Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 231 tot 235
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Amerikaanse economie heeft klappen gekregen... maar dat is nog geen RECESSIE

Tussen oktober en september is de S&P 500-index gevallen met 9,8%. Velen dachten dan ook dat de correctie tot een crash zou leiden op de Amerikaanse beurzen, beweert Seeking Alpha. Toch is dat niet gebeurd, en wel om vier redenen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Inflatie heeft zich al voltrokken in deze activa

Europa dreigt in een RECESSIE verzeild te geraken. Het gevaar voor deflatie voedt globale angsten. De wereldeconomie is zo beschadigd dat een permanente QE nodig zal zijn. Dit zijn allemaal hoofdlijnen die in de pers verschenen zijn.

Aan de ene kant zijn er degene die blijven waarschuwen voor de desastreuze inflatie die er zal komen als gevolg van de opeenvolgende marktstimuli van zowat alle centrale banken wereldwijd. Deze analisten blijven erin geloven en zeggen dat dit tijd nodig heeft.

Maar nu de deflatie boeman meer en meer als het grootste gevaar aanzien wordt, lijkt er van inflatie in de verste verte geen spoor. Gooien de inflatie denkers de handdoek in de ring of blijven ze herhalen dat het tijd nodig heeft? Niets daarvan blijven ze zeggen: Timing speelt hier een rol. Het zal er komen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

TA Special: Tijd om olie-aandelen op te pikken?

Door tegenvallende economische indicatoren en de toegenomen RECESSIEvrees ging de olieprijs fors onderuit. Uiteraard had dit ook zijn gevolgen voor de olie-aandelen. Op de grafiek hieronder is duidelijk te zien dat vooral de Westerse olie-aandelen (vertegenwoordigd door de MSCI World Energy index) zware averij opliepen. Echter, de scherpe koersdalingen hebben op de weekgrafieken de RSI-indicator (momentumindicator) tot zeer oververkochte niveaus teruggebracht. En dit opent de deur voor een herstelrally. Vanuit een wat breder perspectief valt de divergerende koersontwikkeling van de afgelopen jaren op: de Westerse olie-aandelen zaten sinds 2011 in een stijgende trend terwijl de olie-aandelen uit de groeilanden in een dalende trend zaten. We verwachten ons aan een rotatie in de komende maanden: olie-aandelen uit de groeilanden blijven dan ook zeer interessant.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hoe groot is de kans op een RECESSIE?

Het IMF kwam de afgelopen weken bijeen om een rapport samen te stellen over de huidige economische ontwikkelingen in de wereld. Uiteraard werd er ook gekeken naar de vele conflicten die er op dit moment in de wereld zijn. Het verband tussen beiden is bijzonder groot.

Het IMF kwam tot de conclusie dat de groeiverwachting voor de komende twee jaar naar beneden aangepast moet worden. Eerder kregen we ook al te maken met een groeiverlaging, maar in het laatst gepubliceerd rapport gebeurde precies hetzelfde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Zorgen de schulden voor alternatieven?

We weten allemaal wel dat de overheden op dit moment niet zouden kunnen functioneren zonder veel geld in het systeem te pompen. Amerika is daar een goed voorbeeld van. Elk jaar stijgt de schuldenbalans daar naar hogere regionen en er zijn maar weinig mensen die er over klagen.

Inmiddels zijn de republikeinen van mening dat het zo niet langer kan. De schuldenbalans van Amerika is te ver opgelopen en daar zal een verandering in moeten komen. Net zoals in het normale mensenleven, moeten ook de overheden schulden afbetalen.

Toch zijn er geen regels te vinden die Amerika verplichten om de schulden af te betalen. Zodra de economie in een RECESSIE terecht komt wordt de geldkraan weer opgedraaid in de vorm van een stimuleringsbeleid. Op het huidige moment worden de laatste miljarden dollars van dit stimuleringsbeleid afgebouwd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$