Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 1001 tot 1005
Bron: DeepJournal.nl
Geplaatst: zondag 30 mei 2010

Willem Middelkoop: Nieuwe RECESSIE is onafwendbaar

In het gesprek gaat Middelkoop nader in op zijn tweet: IMF is duidelijk bezig de wereld klaar te stomen voor a new world currency. Middelkoop vertelt dat het IMF de volgende fase aankondigt in de kredietcrisis: een vervanger voor de dollar als wereldreservemunt. Een stap die na een nieuwe crisis kan resulteren in een wereldmunt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 28 mei 2010

Dubbele dip RECESSIE door rentestand FED?

Volgens Michael Pento moet Ben Bernanke deze zomer al de rente gaan verhogen en daardoor krijgt de VS volgens hem te maken met een dubbele dip RECESSIE (zie video op Biflatie.nl). De verkiezingen komen er aan en de economie is een hot topic.

Bron: Recruitment Matters
Geplaatst: dinsdag 4 mei 2010

De tweede RECESSIE is gearriveerd

Voor eenieder die tot vandaag nog geloofde in een verder herstel van de economie is het de hoogste tijd om wakker te worden. En te beseffen dat al dat gereutel van media en overheid klinkklare nonsens waren. En we nu in een diepere RECESSIE duiken dan degene waar we natuurlijk nog steeds in zaten

Bron: Pluspost Economie
Geplaatst: vrijdag 30 april 2010

Depressie anno nu

RECESSIEs beschouwen we als een normaal onderdeel van de economische cyclus, en depressies zijn gelukkig veel zeldzamer. De drie bekendste depressies zijn die van 1837, eind 19e eeuw en de jaren dertig van de vorige eeuw. Kenmerken van een depressie zijn een zeer hoge werkloosheid, een gekrompen economische activiteit en lage consumptieve bestedingen. Vaak zie je dat depressies gepaard gaan met veel faillissementen, falende banken en deflatie.

Dit zeldzame verschijnsel is dichterbij dan we denken.

Bron: veb
Geplaatst: vrijdag 9 april 2010

De euro verdwijnt en de VS raken snel in nieuwe RECESSIE

Jim Roggers - De Verenigde Staten stevenen gegarandeerd op een nieuwe RECESSIE af. In 2012 is het zover. De crisis zal erger zijn dan de huidige. De euro bestaat bovendien niet al te lang meer.

Amerikaanse staatsobligaties en Chinees vastgoed zijn volgens Rogers de nieuwe zeepbellen. De gegarandeerde crisis in de Verenigde Staten (VS) in 2012 zal zwaarder zijn dan nu, omdat ‘we inmiddels al ons kruit hebben verschoten, stelt de topbelegger.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$