Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 241 tot 245
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

’Europa komt weer in RECESSIE

Ondanks de omvangrijke stimuleringsmaatregelen van de Europese centrale bank (ECB) kan Europa een nieuwe RECESSIE niet ontlopen. Althans dat beeld komt naar voren in een peiling van DFT.nl.

Hoewel de ECB het monetaire beleid al flink heeft verruimd met steunmaatregelen,  zoals een verdere verlaging van de rente lijkt de kwakkelende economie in de eurozone af te stevenen op een nieuwe krimp.

Bijna de helft van de respondenten meent dat door de haperende groeimotor van Duitsland  Europa weer terugvalt in een RECESSIE. Zo’n 16% wijst op de sterk dalende olieprijzen die aangeven die een nieuwe neergang in de EU voorspellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

MSM: Tekort VS op laagste niveau in jaren

De Amerikaanse overheid heeft haar tekort afgelopen jaar weten terug te dringen tot het niveau van 2007. Dat was het jaar voordat de wereldeconomie door de financiële crisis in een diepe RECESSIE belandde.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Column Kees de Kort | Eindelijk een realistische hotemetoot

Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort vandaag in op een waarschuwende mevrouw Lagarde van het IMF, Draghi die de confrontatie aangaat met de Duitsers en de slechte omstandigheden in Japan. "Mevrouw Lagarde heeft 40 procent kans op RECESSIE, in Japan is die kans bijna 100 procent."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Lagarde waarschuwt eurozone voor RECESSIE

De eurozone dreigt zonder het juiste economische beleid opnieuw in een RECESSIE te verzeilen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Iedereen wil toch wel in Amerika wonen?

Het verschil tussen Europa en Amerika is de afgelopen maanden een stuk verder vergroot. De economie in Amerika heeft de afgelopen maanden een herstelbeweging ingezet terwijl de Europese economie in een vertraging terecht is gekomen.

Vanuit Amerika ontvangen we de laatste tijd veel positieve macrocijfers die keer op keer de verwachtingen van de waarnemers weten te verslaan. Er wordt ons met andere woorden een beeld voorgespiegeld dat alles weer dik in orde is in Amerika.

De werkelijke burger in Amerika merkt hier echter haast niets van. Sterker nog, de meeste Amerikanen denken dat ze op dit moment nog in een RECESSIE zitten. Het beeld dat de macrocijfers ons geven is dus niet helemaal correct.

Amerika beschikt over de grootste economie in de wereld. Echter, Amerika beschikt over nog een titel. Deze titel zorgt echter voor enige ophef.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$