Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Indicator: “Britse RECESSIE is onderweg”

Inmiddels kunnen we al meer dan vier maanden wennen aan het idee dat het Verenigd Koninkrijk binnen afzienbare tijd de Europese Unie zal gaan verlaten. Uiteraard weten we nog niet hoe die uittreding er precies gaat uitzien, maar dat die uittreding er gaat komen is zo goed als zeker.

De uitspraken van Theresa May hebben er inmiddels voor weten te zorgen dat steeds meer Britten zich zorgen maken over de toekomst van het koninkrijk. Het koninkrijk is in grote onzekerheid beland en als gevolg daarvan heeft het Britse pond al meer dan 20% aan waarde moeten inleveren.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 15 oktober 2016

Een ‘nieuwe economie’… zonder jobs

De Amerikaanse economie doet het beter dan de Europese. Dat is zowat de enige conclusie die kan worden getrokken, nu aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een economische groei van 2% kon worden opgetekend en men een soortgelijk percentage verwacht in 2017 en 2018. Het gaat nochtans om een groeipercentage dat veel lager ligt dan wat men in de VS gewend is na een RECESSIE.  Economen zijn er dan ook duidelijk niet gerust in. Uit een rondvraag van de zakenkrant Wall Street Journal moet blijken dat 60% van de ondervraagde economen zich binnen de 4 jaar aan een volgende RECESSIE verwacht, terwijl anderen de langste onafgebroken periode van economische groei in de geschiedenis voorspellen. De Amerikaanse economie groeit nu al 88 maanden zonder onderbreking.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Resistentie wordt erger dan een wereldwijde RECESSIE

Een verspreiding van supermicroben die bestand zijn tegen elke medische behandeling zou een wereldwijde financiële crisis kunnen veroorzaken die vergelijkbaar zou zijn met de RECESSIE van acht jaar geleden of nog zwaardere gevolgen kunnen hebben.

Dat blijkt uit een studie van de Wereldbank. Gewaarschuwd wordt dat resistente microben steeds frequenter zullen moeten worden worden opgemerkt, waardoor vele infectieziektes opnieuw onbehandelbaar zullen blijken. Dat zal volgens het rapport grote bevolkingsgroepen in armoede terugduwen en de economische welvaart van landen uithollen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Dit RECESSIEsignaal duikt opnieuw op

Er zijn genoeg redenen aan te dragen waarom we rond het jaar 2008 geconfronteerd werden met de grootste mondiale crisis uit de geschiedenis. Voornamelijk wordt de schuld gegeven aan de Amerikaanse zakenbanken die zogenoemde ‘subprime hypotheken’ hebben verstrekt die de mensen zich eigenlijk niet konden veroorloven.

Het interessante aan een economische neergang is dat deze vaak achteraf pas te herkennen is. De maanden voor het uitbreken van de financiële crisis waren maar weinig mensen van mening dat er een omwenteling zou gaan plaatsvinden. We geloofden er heilig in dat de huizenprijzen alleen nog maar verder in waarde zouden gaan stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Rusland zit binnenkort zonder geld

Rusland kampt al 2 jaar met een RECESSIE. En dat begint stilaan grote gevolgen te hebben. Het ‘Rainy Day Fund’ is gekrompen tot $32,2 miljard volgens de Russische Minister van Financiën. In september 2014 zat er nog $91,7 miljard in het fonds. En er hangen nog meer donderwolken boven het financiële departement.

Analisten verwachten dat het fonds eind dit jaar nog maar $15 miljard zal bezitten en dat tegen midden 2017 het fonds volledig zal opdrogen. Het ‘Rainy Day Fund’ werd opgericht om het gat in de begroting helpen op te vullen. Maar het gat is de laatste tijd zo groot, dat het fonds snel opdroogt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$