Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 221 tot 225
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Waarom stijgt de goudprijs niet?

Met het goud blijft het moeilijk kersen eten. De goudprijs heeft dit jaar klappen gekregen, waarbij nog niet zo heel lang geleden de technische steun op 1180 dollar naar beneden werd doorbroken. Daardoor werd een verkoopsignaal gegeven dat laat vermoeden dat de goudprijs verder kan terugvallen richting 1000 dollar of zelfs nog lager.

Sommige analisten zijn verbaasd over de bolwassing die het goud (en ook de andere edelmetalen zoals zilver, platina, palladium…) heeft gekregen. Op het eerste gezicht zijn er meer dan voldoende redenen die een stijging van de goudprijs kunnen rechtvaardigen, want een veilige plaats is de wereld zeker niet. En niets laat vermoeden dat die veiligheid in de komende jaren zal toenemen.

De internationale economie wordt geconfronteerd met verschillende geopolitieke risico’s. De situatie in Oekraïne is vooral een bedreiging voor de vooruitzichten in de Eurozone. PIMCO acht de kans klein dat de sancties tegen Rusland uitgroeien tot het niveau dat tegen Iran van kracht is, maar als dat gebeurt zou dat de Eurozone terug in een RECESSIE kunnen duwen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Japanse centrale wijzigt steunbeleid niet

De Japanse centrale bank ziet in de RECESSIE waar het land in verzeild is geraakt geen aanleiding het monetaire beleid nog verder te verruimen.

Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) woensdag bekend. Eind oktober was al een onverwachte uitbreiding van het stimuleringsprogramma aangekondigd.

De BoJ pompt jaarlijks 80 biljoen yen (544 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt door onder meer staatspapier op te kopen. Desondanks kromp de economie in de afgelopen twee kwartalen. Dat kwam vooral door een forse btw-verhoging in april, waarna consumenten de hand op de knip zijn gaan houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Blijven we met biljoenen gooien of willen we de economie echt vooruit helpen?

Het gaat echt niet goed met de twintig grootste economieën van de wereld. Althans, dat blijkt uit een

bericht van AP. Japan bevindt zich in een RECESSIE en de politieke leiders van de G20-landen hebben een reeks injecties beloofd dat goed is voor een totaalbedrag van 2 biljoen USD.

Trouwens, het is niet alleen de Japanse premier die zich zorgen moet maken. Ook de Chinese en – uiteraard – de Europese staten zien hun respectievelijke economieën vertragen of zelfs helemaal stilvallen. Volgens AP zouden alleen de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK) in staat zijn om snelheid op te pikken:”Hoe lang dat zal duren, hangt af van hoeveel problemen hun handelspartners hebben.”

Gisteren, op de vooravond van het einde van de politiek-financiële top, heeft de Britse eerste minister David Cameron nog gewaarschuwd voor de situatie waarin de economie zich verkeert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Britse premier waarschuwt voor nieuwe economische 'crash'

De Britse premier David Cameron heeft maandag gewaarschuwd voor een nieuwe economische wereldcrisis ''tegen de gevaarlijke achtergrond van instabiliteit als gevolg van conflicten, ebola en vastgelopen handelsgesprekken''.

Cameron vreest dit zes jaar na de uitbraak van de laatste economische wereldcrisis. ''De eurozone wankelt op de rand van mogelijk een derde RECESSIE, met hoge werkloosheid, dalende groei en het risico van dalende prijzen.'' Cameron is bang dat het herstel van de economie in zijn land wordt bedreigd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Japanse economie weer in RECESSIE

De economie van Japan is in het derde kwartaal onverwachts gedaald met 0,4 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Omdat de economie voor het tweede kwartaal op rij krimpt, is 's werelds derde economie weer in een RECESSIE beland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$