Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

“24 miljard pond minder belastinginkomsten door Brexit”

De ‘Institute for Fiscal Studies’ heeft afgelopen woensdag een rapport gepubliceerd waarin de mogelijke gevolgen van de Brexit zijn te lezen. Volgens deze institutie kan de Britse economie de komende jaren te maken gaan krijgen met een strenge RECESSIE als gevolg van de uittreding uit de EU.

In het rapport kwam voornamelijk naar voren dat de Britse export voor het grootste gedeelte afhankelijk is van Europa. De landen binnen de Europese Unie halen voor ruim 90 miljard pond goederen en diensten uit het Verenigd Koninkrijk en deze kapitaalinstroom kan in gevaar gaan komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

‘Zowel EU als VS bereiken einde van een economische cyclus’

‘De meest recente economische indicatoren – voornamelijk de PMI – bevestigen de onzekere tendens inzake de economische groei in Europa,’ zegt Christopher Dembik van de Saxo Bank in zijn dagelijkse podcast: ‘Het zou al te makkelijk zijn om de ‘Brexit’ als oorzaak aan te wijzen, wanneer de economische groeivertraging veel vroeger begon, bij het begin van het jaar namelijk.

Zowel Europa als de Verenigde Staten bereiken het einde van een economische cyclus. Dat wordt nogmaals aangetoond door de laatste kwartaalresultaten aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaat de PMI voor de bouwsector (zie onder) – een van de meest betrouwbare indicatoren inzake economische groei – al verschillende maanden in dalende lijn.

RECESSIE - Dat het Verenigd Koninkrijk nog voor het einde van het jaar in een RECESSIE terechtkomt lijkt dus – zoals ook de Bank of England vreest – onvermijdelijk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 31 juli 2016

Sombere prognoses verwacht over Britse economie

De Bank of England komt deze week naar verwachting met zeer sombere prognoses voor de Britse economie. In een poging de ergste gevolgen van de brexit te bestrijden zal de Britse centrale bank daarbij naar verwachting voor het eerst sinds 2009 de rente verlagen, voorspellen economen.

De Britse centralebankpresident Mark Carney waarschuwde in de aanloop naar het EU-referendum van 23 juni al herhaaldelijk voor de RECESSIE die dreigde als zou worden gekozen voor een vertrek uit de EU.

Donderdag zal uit de nieuwe ramingen blijken of de Britse centrale bank die RECESSIE nu al ziet ontstaan. Erg positief zullen de ramingen in ieder geval niet zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Britten zijn doodsbang voor de toekomst!

Toen op vrijdag 24 juni vroeg in de ochtend bekend werd dat de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie gestemd had, werd het koninkrijk duidelijk verdeeld in twee kampen. Zeker toen bekend werd dat juist de jongeren voorstanders waren van een langer verblijf binnen de Europese gemeenschap, terwijl voornamelijk de ouderen deze gedachten dwarsboomden.

We zijn inmiddels een maand verder en steeds meer Britten lijken zich te beseffen dat de Brexit grote invloed kan gaan hebben op hun eigen financiële situatie. De Brexit gaat volgens de meeste economen leiden tot een economische RECESSIE in het Verenigd Koninkrijk en voornamelijk de eerste jaren zouden loodzwaar kunnen gaan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Barclays: “Effect van de Brexit is immens groot”

Als we een blik werpen op de beurskoersen dan zou haast niemand u geloven als u zou vertellen dat op vrijdag 24 juni de wereldwijde aandelenmarkten nog te maken hadden met een beurscrash. Sinds die beruchte dag is een herstelbeweging in gang gezet, die tot op de dag van vandaag nog steeds intact is. Zakenbank Barclays is ondanks dit alles van mening dat het effect van de Brexit immens groot zal zijn.

Barclays analisten Fabrice Montagne en Andrezj Szczepaniak laten in een verklaring weten dat zij de kans groot achten dat het Verenigd Koninkrijk nog dit jaar in een RECESSIE zal gaan belanden. Dit zal gaan gebeuren tijdens de laatste maanden van dit jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$