Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 411 tot 415
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 19 mei 2013

Dit is hoe de Europese economie├źn ervoor staan

Via Zero Hedge kunt u hieronder zien hoe de Europese economie├źn ervoor staan. De rode landen hebben te maken met een RECESSIE. De blauw hebben maximaal 1% groei en de groene landen maximaal 2% groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Cyprus kan in 2015 weer aanknopen met economische groei

De eilandstaat Cyprus moet in 2015, na drie jaar van diepe RECESSIE, opnieuw kunnen aanknopen met economische groei. Het land moet daarvoor wel een streng besparingsprogramma respecteren. Dat staat in een gepubliceerd rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Rusland voelt RECESSIE eurozone

De langdurige RECESSIE in de eurozone raakt ook de groei van de Russische economie. Die viel in het het eerste kwartaal terug tot het laagste niveau sinds 2009, zo maakte de Russische overheid bekend.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Nederland blaast de euro op

Ditmaal geen column van eigen hand maar een vertaling van een artikel uit het populaire Market Watch van 8 dezer van de hand van Matthew Lynn, financieel journalist.

Met deze “opzichtige” titel zet hij ons land neer als in schulden gedrenkt en steeds dieper in een RECESSIE wegzakkend.

Hij leidt dit artikel in met vragen als: welk euroland het diepst in de schuld zit? Is dat het verfoeide Griekenland met de genereuze staatspensioenen? De Cyprioten met hun banken uitpuilend van Russisch vluchtkapitaal? De door de RECESSIE hard getroffen Spanjaarden of de boom-and-bust Ieren? Lynn komt tot de conclusie dat het om de nuchtere en betrouwbare Hollanders gaat!

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Overheidstekort in de Verenigde Staten daalt snel

Sinds de RECESSIE officieel eindigde vier jaar geleden, leed de Amerikaanse overheid jaarlijks een tekort van $ 1 biljoen of meer. Maar dit tekort daalt, en het daalt snel. Voor dit fiscaal jaar, dat eindigt op 30 september, verwacht men een tekort van $ 642 miljard. Dit is $ 200 miljard lager dan de schattingen van 3 maanden geleden en nog maar 4 % van het bbp, aldus

Enkele jaren geleden piekte het overheidstekort nog op 10 % van het bbp. Voor volgend jaar wordt nu een tekort van 2,1 % voorspeld. Dit is volgens economen een houdbaar tekort op de lange termijn. Deze economen waarschuwen wel dat het tekort niet te snel mag dalen. Dit kan een negatief effect hebben op de tewerkstelling en de economische heropleving in de kiem smoren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$