columnist Henry Blodget van Business Insider sprak in Zwitserland met econoom Nouriel Roubini, na 2008 beter bekend als ‘Dr. Doom’. Opmerkelijk is dat Roubini minder pessimistisch is dan je zou verwachten na de beurspaniek en de groeiende zorgen over een RECESSIE in de VS. Roubini:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Centrale bank-veteraan: wereld staat golf van dramatische faillissementen te wachten

Het wereldwijde financiële systeem is gevaarlijk instabiel geworden. Er dreigt een lawine van faillissementen die de sociale en politieke stabiliteit bedreigt. Die waarschuwing uit William White, OECD-topman en voormalig hoofeconoom van de BIS, in de Telegraph. In een gesprek met commentator Ambrose Evans-Pritchard tijdens de economische top in Davos laat White weten:

Dat zal de komende RECESSIE pijnlijk duidelijk worden, aldus White:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Michael Pento: komende RECESSIE wordt erger dan 2008

De S&P 500 index begon nog nooit slechter aan een beursjaar dan dit jaar. Toch blijven veel marktvorsers optimistisch, terwijl ze uitleggen waarom de chaos in valuta’s en aandelen geen opmaat zal vormen naar een herhaling van 2008. Ook menen deze commentatoren dat er geen overeenkomsten zijn met het knappen van de dotcom-bubbel. Noch dat de huidige onrust in China ook maar enigszins vergelijkbaar is met de Azië-crisis van 1997.

Maar de realiteit zal flink tegenvallen, zo schrijft strateeg Michael Pento. Donkere wolken pakken zich samen boven de economie. En van degenen die altijd positief zijn over aandelen hoeven we natuurlijk niet te verwachten dat zij ons waarschuwen voor de op handen wereldwijde RECESSIE en beurspaniek, aldus de strateeg. Want een RECESSIE vindt in de VS zo elke vijf jaar plaats. En er zijn nu al zeven jaren voorbij sinds de vorige. De beurs zakte gemiddeld 37% bij de vorige zes RECESSIEs. Dat zou nu betekenen dat de S&P 500 naar 1.300 punten kan zakken. Pento:

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

13 januari: Fed vecht tegen inflatiespook en 5 andere dingen die je moet weten

De kans op een RECESSIE is volgens superbelegger Jeffrey Gundlach niet onaanzienlijk. Zeker niet als de Fed komend jaar de rente blijft verhogen. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$