Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 446 tot 450
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Nederland: de ziek gemaakte man van Europa?

Nederland zit in een diepe RECESSIE. Elke maand komen er 19.000 werklozen bij, het aantal bedrijfsfaillissementen was nooit hoger. Toch is de kans dat de regering Rutte het economisch geweer van schouder verwisselt gering, schrijft De Groene Amsterdammer:

'In de jaren tachtig wist Nederland zich, door meer concurrerend te worden, uit de RECESSIE exporteren. Anno 2013 ís Nederland concurrerend, getuige de exportcijfers. Verdere loonmatiging en versobering van sociale voorzieningen zorgen alleen maar voor minder binnenlandse vraag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Michael Pento: “QE5 ligt om de hoek”

Vermogensbeheerder Michael Pento zei afgelopen week op Yahoo Finance dat meer monetaire stimulering door de Amerikaanse centrale bank voor de hand ligt. Amerika staat voor een nieuwe RECESSIE, niets doen zal geen optie zijn voor de centrale bank.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Michael Pento: "QE5 komt eraan"

Volgens vermogensbeheerder Michael Pento kan de Amerikaanse centrale bank niets anders doen dan meer stimuleren om een mogelijke RECESSIE te vermijden. De Amerikaanse economie kromp in het vierde kwartaal van 2012 en dit jaar zal waarschijnlijk niet veel beter gaan door stijgende belastingen en brandstofkosten, aldus Pento.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Er is een uitweg uit de crisis: het 'Rijnlands model'

commentaar Elke crisis houdt een keer op. Dat zal ook nu gebeuren - hopelijk dit keer zonder wereldoorlog.

De Nederlandse economie is aan het krimpen, voor de derde keer sinds de banken ons de crisis brachten. De werkloosheid stijgt. Dat de regering-Rutte nu zwaar bezuinigt, komt door die RECESSIEs. Niet de hulp aan de banken, niet de hulp aan de Grieken, maar de gederfde inkomsten door de krimp zijn de reden om te bezuinigen.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Bezuinigingen sleuren Europa in RECESSIE

Volgens de laatste statistieken over de economie in de eurozone lijkt de crisis, in tegenstelling tot wat politieke leiders de laatste tijd beweerden, nog lang niet voorbij.

In de Europese pers wordt de achteruitgang toegeschreven aan het bezuinigingbeleid dat in de meeste landen gevoerd wordt. Sommige media vinden dat het roer om moet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$