Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

RECESSIE heeft ook onvoorspelbare werkweek geïntroduceerd

De financiële crisis eind vorig decennium heeft ook aanleiding gegeven tot de doorbraak van de onvoorspelbare werkweek. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California op basis van een onderzoek bij meer dan negentigduizend Amerikaanse werknemers.

De onvoorspelbare werkschema’s kaderen volgens de onderzoekers in een bredere trend van tijdelijke opdrachten over het hele loonspectrum. Om de arbeidskosten te drukken, wordt immers gegrepen naar een systeem dat voor elk project de nodige werkkracht ter beschikking kan stellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Verder herstel voor Oekraïense economie

De economie van Oekraïne is in het tweede kwartaal opnieuw gegroeid, waarmee het herstel van de zware RECESSIE van de afgelopen jaren duidelijk lijkt door te zetten.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers die maandag werden gepubliceerd door het Oekraïense statistiekbureau.

De economie ging met 1,3 procent vooruit op jaarbasis, nadat in het eerste kwartaal al een plusje van 0,1 procent werd gerealiseerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Zijn de Britten voorbereid op een nieuwe RECESSIE?

Aan het einde van de maand juni werden de meeste mensen verrast met de beslissing die de meerderheid van de Britse bevolking had genomen, namelijk uittreding uit de Europese Unie. Zelfs de meeste Britten hadden geen enkele rekening gehouden met deze negatieve uitkomst.

Direct na dit besluit brak er al heel wat politieke onrust uit binnen de Britse landsgrenzen. Heel wat Britten gingen de straat op om te demonstreren voor een nieuw referendum. Dit nieuwe referendum gaat echter niet komen en de Britten moeten zich gaan voorbereiden op een pijnlijke uittocht uit de EU. Tenminste, de meeste economen verwachten dat de Britse economie in een RECESSIE zal belanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

“24 miljard pond minder belastinginkomsten door Brexit”

De ‘Institute for Fiscal Studies’ heeft afgelopen woensdag een rapport gepubliceerd waarin de mogelijke gevolgen van de Brexit zijn te lezen. Volgens deze institutie kan de Britse economie de komende jaren te maken gaan krijgen met een strenge RECESSIE als gevolg van de uittreding uit de EU.

In het rapport kwam voornamelijk naar voren dat de Britse export voor het grootste gedeelte afhankelijk is van Europa. De landen binnen de Europese Unie halen voor ruim 90 miljard pond goederen en diensten uit het Verenigd Koninkrijk en deze kapitaalinstroom kan in gevaar gaan komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

‘Zowel EU als VS bereiken einde van een economische cyclus’

‘De meest recente economische indicatoren – voornamelijk de PMI – bevestigen de onzekere tendens inzake de economische groei in Europa,’ zegt Christopher Dembik van de Saxo Bank in zijn dagelijkse podcast: ‘Het zou al te makkelijk zijn om de ‘Brexit’ als oorzaak aan te wijzen, wanneer de economische groeivertraging veel vroeger begon, bij het begin van het jaar namelijk.

Zowel Europa als de Verenigde Staten bereiken het einde van een economische cyclus. Dat wordt nogmaals aangetoond door de laatste kwartaalresultaten aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaat de PMI voor de bouwsector (zie onder) – een van de meest betrouwbare indicatoren inzake economische groei – al verschillende maanden in dalende lijn.

RECESSIE - Dat het Verenigd Koninkrijk nog voor het einde van het jaar in een RECESSIE terechtkomt lijkt dus – zoals ook de Bank of England vreest – onvermijdelijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$