EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: donderdag 28 februari 2019

Economen verwachten Amerikaanse RECESSIE tegen 2021

Meer dan 75 procent van de bedrijfseconomen verwacht dat de Amerikaanse economie in een RECESSIE zal belanden tegen het einde van 2021. En bijna de helft van de ondervraagden denkt dat de Amerikaanse centrale bank de rentes zal blijven verhogen dit jaar. Althans volgens een halfjaarlijkse enquête van de National Association for Businesses Economics (NABE).

Volgens tal van bedrijfseconomen gaat het onvermijdelijke gebeuren tegen 2021, namelijk een RECESSIE in de Verenigde Staten van Amerika. Uit een enquête blijkt dat 10 procent van de bedrijfseconomen dit jaar al een RECESSIE verwacht, 42% verwacht er eentje volgend jaar en 25% denkt dat een RECESSIE zal plaatsvinden in het jaar 2021. De overige 23% had hier geen mening over.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2019

Auto-industrie zet wereld op weg naar een RECESSIE

De wereld lijkt geneigd om minder auto’s te kopen. Dat probleem heeft echter de potentie om de wereldeconomie naar een RECESSIE te duwen. Dat staat in een rapport van Janet Henry en James Pomeroy, economen bij de bank HSBC Holdings. De onderzoekers wijzen echter meteen op een aanwijzingen dat die dalperiode wellicht van korte duur zal zijn en een heropleving zich snel zal kunnen manifesteren.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Ergste daling Eurozone industriële productie sinds 2009

De groei in de eurozone lijkt op dit moment haast stil te vallen. Recent werd bekend dat de Italiaanse economie tijdens het laatste kwartaal van 2018 officieel in een RECESSIE is beland. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse economie daar net aan wist te ontsnappen. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat de situatie binnen de eurogrenzen er steeds beroerder begint uit te zien.

Tijdens de afgelopen maanden zijn meermaals de verwachtingen voor de groei in de eurozone naar beneden toe bijgesteld. De meeste economen maken zich met name zorgen om de ontwikkelingen in Duitsland. De motor van de Europese economie begint namelijk te pruttelen. Zo wist de Duitse economie in 2018 met ‘slechts’ 1,4% te groeien. Een jaar eerder liet de grootste economie van Europa nog een vooruitgang met 2,2% zien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2019

Deze RECESSIE-indicator slaat alarm...

[...]

Vanaf de buitenkant gezien lijkt er dus nog geen wolkje aan de lucht te zijn. Toch ziet het plaatje er aan de binnenkant er een stuk minder rooskleurig uit. Volgens Bloomberg is de New York Fed RECESSIE-indicator immers gestegen naar het hoogste niveau sinds 2008. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat deze RECESSIE-indicator tijdens de laatste RECESSIEs haar waarde heeft bewezen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2019

Duitsland ontsnapt net aan een RECESSIE in vierde kwartaal

De Duitse economie is in het vierde kwartaal van 2018 met 0 procent groei gelijk gebleven. Daarmee ontsprong Duitsland net een RECESSIE, waarbij er sprake is van krimp. De verwachting was een groei van 0,1 procent.

Nu er meer details bekend zijn over het vierde kwartaal, blijkt ook de groei over heel 2018 minder te zijn. Volgens nieuwe ramingen van het Duitse federale statistiekbureau komt die op 1,4 procent uit, terwijl eerder 1,5 procent groei werd vermeld.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs