EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: zondag 9 december 2018

Wereldeconomie richting RECESSIE?

Moeten we ons schrap zetten en ons voorbereiden op een wereldeconomie in RECESSIE? De signalen zijn alvast niet zo positiefā€¦ Aandelen hebben het zwaar, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China wordt niet opgelost en bedrijven draaien minder omzet. Wat staat ons nu te wachten, gewoon een groeivertraging of een echte RECESSIE?

Het gaat niet zo lekker op de financiƫle markten. De afgelopen maanden waren voornamelijk rode beursdagen, en niet alleen in Europa maar ook op de beurzen in de Verenigde Staten van Amerika en Aziƫ. De oorzaak is overal een beetje te vinden maar het is vooral te wijten aan de handelsoorlog, de groeivertraging van de wereldeconomie en de tumult op de oliemarkten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 december 2018

RECESSIE? Dat valt wel mee

Beleggers vrezen voor een RECESSIE. De rente op kortlopende staatsobligaties is inmiddels hoger dan op langlopende staatsobligaties en tweets van Trump zorgen ook voor onzekerheid. Volgens Kees de Kort moet er echter nog wel het een en ander gebeuren voordat we daadwerkelijk voor een RECESSIE moeten vrezen. 'Dat valt allemaal erg mee. Het tweede kwartaal was erg goed, het derde kwartaal wordt wat minder en ik denk dat het vierde kwartaal nog wat minder wordt. Maar aan een RECESSIE zijn we voorlopig nog niet toe. Dan moet er iets zwaar gaan tegenzitten. Dat kan, als de financiƫle markten erg nerveus gaan worden. Maar voorlopig is daar geen sprake van.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 3 december 2018

RECESSIErisico stijgt door stijging werkloosheidsuitkeringen

Afgelopen week werd duidelijk dat de Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen voor de derde week op rij wisten te stijgen. Het aantal uitkeringen steeg naar 234.000; de hoogste stand in zes maanden tijd. En beleggers kunnen hier maar beter aandacht aan besteden, want dit is een betrouwbare indicator voor toekomstige RECESSIEs.

Bank of America Merrill Lynch econoom Michelle Meyer liet eerder deze maand weten dat werkloosheidsclaims verreweg de meest betrouwbare indicator is voor het voorspellen van RECESSIEs. Zij liet in een brief aan haar klanten weten dat tijdens de laatste zeven RECESSIEs het 6-maandelijkse groeipercentage van werkloosheidsclaims, gemiddeld gezien, verdubbelde op weg naar een RECESSIE. Deze constatering is op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Yahoo Finance, in beeld gebracht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 29 november 2018

Moeten we vrezen voor een RECESSIE? Deze indicator zegt van nietā€¦

De Leiding Economic Index (LEI) is maar bij weinig beleggers bekend. Toch is deze indicator tijdens de afgelopen decennia behoorlijk betrouwbaar geweest als het gaat om het voorspellen van een toekomstige RECESSIE. En volgens deze economische indicator hoeven we nu nog niet te vrezen voor een snelle RECESSIE.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 23 november 2018

JPMorgan: ā€œKans op een RECESSIE binnen 12 maanden is 33%ā€

De Amerikaanse economie bevindt zich in de laatste fase van haar groeicyclus. Tenminste, dat is de conclusie die de economen van JPMorgan Chase & Co. trekken. Zij schatten zelfs de kans op een RECESSIE binnen 12 maanden in op 33%. Een jaar geleden lag die kans nog tussen de 8% en 27%.

JPMorgan econoom Jesse Edgerton laat tegenover The Wall Street Journal weten dat de laatste fase van de conjunctuur is aangebroken. Deze laatste fase kenmerkt zich vaak door lage werkloosheid, toenemende loon- en inflatiedruk, stijgende beurskoersen en stijgende rentestanden. De Amerikaanse centrale bank is inmiddels al een tijdje bezig met het optrekken van de rentestanden en Edgerton laat weten dat een dergelijke trend normaliter niet meer dan een paar jaar duurt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs