EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 111 tot 115 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Bank of America: “China zal de wereld niet in een RECESSIE storten”

Dalende aandelenbeurzen, groeiende bedrijfsschulden en een forse uitstroom van kapitaal. Het zijn de drie belangrijkste uitdagingen waar China momenteel mee kampt. Steeds meer experts waarschuwen dat een harde landing van de economie onvermijdelijk is. Maar niet iedereen is het daarmee eens.

Zo zijn de analisten van Bank of America een andere mening toegedaan. Zij stellen dat “China niet de oorzaak zal zijn van een nieuwe mondiale RECESSIE”. Dat blijkt uit een rapport waarin de zakenbank antwoord geeft op 34 vragen over de tweede economie van de wereld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Deze twee grafieken illustreren de flinke malaise in diverse olielanden

De lage olieprijs baart veel mensen zorgen. Voorheen waren de meeste experts ervan overtuigd dat lage prijzen goed zijn voor de groei van de wereldeconomie, maar anno 2016 is die groep kleiner geworden. Steeds meer analisten waarschuwen dat de grote schulden en onhoudbare financieringstekorten in de olielanden kunnen leiden tot een wereldwijde RECESSIE.

Van Nigeria tot Venezuela staan regeringen van olielanden in de rij om een beroep te doen op organisaties als de Wereldbank en het IMF. De structureel lage olieprijs zorgt ervoor dat die landen externe hulp nodig hebben om verder onheil te voorkomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 4 februari 2016

Zonder olie ziet alles er een stuk beter uit…

Het onderzoeksteam van Morgan Stanley heeft onlangs onderzocht hoe de Amerikaanse economie presteert als we het effect van de dalende olieprijs niet meerekenen. Dit onderzoek is verricht omdat veel beleggers zich op dit moment afvragen of de Amerikaanse economie in een nieuwe RECESSIE terecht zal komen.

Het team van Morgan Stanley heeft onder andere de bovenstaande grafiek gepubliceerd. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse productiesector duidelijk te maken heeft met krimp. Maar, als we het effect van de dalende olieprijs weghalen, dan ziet het plaatje er een stuk rooskleuriger uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

Deze trend voorspelt weinig goeds…

De Amerikaanse aandelenmarkten wisten de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. Dankzij deze late opleving werd het verlies voor de maand januari nog redelijk beperkt gemaakt. Maar, er zijn op dit moment genoeg macrocijfers te vinden die wijzen richting een nieuwe Amerikaanse RECESSIE. Wij zijn een nieuwe grafiek tegengekomen die opnieuw weinig goeds voorspelt voor de Amerikaanse economie.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er iets opmerkelijks aan de hand is bij de persoonlijke besparingen. Op basis van deze grafiek mogen we concluderen dat de Amerikanen de afgelopen maanden meer zijn gaan sparen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 1 februari 2016

Column Kees de Kort | 'RECESSIE? Zo'n vaart loopt het niet'

Het gaat niet zo best met de groei in Amerika en in Azië en Europa ook niet geweldig. Maar loopt de VS tegen een nieuwe RECESSIE aan? Zo'n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Het gaat niet zo best met de groei in Amerika en in Azië en Europa ook niet geweldig. Maar loopt de VS tegen een nieuwe RECESSIE aan? Zo'n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Kees de Kort: "In Spanje en Ierland gaat het wel goed, maar voor de rest wel een boel kleine minnetjes. Het Europese economische herstel is aan het stagneren." Kees de Kort: "In Spanje en Ierland gaat het wel goed, maar voor de rest wel een boel kleine minnetjes. Het Europese economische herstel is aan het stagneren."

Vorige week werden de groeicijfers over het vierde kwartaal in de VS bekend. En dat viel tegen. Ze kwam zelfs lager uit dan Frankrijk, het 'zorgenkindje' in Europa. De groei kwam in de VS uit op 0,7 procent op jaarbasis. Dus zo'n 0,1 of 0,2 procent groei op kwartaalbasis. "Die groei in de VS is behoorlijk aan het afzwakken, dat is een ding dat zeker is. Export valt tegen, investeringen vallen tegen, voorraden vallen een beetje tegen", zegt marco-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs