Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1000 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Is dit een RECESSIE signaal?

Als we een blik werpen op de huidige beurskoersen dan zou je niet kunnen bedenken dat we in een economische onzekere tijd leven. Dat we in een onzekere tijd leven staat echter als een paal boven water. Zo staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma en de centrale banken spelen een gevaarlijk monetair spelletje.

Zakenbank Credit Suisse laat weten dat er recent een gevaarlijk signaal is afgegeven. Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar dat de investeringen vanuit het Amerikaanse bedrijfsleven de afgelopen maanden sterk zijn teruggelopen.

Krijgt Amerika te maken met een nieuwe RECESSIE? Op dit moment hebben we al drie kwartalen achter elkaar te maken met afnemende bedrijfsinvesteringen. Credit Suisse laat weten dat we in het verleden slechts één keer niet te maken hebben gehad met een RECESSIE toen de investeringen drie kwartalen op rij daalden. Dat was in het jaar 1986-1987.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

RECESSIE heeft ook onvoorspelbare werkweek geïntroduceerd

De financiële crisis eind vorig decennium heeft ook aanleiding gegeven tot de doorbraak van de onvoorspelbare werkweek. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California op basis van een onderzoek bij meer dan negentigduizend Amerikaanse werknemers.

De onvoorspelbare werkschema’s kaderen volgens de onderzoekers in een bredere trend van tijdelijke opdrachten over het hele loonspectrum. Om de arbeidskosten te drukken, wordt immers gegrepen naar een systeem dat voor elk project de nodige werkkracht ter beschikking kan stellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Verder herstel voor Oekraïense economie

De economie van Oekraïne is in het tweede kwartaal opnieuw gegroeid, waarmee het herstel van de zware RECESSIE van de afgelopen jaren duidelijk lijkt door te zetten.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers die maandag werden gepubliceerd door het Oekraïense statistiekbureau.

De economie ging met 1,3 procent vooruit op jaarbasis, nadat in het eerste kwartaal al een plusje van 0,1 procent werd gerealiseerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Zijn de Britten voorbereid op een nieuwe RECESSIE?

Aan het einde van de maand juni werden de meeste mensen verrast met de beslissing die de meerderheid van de Britse bevolking had genomen, namelijk uittreding uit de Europese Unie. Zelfs de meeste Britten hadden geen enkele rekening gehouden met deze negatieve uitkomst.

Direct na dit besluit brak er al heel wat politieke onrust uit binnen de Britse landsgrenzen. Heel wat Britten gingen de straat op om te demonstreren voor een nieuw referendum. Dit nieuwe referendum gaat echter niet komen en de Britten moeten zich gaan voorbereiden op een pijnlijke uittocht uit de EU. Tenminste, de meeste economen verwachten dat de Britse economie in een RECESSIE zal belanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

“24 miljard pond minder belastinginkomsten door Brexit”

De ‘Institute for Fiscal Studies’ heeft afgelopen woensdag een rapport gepubliceerd waarin de mogelijke gevolgen van de Brexit zijn te lezen. Volgens deze institutie kan de Britse economie de komende jaren te maken gaan krijgen met een strenge RECESSIE als gevolg van de uittreding uit de EU.

In het rapport kwam voornamelijk naar voren dat de Britse export voor het grootste gedeelte afhankelijk is van Europa. De landen binnen de Europese Unie halen voor ruim 90 miljard pond goederen en diensten uit het Verenigd Koninkrijk en deze kapitaalinstroom kan in gevaar gaan komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$