Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 341 tot 345
Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 15 oktober 2013

IMF waarschuwt voor nieuwe RECESSIE en 'massale vernietiging'

IMF waarschuwt voor nieuwe RECESSIE en 'massale vernietiging' Johan Van Overtveldt Hoofdredacteur van Trends

Gebeurt het ondenkbare in Washington dan zal iedereen weer in de richting van de centrale bankiers kijken. Die zullen het hoe langer hoe moeilijker krijgen om hun angsten te verbergen.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Aantal hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie stijgt met 20%!

Aantal hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie met ruim 20% gestegen

Als zelfs de president van De Nederlandsche Bank zegt dat het allemaal wel goed komt en dat de Hollandse RECESSIE bijna is overgewaaid, dan zal dat toch wel zo zijn? En zou de crisis op de woningmarkt dan niet stilletjes mee verdwijnen? Bovendien kunnen we opnieuw een zonnig feitje vermelden over de huizenmarkt want het aantal hypotheken dat werd afgesloten met een Nationale Hypotheek Garantie steeg in het derde kwartaal met meer dan 20% tot 21.400 NHG-hypotheken!

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

'Nederland is uit RECESSIE'

Die voorspelling doet Klaas Knot maandag, president van De Nederlandsche Bank (DNB), tijdens een halfjaarlijks overzicht van ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de financiële stabiliteit van Nederland.

"Ik ben redelijk optimistisch over de Nederlandse economie. Heel veel seinen staan op groen", zegt Knot. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Effectenbeurzen Wall Street veren op

De aandelenmarkten op Wall Street herstelden zich vrijdag, de vierde dag sinds de Amerikaanse federale overheid grotendeels op slot ging, van de stevige verliezen van een dag eerder. De vrees dat de zogenoemde shutdown een nieuwe RECESSIE inluidt, leek naar de achtergrond te zijn gedrongen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Mathijs Bouman: Europa krabbelt op

“De eurocrisis is voorbij”. Eind december 2012 deed de Franse president François Hollande deze uitspraak. Half Europa verklaarde hem voor gek.

Typisch Frans wensdenken, vonden velen. Want hoewel de acute angst voor het uiteenvallen van de muntunie eind vorig jaar al wat was verminderd, was bijna het hele eurogebied in een RECESSIE beland. Die RECESSIE zou zorgen voor nieuwe schuldproblemen, verdere erosie van bankbalansen en mogelijk zelfs politieke instabiliteit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$