Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 196 tot 200
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

In Griekenland is niets veranderd: statistieken worden nog altijd vervalst

'De notie dat de Griekse economie zich gestabiliseerd heeft is een arbitraire misvatting van de feiten.' Dat schrijft de kandidaat-premier van het land, Alexis Tsipras in een opiniestuk in het Duitse Handelsblatt. 'Hoewel de economie in het derde kwartaal van 2014 met 0,7% groeide, zorgde de deflatie van 1,8% er voor dat de RECESSIE gewoon voortduurt.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

'Italië wordt zwakste broeder in eurozone'

Terwijl de economieën van Spanje, Griekenland en Portugal uit het dal beginnen te klimmen, is Italië hard op weg om de zwakste schakel in de eurozone te worden.

De Italiaanse economie kromp in het tweede en derde kwartaal met achtereenvolgens 0,2 en 0,1 procent, en maakt daarmee de derde RECESSIE sinds 2008 door. Dat het land slechter presteert dan andere Zuid-Europese landen komt volgens ABN AMRO door een gebrek aan economische hervormingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Stormloop naar Amerikaanse dollars

We weten dat de Amerikaanse economie dit jaar een goede prestatie heeft neergezet. Onder leiding van de Amerikaanse centrale bank is de economie weer gaan draaien en dit is uiteraard niet onopgemerkt gebleven. De Amerikaanse valutamunt is de afgelopen maanden flink in waarde gestegen en volgens diverse analisten is dit nog maar het begin. Volgens hen zou de dollar ook volgend jaar nog flink in waarde kunnen gaan stijgen.

Een land dat dit jaar niet zo goed heeft gepresteerd is zonder twijfel Rusland. Tot voor kort behoorde Rusland nog tot de zogenoemde BRIC landen. Op dit moment kunnen we deze titel echter moeilijk aan Rusland toekennen. De groeiverwachtingen zijn de afgelopen maanden flink naar beneden aangepast en Rusland zou zelfs volgend jaar te maken kunnen krijgen met een RECESSIE.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Japan zakt terug weg in RECESSIE

De Japanse premier Shinzo Abe heeft gespeeld en voorlopig verloren. Zijn pogingen om de groeimotor in een hogere versnelling te krijgen, hebben voorlopig geen resultaten opgeleverd. Abe krijgt na het winnen van de verkiezingen een tweede kans, maar het blijft de vraag of hij ditmaal zal slagen.

Het team economen van Belfius nam de situatie in Japan onder de loep, dit met de jaarwisseling op komst. Het vertrouwen in premier Shinzo Abe om de Japanse economie op een duurzaam herstelpad te zetten kreeg rake klappen in 2014, toen de economie tijdens het tweede en derde kwartaal van 2014 opnieuw in een RECESSIE belandde. Na het besluit in april om de BTW met 3% te verhogen, duurde het volgens Belfius maandenlang tot de consumptie-uitgaven weer een normaal niveau bereikten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Amerikaanse economie houdt zich kranig

De daling van de olieprijzen heeft verstrekkende gevolgen, die in hun geheel pas op langere termijn zichtbaar zullen worden. Voor de landen die veel olie moeten importeren, is de daling van de olieprijs natuurlijk een geschenk uit de hemel. Maar de bedrijven actief in de winning van schaalolie en –gas zitten natuurlijk in zak en as, zij dreigen diep in de rode cijfers te belanden.

En dan zijn er de landen zoals Venezuela en Rusland die het voor de daling van de olieprijs al moeilijk hadden. Het komt niet echt als een verrassing dat ze nu helemaal onderuit gaan. De roebel is in vrije val en ging vlotjes door het 60-niveau ten opzichte van de USD. Daarop verhoogde de Russische Centrale Bank de interestvoeten van 10,5 naar maar liefst 17 procent.

Of dit de daling van de munt kan afremmen, valt nog maar te bezien. Maar het staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vast dat dit de Russische economie volgend jaar in een RECESSIE zal duwen. Dit geeft nog maar eens aan dat er voor een land momenten zijn dat er weinig goede opties overblijven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$