Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 456 tot 460
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

Economie: Derde RECESSIE in vijf jaar

Zoals ik in mijn vorige stuk 'De Eurocrisis is nog niet over‘ schreef, is de eurocrisis nog niet over. Doormodderen, met RECESSIE achter RECESSIE, zoals Japan de laatste twee decennia heeft ervaren, lijkt mij het scenario waar we ons nu in bevinden. De economische cijfers van omschrijven dit. De Nederlandse economie kromp in het 4e kwartaal van vorig jaar met 0.2% op kwartaalbasis en belande in de 3e RECESSIE in 5 jaar.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013

Analisten: Eurozone is voorbij dieptepunt

Niet alleen de Nederlandse economie is gekrompen in 2012. De meeste landen in de eurozone bevinden zich eveneens in een RECESSIE. De krimp van de zeventien landen van de muntunie samen was zelfs een stuk groter dan verwacht: in het vierde kwartaal van 2012 lag de totale economische activiteit 0,6 procent lager dan een kwartaal eerder, terwijl op min 0,4 procent werd gerekend. Het betekent de grootste krimp sinds 2009, toen de wereldwijde economie als gevolg van de financiële crisis in elkaar klapte.

Ondanks de forse krimp gaan veel economen ervan uit dat de eurozone inmiddels het ergste achter de rug heeft. In de eerste helft van 2013 zou er weer sprake moeten zijn van groei, ook al zal het de komende tijd nog niet uitbundig zijn. De hoop is gericht op Duitsland, dat een zwak vierde kwartaal van 2012 kende (-0,6 procent) maar inmiddels weer kan aanhaken bij een aantrekkende vraag naar zijn goederen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013

Escape from reality in crisistijd

Interieur Pathe Cinema Schouwburgplein. In Rotterdam is het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start gegaan.

Hoewel de Nederlandse economie voor de derde keer in vier jaar tijd in een RECESSIE is beland, betekent dit niet dat pretparken of bioscopen minder bezoekers trekken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013

Griekse economie is aan de beterende hand

De Griekse minister van Financiën, Yannis Stournaras, ziet "duidelijke signalen van economische verbetering" in zijn door RECESSIE geteisterde land. Dat heeft hij vandaag gezegd in het Griekse parlement.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Groeitrend in eurozone wordt rampzalig

De economieën van de eurolanden zijn in het vierde kwartaal van 2012 met 0,6 % gekrompen. Dat is meer dan de 0,4% die economen hadden voorspeld. Het gaat om het slechtste kwartaal sinds 2008.

De drie grootste economieën van de eurozone krimpen: Duitsland met 0,6%, Frankrijk met 0,3% en Italië met ruim 2,2%. Ook Nederland zit opnieuw in RECESSIE, met een krimp van 0,2%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$