Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

997 artikelen gevonden. Artikel 441 tot 445
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Michael Pento: "QE5 komt eraan"

Volgens vermogensbeheerder Michael Pento kan de Amerikaanse centrale bank niets anders doen dan meer stimuleren om een mogelijke RECESSIE te vermijden. De Amerikaanse economie kromp in het vierde kwartaal van 2012 en dit jaar zal waarschijnlijk niet veel beter gaan door stijgende belastingen en brandstofkosten, aldus Pento.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Er is een uitweg uit de crisis: het 'Rijnlands model'

commentaar Elke crisis houdt een keer op. Dat zal ook nu gebeuren - hopelijk dit keer zonder wereldoorlog.

De Nederlandse economie is aan het krimpen, voor de derde keer sinds de banken ons de crisis brachten. De werkloosheid stijgt. Dat de regering-Rutte nu zwaar bezuinigt, komt door die RECESSIEs. Niet de hulp aan de banken, niet de hulp aan de Grieken, maar de gederfde inkomsten door de krimp zijn de reden om te bezuinigen.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Bezuinigingen sleuren Europa in RECESSIE

Volgens de laatste statistieken over de economie in de eurozone lijkt de crisis, in tegenstelling tot wat politieke leiders de laatste tijd beweerden, nog lang niet voorbij.

In de Europese pers wordt de achteruitgang toegeschreven aan het bezuinigingbeleid dat in de meeste landen gevoerd wordt. Sommige media vinden dat het roer om moet.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

De VS stevent – alweer – op een begrotingscrisis af

In de VS is het nieuwste rondje blufpoker rond de begroting bezig. Als Democraten en Republikeinen geen compromis vinden, treden automatisch draconische besparingen in werking en dreigt een RECESSIE.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

De 10 grootste leugens over de euro

Lars Seier Christensen, de topman van de Deense Saxo Bank, liet zich deze week erg negatief uit over de toekomst van de euro. Volgens Christensen ontbreekt er een Europees begrotingsbeleid, dat de eurozone nu opbreekt. Vooral Frankrijk baart hem zorgen. Dat land staat op de rand van een derde RECESSIE in 4 jaar tijd en ook de werkloosheid staat op het hoogste punt sinds 1998: "De problemen die Frankrijk kent zijn dramatisch onderschat. Als ook dat land in een volledige crisis terechtkomt, dan is het over en uit met de euro, want zelfs Duitsland kan dat land onmogelijk redden", aldus Christensen.

Een aantal sites publiceert ondertussen de 10 grootste leugens die over de euro zijn verkondigd (vertaling):Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$