Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 451 tot 455
Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

De VS stevent – alweer – op een begrotingscrisis af

In de VS is het nieuwste rondje blufpoker rond de begroting bezig. Als Democraten en Republikeinen geen compromis vinden, treden automatisch draconische besparingen in werking en dreigt een RECESSIE.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

De 10 grootste leugens over de euro

Lars Seier Christensen, de topman van de Deense Saxo Bank, liet zich deze week erg negatief uit over de toekomst van de euro. Volgens Christensen ontbreekt er een Europees begrotingsbeleid, dat de eurozone nu opbreekt. Vooral Frankrijk baart hem zorgen. Dat land staat op de rand van een derde RECESSIE in 4 jaar tijd en ook de werkloosheid staat op het hoogste punt sinds 1998: "De problemen die Frankrijk kent zijn dramatisch onderschat. Als ook dat land in een volledige crisis terechtkomt, dan is het over en uit met de euro, want zelfs Duitsland kan dat land onmogelijk redden", aldus Christensen.

Een aantal sites publiceert ondertussen de 10 grootste leugens die over de euro zijn verkondigd (vertaling):

Bron: managersonline.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Draghi somberder over economie eurozone

- Europese Centrale Bank president Mario Draghi heeft zich vanmiddag in het Europees Parlement somberder uitgelaten over de economie in de eurozone, wat de kans vergroot dat de ECB in maart de rente toch besluit te verlagen. Draghi zei vandaag in het parlement dat economische zwakte aan het begin van 2013 zal worden gevolgd door een “zeer geleidelijk” herstel aan het einde van het jaar. Bij het rentebesluit begin februari sprak de ECB-president nog van een “geleidelijk” herstel. Ook ditmaal waarschuwde Draghi dat de neerwaartse risico's voor de economie steker zijn doordat zowel de binnenlandse als de buitenlandse vraag kunnen tegenvallen. Volgens ING econoom Carsten Brzeski betekenen de uitspraken dat de ECB de groeiramingen gaat verlagen bij het rentebesluit in maart “Dat betekent dat hij als president van de ECB een kijkje heeft gehad in de straf projections [groeiramingen],” zegt de econoom. “Het maakt duidelijk dat de ECB de positiviteit die op de markten heerst, niet in de reële economie ziet,” aldus Brzeski. In december verlaagde de ECB de groeiverwachting voor 2013 van 0,9 procent groei naar 0,3 procent krimp. Dat leidde binnen het ECB-bestuur tot verdeeldheid en een “brede discussie” over het verlagen van de rente. Uiteindelijk werd in december bij meerderheid besloten de rente te handhaven op 0,75 procent. Brzeski stelt dat alles afhangt van Europese macrocijfers deze week, de Ifo index en de voorlopige inkoopmanagersindexen. Bevestigen deze cijfers het beeld dat de RECESSIE aan kracht verliest, dan is de kans kleiner dan 50 procent dat er een renteverlaging komt in maart. Wijzen de cijfers juist op een verslechtering, dan wordt de kans groter dat de rente naar beneden gaat, aldus de econoom.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

Economie: Derde RECESSIE in vijf jaar

Zoals ik in mijn vorige stuk 'De Eurocrisis is nog niet over‘ schreef, is de eurocrisis nog niet over. Doormodderen, met RECESSIE achter RECESSIE, zoals Japan de laatste twee decennia heeft ervaren, lijkt mij het scenario waar we ons nu in bevinden. De economische cijfers van omschrijven dit. De Nederlandse economie kromp in het 4e kwartaal van vorig jaar met 0.2% op kwartaalbasis en belande in de 3e RECESSIE in 5 jaar.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013

Analisten: Eurozone is voorbij dieptepunt

Niet alleen de Nederlandse economie is gekrompen in 2012. De meeste landen in de eurozone bevinden zich eveneens in een RECESSIE. De krimp van de zeventien landen van de muntunie samen was zelfs een stuk groter dan verwacht: in het vierde kwartaal van 2012 lag de totale economische activiteit 0,6 procent lager dan een kwartaal eerder, terwijl op min 0,4 procent werd gerekend. Het betekent de grootste krimp sinds 2009, toen de wereldwijde economie als gevolg van de financiële crisis in elkaar klapte.

Ondanks de forse krimp gaan veel economen ervan uit dat de eurozone inmiddels het ergste achter de rug heeft. In de eerste helft van 2013 zou er weer sprake moeten zijn van groei, ook al zal het de komende tijd nog niet uitbundig zijn. De hoop is gericht op Duitsland, dat een zwak vierde kwartaal van 2012 kende (-0,6 procent) maar inmiddels weer kan aanhaken bij een aantrekkende vraag naar zijn goederen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$