Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 241 tot 245
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Column Kees de Kort | Eindelijk een realistische hotemetoot

Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort vandaag in op een waarschuwende mevrouw Lagarde van het IMF, Draghi die de confrontatie aangaat met de Duitsers en de slechte omstandigheden in Japan. "Mevrouw Lagarde heeft 40 procent kans op RECESSIE, in Japan is die kans bijna 100 procent."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Lagarde waarschuwt eurozone voor RECESSIE

De eurozone dreigt zonder het juiste economische beleid opnieuw in een RECESSIE te verzeilen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Iedereen wil toch wel in Amerika wonen?

Het verschil tussen Europa en Amerika is de afgelopen maanden een stuk verder vergroot. De economie in Amerika heeft de afgelopen maanden een herstelbeweging ingezet terwijl de Europese economie in een vertraging terecht is gekomen.

Vanuit Amerika ontvangen we de laatste tijd veel positieve macrocijfers die keer op keer de verwachtingen van de waarnemers weten te verslaan. Er wordt ons met andere woorden een beeld voorgespiegeld dat alles weer dik in orde is in Amerika.

De werkelijke burger in Amerika merkt hier echter haast niets van. Sterker nog, de meeste Amerikanen denken dat ze op dit moment nog in een RECESSIE zitten. Het beeld dat de macrocijfers ons geven is dus niet helemaal correct.

Amerika beschikt over de grootste economie in de wereld. Echter, Amerika beschikt over nog een titel. Deze titel zorgt echter voor enige ophef.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

40% kans op nieuwe RECESSIE in de eurozone

Economisch gaat het niet goed, laat dat duidelijk zijn. Tot enkele maanden geleden was het plaatje duidelijk. Duitsland was de sterkhouder van de Europese economie en kende zichzelf vanwege die positie het recht toe om andere Europese landen de les te lezen. De Duitsers hadden enkele jaren geleden de hervormingen doorgevoerd die ook elders dringend moesten gebeuren. Vooral Zuid-Europa werd hard aangepakt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Cijfers versus werkelijkheid: De Amerikanen geloven dat we in een RECESSIE zitten

De afgelopen tijd krijgen we vanuit Amerika berichten dat de economie weer aan het groeien is. Deze berichten kloppen overigens ook, het is zichtbaar aan de macrocijfers. Ook in het Beige Book van het FOMC staat inmiddels een mooi groen plusje.

Wanneer u tegen de Amerikanen zegt dat ze te maken hebben met een groeiende economie zullen ze u wellicht vreemd aankijken. Een onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 72% van de Amerikanen gelooft dat ze nog te maken hebben met een RECESSIE.

Dit is een percentage waar wij van schrokken. Zijn de Amerikanen dan niet goed op de hoogte van de macrocijfers? Het maakt niet uit of zij er van op de hoogte zijn of niet, ze voelen het niet in hun portemonnee.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$