Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 466 tot 470
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Nederland weer in RECESSIE

Nederland is opnieuw in een RECESSIE beland. De economie is in het vierde kwartaal van 2012 met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Over heel 2012 kromp de economie met 0,9 procent. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Huishoudens besteedden in het vierde kwartaal 2,3 procent minder dan een jaar eerder. De consumptie door huishoudens krimpt daarmee al bijna twee jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Japanse economie krimpt derde kwartaal op rij

De Japanse economie is tijdens het vierde kwartaal van 2012 niet uit de RECESSIE kunnen klimmen. Het bruto binnenlands product (bbp) daalde tijdens de maanden oktober, november en december met 0,1 procent in vergelijking met het kwartaal ervoor, meldt de Japanse regering.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Britse economie niet hersteld van crisis uit 2008

De Britse economie is nog steeds niet hersteld van de financiële crisis die in 2008 om zich heen sloeg. Aan de hand van een aantal grafieken kan men concluderen dat de Britse economie nog niet terug is op het niveau van voor de RECESSIE, ondanks de monetaire stimulering door de centrale bank en de forse begrotingstekorten van de regering.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Art Cashin: Amerikaans bbp-cijfer voorspelt RECESSIE

Volgens Art Cashin toonden de recente cijfers van het Amerikaanse bbp aan dat Amerika dit jaar in een RECESSIE zal belanden. De meeste analisten keken naar de daling van 0,1 % op kwartaalbasis, maar volgens Art Cashin was de jaargroei van 1,5 % in 2012 opmerkelijker. Een groei onder de 2 % wordt altijd gevolgd door een RECESSIE.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Huidige obligatiemarkt lijkt sprekend op die van 1994!

De huidige obligatiemarkt lijkt sprekend op die van 1994. Ook toen herstelde de economie van een zware RECESSIE, de groei versnelde, er waren nog geen tekenen van inflatie en de rentevoeten op de langdurige obligaties stegen. Op het laatste na, is de gelijkenis dus treffend. Geldt dit dan ook voor de evolutie van de rentevoeten?

Door de aantrekkende economie en de stijgende rentevoeten was Alan Greenspan en de Federal Reserve genoodzaakt om de korte termijn rentevoeten op te trekken om zo inflatie te bestrijden. Het gevolg was dat de rente op de langdurige obligaties nog sneller steeg. Indien 2013 een kopie van 1994 zou worden, zal dit een bloedbad zonder weerga teweeg brengen op de obligatiemarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$