EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
27
kliks
22
kliks
Bron: Biflatie.nl
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: woensdag 24 april 2019

Nobelprijshouder Economie: “RECESSIE in aantocht” Trump: “Domoor”

Wat een domoor, die Paul Krugman, inderdaad. En vooral een party pooper. Een sfeerverpester. Net nu het beursfeest zo lekker aan de gang is, toch? (Wel tien jaar lang, en de uitputting dus nabij historisch gezien wat stierenmarkten betreft.) Wat kan ook een Nobelprijswinnaar Economie voorzien dat een president niet zou weten? En daarbij: de Amerikaanse beurzen staan toch op recordhoogte? Net dan spreek je toch het R-woord niet uit?! Trouwens: ook miljoenen beleggers weten het veel beter dan zo’n hoogleraartje, niet? Want de Dow Jones stijgt gelijk opnieuw met 160 punten.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 april 2019

Bitcoin als ontsnapping uit de nakende RECESSIE?

Daar is de interessante, alternatief-nieuwssite Shtfplan.com in ieder geval van overtuigd. SHTF is internetslang, woorden en uitdrukkingen die ‘insiders’ wel kennen. De vertaling is eigenlijk een afkorting van ‘when the Shit Hits The Fan.’ Excusez les môts maar dat betekent: wanneer de stront de ventilator raakt. BITCOIN WILL BE THE “ESCAPE HATCH” DURING IMMINENT GLOBAL RECESSION, schrijven ze op die site. In druklettters dan nog. Wil dat vooreerst zeggen dàt een RECESSIE imminent, naderend is? Dàt we economisch in de shit dreigen te raken? U kunt in ieder geval misschien beter een plan hebben. Voor ingeval?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 april 2019

Steeds meer winkelketens failliet en groeiend aantal leegstaande winkelpanden

Het gaat maar door. Onze binnensteden worden steeds saaier door een groeiend aantal leegstaande winkelpanden. De ene na de andere winkelketen gaat op de fles. Is dit een voorbode van een nieuwe RECESSIE of gewoon de trend in de laatste 2 decennia waarin de internetverkopen trendmatig toenemen en de winkelverkopen dienovereenkomstig afnemen. Het zijn ontwikkelingen waarbij we eerst de kat een aantal jaren uit de boom kijken. Maar eens zien hoe dit zich verder ontwikkelt. Nu zijn we een flink aantal jaren verder en het gaat maar door. Het kost teveel ruimte om al die winkels op te sommen die de laatste jaren zijn gesloten. Misschien wordt het eens tijd dat onze beleidsmakers een beleid gaan ontwikkelen om deze trend te stoppen. Hoe saai worden onze binnensteden wel niet met al die leegstand.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 april 2019

Kans op een nieuwe Amerikaanse RECESSIE neemt toe

Afgelopen vrijdag verschenen er prachtige banencijfers vanuit de VS. Tijdens de afgelopen maand werden er meer banen dan verwacht aan de Amerikaanse arbeidsmarkt toegevoegd. Daarnaast bleef het werkloosheidscijfer stabiel op 3,8%. Ondanks dat blijft de kans op een nieuwe Amerikaanse RECESSIE toenemen. En dat signaal kunnen beleggers maar beter erg serieus nemen.

De groei van de wereldeconomie raakt langzaam maar zeker in verval, dat zal de meeste beleggers niet ontgaan zijn. De handelsoorlog tussen de VS en China is in steeds meer landen voelbaar. Met name de economieën die voor een groot deel afhankelijk zijn van de export worden op dit moment hard geraakt. Zo wist bijvoorbeeld de Duitse economie tijdens het afgelopen kwartaal nog net aan een officiële RECESSIE te ontkomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2019

“Angst voor globale RECESSIE is overdreven”

De angst voor een globale RECESSIE is overdreven en zal tijdens de tweede helft van het beursjaar afnemen, dat beweert PNC hoofdstrateeg Jeff Mills. Hij ligt ook niet wakker van de ‘yield curve inversion’ terwijl dit algemeen beschouwd wordt als een slecht signaal voor de Amerikaanse economie en de financiële markten. Mills focust zich meer op de bedrijfswinsten.

De globale groeivertraging en de Amerikaanse ‘yield curve inversion’ lijken angstaanjagend, maar volgens hoofdstrateeg Jeff Mills moeten we niet overdrijven. Hij is er van overtuigd dat de globale groei gaat stabiliseren tijdens de tweede helft van het jaar en dat de markten zich dan gaan focussen op de bedrijfswinsten. Hij raadt beleggers aan om niet overdreven te reageren op de huidige situatie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs