Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 446 tot 450
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Triodos Bank sinds begin financiële crisis in 2008 meer dan verdubbeld in omvang

Triodos Bank is in 2012 sterk gegroeid. Het balanstotaal stijgt met 23 procent tot 5,3 miljard euro. De kredietverlening aan duurzame bedrijven stijgt met 16 procent. Dit is minder dan verwacht. De doorlooptijd van nieuwe financieringen aan duurzame bedrijven en projecten is langer als gevolg van de economische RECESSIE en ook door onzekerheid over overheidssteun aan sectoren zoals duurzame energie en cultuur.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Spanje zakt dieper in RECESSIE

Spanje is dieper in de RECESSIE beland dan gevreesd. In het vierde kwartaal kromp het Spaanse bbp 0,8 procent tegenover het vorige kwartaal. Dat is meer dan de krimp van 0,7 procent waar was van uitgegaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Nederland: de ziek gemaakte man van Europa?

Nederland zit in een diepe RECESSIE. Elke maand komen er 19.000 werklozen bij, het aantal bedrijfsfaillissementen was nooit hoger. Toch is de kans dat de regering Rutte het economisch geweer van schouder verwisselt gering, schrijft De Groene Amsterdammer:

'In de jaren tachtig wist Nederland zich, door meer concurrerend te worden, uit de RECESSIE exporteren. Anno 2013 ís Nederland concurrerend, getuige de exportcijfers. Verdere loonmatiging en versobering van sociale voorzieningen zorgen alleen maar voor minder binnenlandse vraag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Michael Pento: “QE5 ligt om de hoek”

Vermogensbeheerder Michael Pento zei afgelopen week op Yahoo Finance dat meer monetaire stimulering door de Amerikaanse centrale bank voor de hand ligt. Amerika staat voor een nieuwe RECESSIE, niets doen zal geen optie zijn voor de centrale bank.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Michael Pento: "QE5 komt eraan"

Volgens vermogensbeheerder Michael Pento kan de Amerikaanse centrale bank niets anders doen dan meer stimuleren om een mogelijke RECESSIE te vermijden. De Amerikaanse economie kromp in het vierde kwartaal van 2012 en dit jaar zal waarschijnlijk niet veel beter gaan door stijgende belastingen en brandstofkosten, aldus Pento.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$