Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1005 artikelen gevonden. Artikel 286 tot 290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Eurasia Group waarschuwt voor risico’s

Voor het eerst sinds 2008 lijken de geopolitieke gevaren weer groter te zijn geworden dan de economische. Economisch is de wereld aan de beterhand, de RECESSIE is inmiddels verleden tijd geworden, maar op geopolitiek vlak rommelt het nog steeds langs alle kanten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Fed maakt zich zorgen over effect tapering

De Fed is er toch niet helemaal gerust op: het effect van ‘tapering.‘ Sterker nog, er bestaan grote zorgen over de mogelijk onbedoelde gevolgen van de afbouw van het massieve steunprogramma van de centrale bank.

Philadelphia Federal Reserve President Charles Plosser toont zich ‘erg bezorgd over potentieel onbedoelde gevolgen van het quantitative easing programma en de afbouw daarvan.’ Plosser gaf in een interview met een Amerikaanse zakenzender te kennen dat de VS nog steeds last heeft van ‘blijvende effecten van de zware RECESSIE en mogelijk nooit meer terugkeert naar groeipercentages van weleer.’

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

'Wordt met klim uit RECESSIE het ongelijk der Keynesianen bewezen?'

De positieve CPB-cijfers bewijzen vooral dat we nog steeds slecht zijn in voorspellen, zegt Wouter Bos.

Een vuistregel is dat ten tijde van een crisis de economie altijd sneller inzakt dan het Centraal Planbureau denkt, maar ten tijde van herstel ook altijd weer sneller aantrekt dan het Centraal Planbureau denkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Waarom loopt de Fed altijd achter de feiten aan?

Een RECESSIE voorspellen was vroeger niet zo moeilijk, een inverse rentecurve is zo goed als altijd een voorlopende indicator voor een RECESSIE. Helaas bestaan de complexe modellen van de Federal Reserve altijd uit achterblijvende indicatoren. Hierdoor voorspellen ze meestal een RECESSIE als die RECESSIE al ten einde is. De Fed loopt zo altijd achter de feiten aan.

De Amerikaanse economie vertraagt dit jaar maar de Federal Reserve weet niet of dit aan het slecht weer ligt of dat er meer aan de hand is. Uit de vrijgegeven "minutes" van de Federal Reserve wist men in 2008 ook niet van welk hout pijlen te maken. Eerst zag men de RECESSIE niet aankomen, daarna zou de RECESSIE niet zo erg zijn en toen men liet weten hoe ernstig de situatie was, was de RECESSIE al ten einde.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Griekenland kan schuld nooit meer terugbetalen

De zes jaar durende Griekse RECESSIE is volgend jaar voorbij. Dat voorspelde de Griekse premier Antonis Samaras bij de opening van de jaarlijkse internationale handelsbeurs in de stad Thessaloniki. In 2020 is Griekenland terug op het niveau van voor de crisis, stelt de premier. De Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds voorspellen dat de Griekse economie in 2014 krimpt met 4,2 procent, na 6,4 procent vorig jaar. Let wel, voorspellen…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$