Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

998 artikelen gevonden. Artikel 161 tot 165
Bron: ING.nl
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Slechts 1 op de 8 vindt crisis voorbij

Terwijl de economie voor het vierde kwartaal op rij is gegroeid, vindt de overgrote meerderheid van de consumenten nog niet dat de crisis achter de rug is. Dit blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van de afgelopen week onder gemiddeld 53.100 respondenten per dag. De werkloosheid ligt immers nog altijd op een hoog niveau. Vergeleken met de vorige grote RECESSIE in de jaren ’80 herstelt de werkgelegenheid later en komen er minder banen bij. De kracht van het herstel, deeltijdwerk en de ontwikkelingen in de zorgsector spelen een belangrijke rol bij deze verschillen.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Rusland sleurt buurlanden mee in economische malaise

De RECESSIE in Rusland zorgt voor een forse economische krimp in veel buurlanden. Dat meldde de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) donderdag op zijn jaarlijkse bijeenkomst in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Met name Oekraïne wordt flink geraakt door de negatieve effecten van de Russische RECESSIE, aldus de EBRD. De bank verwacht dat de Oekraïense economie dit jaar met 7,5 procent zal krimpen, tegen een in januari voorspelde neergang van 5 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Centrale bankiers en ministers van Financiën zijn ongerust terwijl aandelenmarkten record na record verpulveren

Een wat vreemde sfeer domineerde het voorbije weekeinde de samenkomst van ministers van Financiën en centrale bankiers in Washington. Terwijl op de aandelenmarkten de euforie blijft aanhouden, werd in Washington vooral ongerustheid opgetekend: de wereldeconomie komt maar niet uit de crisis en het herstel is amper die naam waardig.

De situatie kan als volgt worden samengevat: centrale bankiers gaven politici een prachtig cadeau, want ze pompten miljarden in de economie teneinde hen de tijd te geven om structurele en drastische hervormingen door te te voeren. Maar het gros van de landen deed niets - met waarschijnlijk Frankrijk als duidelijkste voorbeeld - en net daarom duikt nu opnieuw de term ‘RECESSIE’ op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 april 2015

IJsland wil de macht om geld te creëren afpakken van de banken

De overheid in IJsland bestudeert een revolutionair voorstel, een idee dat in de meeste westerse landen onmogelijk wordt geacht. Het wil namelijk de macht om geld te creëren afnemen van de banken en het overdragen aan de centrale bank.

IJsland was het enige westerse land dat tijdens de financiële crisis de middenvinger durfde op te steken naar de banken. Het vervolgde zelfs de bankiers die verantwoordelijk waren voor de diepe crisis van het land. IJsland geraakte in een diepe RECESSIE, maar kwam er sterker terug uit omdat het rationeel juiste beslissingen durfde te nemen.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Italië dit jaar uit RECESSIE

Italië verwacht dat er dit jaar een eind komt aan de langste naoorlogse RECESSIE in de derde economie van de eurozone, waarna de groei in de komende twee jaar in een versneld tempo komt.

Rome verwacht dat de economie van het land dit jaar met 0,7% groeit, na drie achtereenvolgende jaren waarin de Italiaanse economie op jaarbasis kromp. In 2016 en 2017 moet de economie met respectievelijk 1,4% en 1,5% aandikken.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$