Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Ons welzijn anno 2016

We schrijven oktober 2016. Dat is al weer een goeie 70 jaar na de 2e WO. Voor onze westerse economieën betekent dat een lange periode van een vreedzame samenleving. Geen oorlogen meer binnen de eigen grenzen, maar helaas veel oorlogsgeweld op afstand. Best wel zorgelijk. Behalve een periode van langdurige harmonie hebben we mede door de wederopbouw na de 2e WO een lange cyclus gekend van economische groei. Af en toe een dipje in de vorm van een RECESSIE, maar geen echte depressie, hoewel het jaar 2009 e.v. er misschien wel één was. Deze na-oorlogse periode van o.a. de flower-power en de intrede van het digitale tijdperk past goed in de theorie van sommige wetenschappers. Namelijk een tijdvak van langdurige groei opgevolgd door een lange periode van krimp. Vaak periodes van 50 tot 60 jaar. Een opgaande lijn doorbroken met wat dipjes en een neergaande lijn die wordt onderbroken met wat upjes. De altijd aanwezige ups-and-downs in de lange cyclus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 november 2016

We mogen nog steeds jaloers zijn op de Chinese economie!

De afgelopen maanden zijn er genoeg doemverhalen opgedoken over de toekomst van de Chinese economie. Volgens diverse economen gaat China binnen afzienbare tijd te maken krijgen met een strenge RECESSIE. Deze RECESSIE zou onder andere kunnen worden veroorzaakt door de bubble die is ontstaan binnen de Chinese vastgoedsector.

Volgens cijfers die afkomstig zijn van de Wereldbank is er geen enkele reden om ons grote zorgen te maken over China. Tenminste, als die zorgen betrekking hebben op de Chinese exportsector. Die sector weet ten opzichte van vier jaar geleden immers nog steeds in waarde toe te nemen. Zo exporteerde het groeiland in het jaar 2015 voor een totale waarde van 2,3 biljoen dollar, terwijl dit in het jaar 2011 nog 1,9 biljoen dollar bedroeg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Indicator: “Britse RECESSIE is onderweg”

Inmiddels kunnen we al meer dan vier maanden wennen aan het idee dat het Verenigd Koninkrijk binnen afzienbare tijd de Europese Unie zal gaan verlaten. Uiteraard weten we nog niet hoe die uittreding er precies gaat uitzien, maar dat die uittreding er gaat komen is zo goed als zeker.

De uitspraken van Theresa May hebben er inmiddels voor weten te zorgen dat steeds meer Britten zich zorgen maken over de toekomst van het koninkrijk. Het koninkrijk is in grote onzekerheid beland en als gevolg daarvan heeft het Britse pond al meer dan 20% aan waarde moeten inleveren.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 15 oktober 2016

Een ‘nieuwe economie’… zonder jobs

De Amerikaanse economie doet het beter dan de Europese. Dat is zowat de enige conclusie die kan worden getrokken, nu aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een economische groei van 2% kon worden opgetekend en men een soortgelijk percentage verwacht in 2017 en 2018. Het gaat nochtans om een groeipercentage dat veel lager ligt dan wat men in de VS gewend is na een RECESSIE.  Economen zijn er dan ook duidelijk niet gerust in. Uit een rondvraag van de zakenkrant Wall Street Journal moet blijken dat 60% van de ondervraagde economen zich binnen de 4 jaar aan een volgende RECESSIE verwacht, terwijl anderen de langste onafgebroken periode van economische groei in de geschiedenis voorspellen. De Amerikaanse economie groeit nu al 88 maanden zonder onderbreking.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Resistentie wordt erger dan een wereldwijde RECESSIE

Een verspreiding van supermicroben die bestand zijn tegen elke medische behandeling zou een wereldwijde financiële crisis kunnen veroorzaken die vergelijkbaar zou zijn met de RECESSIE van acht jaar geleden of nog zwaardere gevolgen kunnen hebben.

Dat blijkt uit een studie van de Wereldbank. Gewaarschuwd wordt dat resistente microben steeds frequenter zullen moeten worden worden opgemerkt, waardoor vele infectieziektes opnieuw onbehandelbaar zullen blijken. Dat zal volgens het rapport grote bevolkingsgroepen in armoede terugduwen en de economische welvaart van landen uithollen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$