Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 236 tot 240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Kass voorspelt een RECESSIE in de Verenigde Staten

[...]

Volgens Doug Kass nemen de kansen op een RECESSIE in de Verenigde Staten wel degelijk toe. Een inverse rentecurve kan geen RECESSIE aanduiden omdat de Federal Reserve met de rentevoeten knoeit. QE en ZIRP zorgen voor heel andere risicoprofielen voor de beleggers. Het is moeilijk voor de rentecurve om een RECESSIE te signaleren als de rente beïnvloed is door de monetaire strijd.

Bron: metrotime.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Italië vermijdt economische RECESSIE dankzij drugs en prostitutie

Italië is niet meer in een economische RECESSIE dankzij de seksindustrie en drugs. Dat komt omdat de Europese Unie nu om het Bruto Binnenlands Product (BBP) te berekenen ook de illegale activiteiten in een land meeweegt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Verdeelde leiders sturen Europa richting tweede crisis

De beslissing van de Griekse overheid om binnenkort het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de deur te wijzen, heeft voor wat onrust in de Europese Unie (EU) gezorgd. Zoveel zelfs dat de Europese leiders vrezen voor een tweede Europese crisis. The New York Times (NYT) meldt dat alle ingrediënten aanwezig zijn om terecht bang te zijn.

Eerst en vooral is er de vernieuwde bezorgdheid om het eeuwige probleemkindje, Griekenland. Sinds de overheid bekend heeft gemaakt dat het land af wil van de levenslijn van de Trojka. Daarop is de rente op Griekse staatsobligaties tot meer dan 9% gestegen. Beleggers vrezen dat een RECESSIE in de periferie andere EU-lidstaten kan besmetten.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft daarom besloten om op het podium te stappen en iedereen aan te manen tot begrotingsdiscipline. Alleen, niemand lijkt zin te hebben naar haar te luisteren: de Franse president François Hollande meent dat de tijd is gekomen om het tegenovergestelde en wil de belastingen verlagen – net zoals zijn Italiaanse collega, Matteo Renzi.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

’Europa komt weer in RECESSIE

Ondanks de omvangrijke stimuleringsmaatregelen van de Europese centrale bank (ECB) kan Europa een nieuwe RECESSIE niet ontlopen. Althans dat beeld komt naar voren in een peiling van DFT.nl.

Hoewel de ECB het monetaire beleid al flink heeft verruimd met steunmaatregelen,  zoals een verdere verlaging van de rente lijkt de kwakkelende economie in de eurozone af te stevenen op een nieuwe krimp.

Bijna de helft van de respondenten meent dat door de haperende groeimotor van Duitsland  Europa weer terugvalt in een RECESSIE. Zo’n 16% wijst op de sterk dalende olieprijzen die aangeven die een nieuwe neergang in de EU voorspellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

MSM: Tekort VS op laagste niveau in jaren

De Amerikaanse overheid heeft haar tekort afgelopen jaar weten terug te dringen tot het niveau van 2007. Dat was het jaar voordat de wereldeconomie door de financiële crisis in een diepe RECESSIE belandde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$