Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 221 tot 225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Blijven we met biljoenen gooien of willen we de economie echt vooruit helpen?

Het gaat echt niet goed met de twintig grootste economieën van de wereld. Althans, dat blijkt uit een

bericht van AP. Japan bevindt zich in een RECESSIE en de politieke leiders van de G20-landen hebben een reeks injecties beloofd dat goed is voor een totaalbedrag van 2 biljoen USD.

Trouwens, het is niet alleen de Japanse premier die zich zorgen moet maken. Ook de Chinese en – uiteraard – de Europese staten zien hun respectievelijke economieën vertragen of zelfs helemaal stilvallen. Volgens AP zouden alleen de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK) in staat zijn om snelheid op te pikken:”Hoe lang dat zal duren, hangt af van hoeveel problemen hun handelspartners hebben.”

Gisteren, op de vooravond van het einde van de politiek-financiële top, heeft de Britse eerste minister David Cameron nog gewaarschuwd voor de situatie waarin de economie zich verkeert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Britse premier waarschuwt voor nieuwe economische 'crash'

De Britse premier David Cameron heeft maandag gewaarschuwd voor een nieuwe economische wereldcrisis ''tegen de gevaarlijke achtergrond van instabiliteit als gevolg van conflicten, ebola en vastgelopen handelsgesprekken''.

Cameron vreest dit zes jaar na de uitbraak van de laatste economische wereldcrisis. ''De eurozone wankelt op de rand van mogelijk een derde RECESSIE, met hoge werkloosheid, dalende groei en het risico van dalende prijzen.'' Cameron is bang dat het herstel van de economie in zijn land wordt bedreigd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Japanse economie weer in RECESSIE

De economie van Japan is in het derde kwartaal onverwachts gedaald met 0,4 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Omdat de economie voor het tweede kwartaal op rij krimpt, is 's werelds derde economie weer in een RECESSIE beland.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Groei in Europese Unie gaat met slakkengang

Plotseling blijkt dat Griekenland na vele jaren krimp al drie kwartalen uit RECESSIE is. Het land realiseerde in het derde kwartaal zelfs de grootste economische groei van alle eurolanden (0,7 procent). Het Griekse statistiekbureau produceert alleen jaar-op-jaar-cijfers, dus tastte iedereen in het duister over de groeiontwikkeling per kwartaal. Eurostat heeft die kwartaalcijfers nu zelf uitgerekend. Daaruit blijkt dat de Griekse economie al in het eerste kwartaal van 2014 0,8 procent groeide. Ook in vergelijking met een jaar geleden blijkt de Griekse economie al twee kwartalen op rij zwarte cijfers te schrijven.

De bleekneuzige groeicijfers in het eurogebied verhogen de druk op de Europese Centrale Bank om meer geld in de Europese banken te pompen. Vooral de Verenigde Staten, die bang zijn dat de stagnatie in Europa slecht uitpakt voor hun eigen economie, pressen de ECB om actie te ondernemen. De Amerikaanse en Britse economieën hebben de krimp van na de crisis van 2008 inmiddels volledig ingelopen. Die economieën zijn nu zelfs groter dan in 2008, terwijl de economie van de eurozone nog altijd kleiner is dan voor de ondergang van Lehman Brothers.

Duitsland is vlak langs een RECESSIE gescheerd. In het tweede kwartaal kromp de Duitse economie namelijk 0,1 procent en twee kwartalen krimp achter elkaar is een RECESSIE. Gelukkig groeide de economie van de buren nipt in het derde kwartaal. Daarmee bespaarden de Duiters zichzelf de schande lotgenoot te zijn van Italië en Cyprus, de enige twee EU-landen met een krimpende economie. De Duitse groei was het afgelopen kwartaal vooral te danken aan de binnenlandse consumptie, aldus het Duitse statistiekbureau. De export bleef ongeveer op hetzelfde niveau. Zorgwekkend is dat de industriële productie in Duitsland al een paar maanden onder druk staat. Duitse producenten zijn in enquêtes al zes maanden somber over de vooruitzichten voor de Duitse economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Griekenland groeit, al drie kwartalen lang

Aan de jarenlange RECESSIE in Griekenland is dit jaar een einde gekomen.

Uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt dat de Griekse economie al drie kwartalen op rij groei vertoont ten opzichte van de voorgaande periode.

Naar nu blijkt nam de omvang van de Griekse economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,8 procent toe. In het tweede en derde kwartaal kreeg het herstel een vervolg met groeicijfers van respectievelijk 0,3 en 0,7 procent. Op jaarbasis was de groei in het derde kwartaal 1,7 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$