Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 46 tot 50
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Deel van de Britse economie heeft al te maken met een krimp

De afgelopen week zijn er meerdere economen aan het woord geweest die ons wisten te waarschuwen voor het effect dat de Brexit kan gaan hebben op de economische gezondheid van het Verenigd Koninkrijk. Gisteren is een macrocijfer gepubliceerd dat al direct laat zien waarom de Britse economie spoedig terecht kan gaan komen in een RECESSIE.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de groei binnen de Britse bouwsector in juni flink is afgenomen. Economisch bureau Markit laat weten dat de Britse bouwsector voor het eerst sinds het jaar 2013 weer te maken heeft met een krimp. Daarnaast is er sprake van de grootste economische afname sinds het uitbreken van de financiële crisis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

'Britten moeten vrezen voor inflatie en RECESSIE'

Voor het Verenigd Koninkrijk liggen door de stem voor een brexit twee grote gevaren op de loer: inflatie en RECESSIE

Dat zei het Franse bestuurslid van de Europese Centrale Bank François Villeroy de Galhau zondag op een conferentie.

Volgens Villeroy gaat het om twee tegengestelde uitdagingen. ''Enerzijds inflatie, met de effecten daarvan op de koers van het pond, die al 11 procent lager is dan voor de brexit. Anderzijds is er het gevaar van RECESSIE doordat groei vertraagt door de impact van onzekerheid op investeringen. Het is altijd erg lastig voor beleidsmakers om met dit dilemma te maken te krijgen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Brexit gaat leiden tot een grote RECESSIE

De afgelopen dagen zijn we overspoeld met doemscenario’s die van kracht zouden gaan als we te maken zouden krijgen met een Brexit. Nu die Brexit er daadwerkelijk gaat komen, lijkt de toestroom van heilscenario’s alleen nog maar groter te worden. De onzekerheid op de financiële markten zorgt daarnaast voor toenemende onrust onder de beleggers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Met Brexit koersen we af op een ramp'

De Britse miljardair sir Richard Branson, een van de bekendste ondernemers in het 'Remain'-kamp, zegt dat zijn land met een Brexit een ramp over zich afroept.

De befaamde investeerder was dinsdag te gast in de tv-show Good Morning Britain. Daar verklaarde hij dat zijn eigen bedrijven al met een derde in waarde zijn gedaald door het aanstaande Britse vertrek uit de Europese Unie.

"We gaan een RECESSIE tegemoet", aldus de ondernemer, die zich voorafgaand aan het referendum hard maakte voor winst van het Remain-kamp.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

9 dingen die je vandaag moet weten over de Brexit: Osborne sust, Britse RECESSIE op komst

De winst van het Brexit-kamp bij het EU-referendum van afgelopen vrijdag, heeft tot een acute politieke en economische crisis geleid in het Verenigd Koninkrijk. 9 belangrijke nieuwsontwikkelingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$