Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 476 tot 480
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Britse pond zakt naar laagste koers tegenover euro in tien maanden

Er is een valutaoorlog gaande en ook Groot-Brittannië speelt dat spel mee. De centrale bank kocht al 375 miljard aan Britse staatsobligaties op, terwijl de economie weer in een RECESSIE dreigt weg te zakken. Het tanende vertrouwen in de valuta is af te lezen aan de zwakke koers van de munt ten opzichte van de euro.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Fed zag pas laat bedreiging in huizencrisis

De toestand op de financiële markten was wel het hoofdthema van een bestuursvergadering van de Fed op 7 augustus 2007. De bestuurders besloten evenwel dat er onvoldoende aanwijzingen waren dat een ernstige crisis aanstaande was. Nog geen 3 dagen later moest de Fed voor het eerst ingrijpen door extra liquiditeit in de financiële markten te pompen.

De escalatie van de problemen op de woningmarkt vormde een jaar later de aanzet tot een wereldwijde financiële crisis. De effecten van die crisis en de RECESSIE die er het gevolg van was, werken nog altijd door.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

RECESSIE Italië in 2013 nog dieper

De RECESSIE in Italië zal dit jaar dieper zijn dan eerder werd gevreesd. De Italiaanse economie krimpt naar verwachting met 1 procent in 2013, terwijl eerder werd gerekend op een teruggang van 0,2 procent. Dat maakte de Italiaanse centrale bank vrijdag bekend.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

De eeuw van de 'werkende armen': steeds meer Amerikaanse kostwinnaars verdienen gewoon te weinig

Deema AltaqBijna een derde van de Amerikaanse families met werkende ouders heeft een dusdanig laag inkomen dat ze met moeite kan voorzien in haar  bestaan. Dat klijkt uit een rapport van de Working Poor Families Project,

De zogenaamde ‘werkende armen’ worden steeds talrijker nu Amerika voor de 27ste opeenvolgende maand jobs heeft gecreëerd en het ergste van de RECESSIE voorbij lijkt.

Vele mensen lijken eindelijk opnieuw werk te vinden, maar moeten wel genoegen nemen met slecht betaalde, minder beschermde jobs dan de middenklassejobs die ze voor de RECESSIE hadden, staat in het rapport te lezen.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

'Krimp overheid enige recept langdurig herstel economie'

De enige weg naar langdurig herstel van de economie is een forse krimp van de collectieve sector, betogen Roel Beetsma en Raymond Gradus.

Sinds de laatste zeer diepe RECESSIE, begin jaren tachtig, is de wereld aanzienlijk veranderd. De economische en financiële integratie in Europa is flink toegenomen en heeft ons veel welvaart gebracht.

Buiten Europa zijn de ontwikkelingen nog groter. China is een grootmacht geworden, terwijl ook veel andere ontwikkelingslanden de weg omhoog hebben gevonden. Deze landen hebben vaak een relatief jonge bevolking, die steeds beter wordt opgeleid en tegen lonen werkt die mijlenver onder de westerse lonen liggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$