Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 396 tot 400
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Frankrijk in RECESSIE, Duitsland krikt groeiprognose op

De Franse economie is in RECESSIE, zo bevestigde het nationaal statistiekbureau Insee. Het bruto binnenlands product van de tweede grootste economie van de eurozone zakte in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent, evenveel als in het laatste kwartaal van vorig jaar. Technisch is er sprake van een RECESSIE bij twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

'Italiaanse bank: land heeft mogelijk EU bail-out nodig'

Italie heeft mogelijk binnen zes maanden een reddingsprogramma van de Europese Unie (EU) nodig nu het land steeds verder afglijdt in een RECESSIE en de kredietcrisis zich steeds verder verspreidt onder grote ondernemingen in het land. Dit bericht The Daily Telegraph dinsdag op basis van uitspraken van een grote Italiaanse bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

ECB-bestuurder ziet nog geen einde aan steunbeleid

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt voorlopig vast aan het versoepelde monetaire beleid en de uitzonderlijke maatregelen die bedoeld zijn om de eurozone uit de langste RECESSIE ooit te helpen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 juni 2013

Wereldwijde schuldsanering enige oplossing?

De somberheid gaat massaal toeslaan. Nergens geen opbeurende berichten over innovatie, investeringen in maak-industrie of anderszins stimulerende maatregelen. De grootste bedreiging vormt de wereldwijde toenemende onrust in landen waar juist de economie nog groeide, zoals Braziliƫ en Turkije. Daarnaast de afnemende groei in de andere opkomende economische grootmacht China. Deze ontwikkelingen wijzen op een aanstaande wereldwijde RECESSIE die in de EU mogelijk zal omslaan in een depressie. De VS gaat hoe dan ook volgen, simpelweg doordat het monetaire experiment van de FED onder andere heeft gezorgd voor een niet meer te behappen schuldenberg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Schoenmaker: RECESSIE kan niet eeuwig duren

Er is een beperking aan hoe lang je in een RECESSIE kunt blijven. Voorlopig zitten we echter nog even in een krimp.

''Op een gegeven moment is je auto op en dan krijg je een inhaaleffect. Het is makkelijk om bestedingen uit te stellen, maar dat kan alleen tijdelijk. Daarna kan het heel hard gaan'', legt Jacob Schoenmaker uit. ''We moeten het vooral hebben van de rest van de wereld, als de VS echt gaat herstellen, dan haken we echt wel weer aan, voorlopig zitten we echter nog in een krimp''.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$