Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 176 tot 180
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Creëert economische RECESSIE een beter gevormde bevolking?

De voorbije economische RECESSIE heeft in de Verenigde Staten veel jongeren aangezet om alsnog universitaire studies aan te vatten. Daarmee wordt de trend van de voorbije eeuw verder gezet, want elke economische crisis sinds het begin van de jaren zestig is een stimulans gebleken voor het hoger onderwijs. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Opgemerkt wordt dat een RECESSIE de relatieve kost van het hoger onderwijs doet afnemen. Dat leidt er volgens de onderzoekers toe dat jongeren in tijden van crisis, ondanks verhoogde studiekosten, toch sneller voor hoger onderwijs zullen kiezen als alternatief voor de onzekere arbeidsmarkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Waarom nagenoeg iedereen denkt tot de middenklasse te behoren

Uit onderzoeken in de Verenigde Staten blijkt keer op keer dat mensen met een hoog inkomen zichzelf tot de middenklasse rekenen. Tegelijk blijkt ook een opvallend beperkt aantal mensen zichzelf tot de lagere klasse te rekenen. Maar als 87 procent van de bevolking zichzelf bij de middenklasse rekent, wat betekent dat begrip dan nog?

De website Vox boog zich over deze vraag op basis van een rapport van het Pew Research Center over de Amerikaanse economie na de RECESSIE. Vox concludeert dat er een kloof bestaat tussen het beeld dat mensen van een leven in de middenklasse hebben en het gemiddelde inkomen. Om te voldoen aan het middenklasse-ideaal moet men soms behoorlijk rijk zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Verrassing? Meest teleurstellende economie ter wereld is... de Amerikaanse

De Amerikaanse economische data - door Bloomberg verzameld in de ECO U.S. Surprise Index - scoren hun slechtste maand sinds 2009, toen de economie in een diepe RECESSIE verkeerde. Slechts één gegeven ontsnapt aan de malaise: de werkgelegenheid. In februari werden nog eens 295.000 jobs gecreëerd, de voorbije vier maanden zelfs 1,2 miljoen, wat wijst op een herstellende arbeidsmarkt.

Alle overige indicatoren staan op rood: zowel persoonlijke inkomens als uitgaven, productie, autoverkopen, fabrieksorders en retailverkopen scoren zwak.

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Statistieken-misleiding naar nieuw hoogtepunt

Het rijmen van macrodata wordt stilaan een lastig onderdeel waarmee economen geconfronteerd worden. Koopkracht van huishoudens, fabrieksorders en aanschaf van kapitaalgoederen begeven zich duidelijk in een “(pre-)RECESSIE” zone. Dit kan niet in overeenstemming gebracht worden met het mooie weer verhaal van economische voorspoed. Waarom doet men dit?

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Een twintigste land verlaagt zijn basisrente... wereld zit in een globale RECESSIE

De Israëlische centrale bank heeft de rente verlaagd van 0,15 tot 0,10%. Israël is daarmee al het twintigste land dat dit jaar zijn basisrente naar beneden toe aanpast. Nooit eerder in zijn vrij korte geschiedenis stond de basisrente in de joodse staat lager.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$