Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 191 tot 195
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Rusland verlaagt rente onverwacht

De centrale bank van Rusland heeft vrijdag onverwacht de rente verlaagd. 

De bank hoopt daarmee de gevolgen van de economische RECESSIE in het land te verzachten, maar zorgde in eerste instantie vooral voor een verdere daling van de roebel.

Het toonaangevende rentetarief ging van 17 naar 15 procent. Algemeen werd aangenomen dat de rente ongewijzigd zou blijven, omdat de roebel in de eerste maand van dit jaar weer stevig aan waarde verloor.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Gek maar kansrijk: investeren in Rusland

Op papier is er op dit moment geen goede reden om te investeren in Rusland. Het land is druk doende met een valutacrisis, een oliecrisis en een politieke crisis. Daarnaast verkeert Rusland in een RECESSIE en heeft het een zeer onvoorspelbare regering. Dat zijn niet de ingrediënten voor een veilige investering, maar toch is Rusland kansrijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Meer Amerikaanse kinderen op voedselbonnen aangewezen dan voor de RECESSIE

en op elke vijf Amerikaanse kinderen is voor sommige maaltijden aangewezen op voedselbonnen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens die het U.S. Census Bureau woensdag vrijgaf. Hoewel de Amerikaanse economie een stevige groeibeweging heeft ingezet is dat cijfer nu hoger dan voor de RECESSIE begon in 2007. In 2014 kregen 14 miljoen Amerikaanse kinderen voedselbonnen.

Een andere opmerkelijke trend in de data: het aantal kinderen in families met gehuwde ouders dat voedselbonnen krijgt is sinds 2007 verdubbeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Euro is de nieuwe Yen

Ik heb het afgelopen jaar met verbazing gekeken naar Japan.

Hoe zij openlijk aangaven de waarde van hun munt onderuit te willen halen om zo voor ééns en voor altijd komaf te maken met de deflatie in het land.

Japan ging massaal geld printen onder het mom van QE. En dan echt massaal!

Maar misschien nog verrassender is dat het allemaal niets geholpen heeft. De economie veerde even wat op maar zakte daarna zelfs weg in een RECESSIE.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

De huizenmarkt tijdens de kredietcrisis

Het daadwerkelijk begin van de crisis vond haar oorsprong in Amerika in het begin van de 21e eeuw. De aanslagen van 11 september en het uiteenspatten van de internetzeepbel leidde tot een flinke daling van de beurskoersen en een daling van het consumentenvertrouwen. Een combinatie van overheidsbesluiten en creativiteit van banken leidde tot een enorme toename van de vraag naar hypothecaire financieringen. Vanwege een dreigende RECESSIE besloot de Amerikaanse overheid om de rente fors te verlagen om zo de investeringen van bedrijven en consumenten te stimuleren. De banken, die in die jaren steeds meer privatiseerden en daarom veel meer vrijheid hadden in het aanbod van producten, speelden hierop in door een aantal nieuwe hypotheekvormen te introduceren. Zo ontstond een aantal creatieve manieren om het aantal hypotheekverstrekkingen fors te kunnen uitbreiden:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$