Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 396 tot 400
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

ECB-bestuurder ziet nog geen einde aan steunbeleid

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt voorlopig vast aan het versoepelde monetaire beleid en de uitzonderlijke maatregelen die bedoeld zijn om de eurozone uit de langste RECESSIE ooit te helpen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 juni 2013

Wereldwijde schuldsanering enige oplossing?

De somberheid gaat massaal toeslaan. Nergens geen opbeurende berichten over innovatie, investeringen in maak-industrie of anderszins stimulerende maatregelen. De grootste bedreiging vormt de wereldwijde toenemende onrust in landen waar juist de economie nog groeide, zoals Brazilië en Turkije. Daarnaast de afnemende groei in de andere opkomende economische grootmacht China. Deze ontwikkelingen wijzen op een aanstaande wereldwijde RECESSIE die in de EU mogelijk zal omslaan in een depressie. De VS gaat hoe dan ook volgen, simpelweg doordat het monetaire experiment van de FED onder andere heeft gezorgd voor een niet meer te behappen schuldenberg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Schoenmaker: RECESSIE kan niet eeuwig duren

Er is een beperking aan hoe lang je in een RECESSIE kunt blijven. Voorlopig zitten we echter nog even in een krimp.

''Op een gegeven moment is je auto op en dan krijg je een inhaaleffect. Het is makkelijk om bestedingen uit te stellen, maar dat kan alleen tijdelijk. Daarna kan het heel hard gaan'', legt Jacob Schoenmaker uit. ''We moeten het vooral hebben van de rest van de wereld, als de VS echt gaat herstellen, dan haken we echt wel weer aan, voorlopig zitten we echter nog in een krimp''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

‘Euro staat te hoog voor RECESSIE

De euro is van alle valuta van ontwikkelde landen dit jaar het hardst in waarde gestegen. In 2013 steeg de Europese munt met 4,6 procent ten opzichte van de dollar, ruimschoots meer dan de Zweedse kroon die met een koersstijging van 3,1 procent op plek 2 staat, zo blijkt uit een berekening van persbureau Bloomberg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Aan 22 jaar groei zonder RECESSIE lijkt nu een einde te komen

Albert Edwards van Société Générale ziet een einde komen aan een groei van 22 jaar zonder RECESSIE voor Australië. Het bbp groeide in het 4e kwartaal 2012 en het 1e kwartaal 2013 nog met 0,6 %, maar dat was nog dankzij de grondstofsector en deze sector wacht een serieuze vertraging door de afkoeling van de Chinese economie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$