Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Dit is het bewijs voor een op hande zijnde RECESSIE

Terwijl de Federal Reserve hint op het verhogen van de rente, zijn er 2 indicatoren die ontegenzeggelijk uitwijzen dat een nieuwe RECESSIE reeds van start is gegaan in de Verenigde Staten. Systeemkenner Mike Maloney diept een bericht op Zerohedge verder uit en overtuigt dat deze trend een nieuwe RECESSIE heeft verraden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

5 bedrijven die hun dividend al meer dan 50 jaar op rij verhogen

Dividenden kunnen een zeer krachtig middel zijn om rijkdom op te bouwen op lange termijn. Niets is gegarandeerd in de beleggerswereld. Maar bedrijven die al tientallen jaren op rij hun dividend verhogen, komen dicht in de buurt.

Voor dividendbeleggers is het ergste dat er kan gebeuren dat het bedrijf het dividend verlaagt of schrapt. Maar bedrijven die er al decennia lang in slagen hun dividend jaar na jaar te verhogen, verlagen dit risico tot een minimum.

Oorlogen, inflatie, stagflatie, oliecrisissen, de dotcom-bubbel, de financiële crisis, tal van RECESSIEs, … onderstaande 5 bedrijven hebben het niet aan hun hart laten komen en trakteren de aandeelhouders al minstens 50 jaar op een dividendverhoging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Deze huidige ontwikkeling ging altijd gepaard met een RECESSIE

Terwijl de reguliere media de oren van de massa strelen met positieve geluiden vanuit de Federal Reserve die klaarstaan om de rente iets verder op te trekken omdat macro-economische omstandigheden dit zogezegd zouden toelaten, ontwikkelt er zich op de achtergrond een trend dat lijnrecht tegenover deze schijnbaar positieve ontwikkeling staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Amerikaanse bedrijven hebben NIET veel cash maar WEL veel schulden

Andrew Chang, directeur bij S&P Global Ratins, zegt dat er een misverstand bestaat. Bedrijven zwemmen niet in cash geld maar verdrinken in schulden.

Er leeft het idee dat de Amerikaanse bedrijven baden in cash geld. Dit komt vooral omdat een klein aantal bedrijven, zoals Apple of Microsoft, een grote hoeveelheid cash geld op hun balans hebben staan. De overgrote meerderheid heeft echter veel meer schulden dan cash.

Wanneer de economische groei daalt, zullen deze bedrijven snel in de problemen geraken om die schulden af te betalen. Dit zal er ook voor zorgen dat er snel meer ontslagen vallen waardoor een algemene RECESSIE onvermijdelijk wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Is dit een RECESSIE signaal?

Als we een blik werpen op de huidige beurskoersen dan zou je niet kunnen bedenken dat we in een economische onzekere tijd leven. Dat we in een onzekere tijd leven staat echter als een paal boven water. Zo staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma en de centrale banken spelen een gevaarlijk monetair spelletje.

Zakenbank Credit Suisse laat weten dat er recent een gevaarlijk signaal is afgegeven. Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar dat de investeringen vanuit het Amerikaanse bedrijfsleven de afgelopen maanden sterk zijn teruggelopen.

Krijgt Amerika te maken met een nieuwe RECESSIE? Op dit moment hebben we al drie kwartalen achter elkaar te maken met afnemende bedrijfsinvesteringen. Credit Suisse laat weten dat we in het verleden slechts één keer niet te maken hebben gehad met een RECESSIE toen de investeringen drie kwartalen op rij daalden. Dat was in het jaar 1986-1987.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$