Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 236 tot 240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hoe groot is de kans op een RECESSIE?

Het IMF kwam de afgelopen weken bijeen om een rapport samen te stellen over de huidige economische ontwikkelingen in de wereld. Uiteraard werd er ook gekeken naar de vele conflicten die er op dit moment in de wereld zijn. Het verband tussen beiden is bijzonder groot.

Het IMF kwam tot de conclusie dat de groeiverwachting voor de komende twee jaar naar beneden aangepast moet worden. Eerder kregen we ook al te maken met een groeiverlaging, maar in het laatst gepubliceerd rapport gebeurde precies hetzelfde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Zorgen de schulden voor alternatieven?

We weten allemaal wel dat de overheden op dit moment niet zouden kunnen functioneren zonder veel geld in het systeem te pompen. Amerika is daar een goed voorbeeld van. Elk jaar stijgt de schuldenbalans daar naar hogere regionen en er zijn maar weinig mensen die er over klagen.

Inmiddels zijn de republikeinen van mening dat het zo niet langer kan. De schuldenbalans van Amerika is te ver opgelopen en daar zal een verandering in moeten komen. Net zoals in het normale mensenleven, moeten ook de overheden schulden afbetalen.

Toch zijn er geen regels te vinden die Amerika verplichten om de schulden af te betalen. Zodra de economie in een RECESSIE terecht komt wordt de geldkraan weer opgedraaid in de vorm van een stimuleringsbeleid. Op het huidige moment worden de laatste miljarden dollars van dit stimuleringsbeleid afgebouwd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Kass voorspelt een RECESSIE in de Verenigde Staten

[...]

Volgens Doug Kass nemen de kansen op een RECESSIE in de Verenigde Staten wel degelijk toe. Een inverse rentecurve kan geen RECESSIE aanduiden omdat de Federal Reserve met de rentevoeten knoeit. QE en ZIRP zorgen voor heel andere risicoprofielen voor de beleggers. Het is moeilijk voor de rentecurve om een RECESSIE te signaleren als de rente beïnvloed is door de monetaire strijd.

Bron: metrotime.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Italië vermijdt economische RECESSIE dankzij drugs en prostitutie

Italië is niet meer in een economische RECESSIE dankzij de seksindustrie en drugs. Dat komt omdat de Europese Unie nu om het Bruto Binnenlands Product (BBP) te berekenen ook de illegale activiteiten in een land meeweegt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Verdeelde leiders sturen Europa richting tweede crisis

De beslissing van de Griekse overheid om binnenkort het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de deur te wijzen, heeft voor wat onrust in de Europese Unie (EU) gezorgd. Zoveel zelfs dat de Europese leiders vrezen voor een tweede Europese crisis. The New York Times (NYT) meldt dat alle ingrediënten aanwezig zijn om terecht bang te zijn.

Eerst en vooral is er de vernieuwde bezorgdheid om het eeuwige probleemkindje, Griekenland. Sinds de overheid bekend heeft gemaakt dat het land af wil van de levenslijn van de Trojka. Daarop is de rente op Griekse staatsobligaties tot meer dan 9% gestegen. Beleggers vrezen dat een RECESSIE in de periferie andere EU-lidstaten kan besmetten.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft daarom besloten om op het podium te stappen en iedereen aan te manen tot begrotingsdiscipline. Alleen, niemand lijkt zin te hebben naar haar te luisteren: de Franse president François Hollande meent dat de tijd is gekomen om het tegenovergestelde en wil de belastingen verlagen – net zoals zijn Italiaanse collega, Matteo Renzi.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$