Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 176 tot 180
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Verrassing? Meest teleurstellende economie ter wereld is... de Amerikaanse

De Amerikaanse economische data - door Bloomberg verzameld in de ECO U.S. Surprise Index - scoren hun slechtste maand sinds 2009, toen de economie in een diepe RECESSIE verkeerde. Slechts één gegeven ontsnapt aan de malaise: de werkgelegenheid. In februari werden nog eens 295.000 jobs gecreëerd, de voorbije vier maanden zelfs 1,2 miljoen, wat wijst op een herstellende arbeidsmarkt.

Alle overige indicatoren staan op rood: zowel persoonlijke inkomens als uitgaven, productie, autoverkopen, fabrieksorders en retailverkopen scoren zwak.

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Statistieken-misleiding naar nieuw hoogtepunt

Het rijmen van macrodata wordt stilaan een lastig onderdeel waarmee economen geconfronteerd worden. Koopkracht van huishoudens, fabrieksorders en aanschaf van kapitaalgoederen begeven zich duidelijk in een “(pre-)RECESSIE” zone. Dit kan niet in overeenstemming gebracht worden met het mooie weer verhaal van economische voorspoed. Waarom doet men dit?

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Een twintigste land verlaagt zijn basisrente... wereld zit in een globale RECESSIE

De Israëlische centrale bank heeft de rente verlaagd van 0,15 tot 0,10%. Israël is daarmee al het twintigste land dat dit jaar zijn basisrente naar beneden toe aanpast. Nooit eerder in zijn vrij korte geschiedenis stond de basisrente in de joodse staat lager.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Rusland vertegenwoordigt grootste risico voor wereldeconomie

De situatie in Rusland en Oekraïne vormt op dit ogenblik het grootste risico voor de wereldeconomie. Dat staat in een rapport van Anna Stupnytska, econome bij consulent Fidelity Worldwide Investment. Stupnytska zegt dat de RECESSIE in Rusland door handel en financiële kanalen naar het westen kan overslaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

Ook Zweden gaat op de QE toer

In navolging van de FED en de ECB gaat nu ook de geldprinters van de centrale bank in Zweden in overdrive.

De zogeheten ‘quantitative easing program’ zal 10 miljard Zweedse kronen groot zijn, omgerekend in euro’s iets van 1,2 miljard. Het doel is om een slinger aan de economie te geven. Tegelijkertijd duikelt de rente beneden 0. Ja u leest het goed, de rente wordt verlaagd naar -0,1%. Noem het vooral geen deflatie, maar ‘negatieve inflatie’, aldus de centrale bankiers. De Zweedse economie is al een poos in RECESSIE en volgens hun eigen officiële statistieken kent het land inmiddels een ‘negatieve inflatie’. De centrale bank in Zweden heeft, net zoals de ECB, een streefinflatie in gedachten van 2%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$