Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Verenigde Staten riskeren handelsoorlog met 4 van de 6 belangrijkste handelspartners

Trump blijft de markten opschrikken met talrijke aankondigingen en dreigementen omtrent bestaande handelsakkoorden. Indien hij dit pad blijft bewandelen dreigen de Verenigde Staten in een RECESSIE te belanden aldus Austan Goolsbee, voorzitter van de Council of Economic Advisers onder het bewind van Obama.

Het probleem met Trump is niet enkel dat hij nogal hard tekeer gaat in een wereld waarin bepaalde gevoeligheden decennialang werden gerespecteerd. Zowel tegen vijanden als eeuwenlange bondgenoten is de toon van Trump dezelfde. Een gegeven wat onder meer in Canada, Japan, Europa en Australië reeds de wenkbrauwen deed fronsen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 december 2016

‘Anonieme miljardair’ in de spotlight nadat zijn aandeel meer dan 1.000% stijgt

Luiz Alves Paes de Barros is een soort van lokale God in het Braziliaanse Sao Paulo. Ze noemen hem de ‘anonieme miljardair’ omdat hij in alle stilte een enorm fortuin bij elkaar kreeg. Hoe? Simpelweg door aandelen te kopen die niemand anders nog moet hebben.

Eind 2015 kocht hij via zijn investeringsmaatschappij Alaska Investimentos Ltda. aandelen van Magazine Luiza SA. Dit was geen evidente keuze aangezien Brazilië de laatste jaren door een diepe RECESSIE gaat. Maar het loonde. In 2016 was Magazine Luiza een van de beste aandelen ter wereld met een stijging van meer dan 1.000%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Peter Schiff: optreden FOMC groot schijnvertoon

Peter Schiff maakt brandhout van FOMC optreden

Opnieuw zou een ferm signaal afgegeven moeten zijn, een signaal dat doet suggereren dat de economie uit het dal geklommen is en weer op eigen benen kan lopen. Een economie uit RECESSIE, weer bloeiende met Trump als frisse wind in de zeilen. De recente renteverhoging zal een teken moeten zijn dat men iets goed doet in Amerika. Of toch niet?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Mogen we de vlag uitsteken?

Is de verrassende verkiezingszege van TRUMP een wezenlijk keerpunt in de wereldeconomie, met nieuwe, peperdure, hoogtepunten in de S&P 500, Dow Jones, NASDAQ en Russell 2000 indices en een 14-jarig record voor de Amerikaanse Dollar? Zou de structurele neergaande trend in economische groei, inflatie en rente daarom echt voorgoed voorbij zijn? Is Trumponomics werkelijk wel vergelijkbaar met Reaganomics (1981 – 1989)? Of zal TRUMP in het begin van zijn ambtsperiode juist enkele harde noten moeten kraken, waardoor een RECESSIE voorafgaat aan een economische opleving? De markten lopen vaak veel te hard van stapel. Een eventuele hoopgevende onderbreking in de economische stagnatie van de laatste decennia zal echter het deflatoire beeld van de wereldeconomie niet kunnen veranderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 19 november 2016

Geschiedenis toont aan: 100% kans op RECESSIE tijdens Trump legislatuur

Raoul Pal, de hedgefund manager die RealVision TV oprichtte, is 100% zeker dat Donald Trump met een RECESSIE te maken krijgt tijdens zijn legislatuur. Hij baseert zich op een historisch patroon.

Pal, die op pensioen ging op 36, bestudeert economische cycli. De conjunctuurgolven zijn zijn voornaamste raadgever om al dan niet in een bepaalde investering te stappen.

In zijn laatste nieuwsbrief focust hij op RECESSIEs en welke cyclus zij volgen. En daarbij merkte hij iets heel eigenaardigs op:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$