Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 476 tot 480
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

RECESSIE Italië in 2013 nog dieper

De RECESSIE in Italië zal dit jaar dieper zijn dan eerder werd gevreesd. De Italiaanse economie krimpt naar verwachting met 1 procent in 2013, terwijl eerder werd gerekend op een teruggang van 0,2 procent. Dat maakte de Italiaanse centrale bank vrijdag bekend.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

De eeuw van de 'werkende armen': steeds meer Amerikaanse kostwinnaars verdienen gewoon te weinig

Deema AltaqBijna een derde van de Amerikaanse families met werkende ouders heeft een dusdanig laag inkomen dat ze met moeite kan voorzien in haar  bestaan. Dat klijkt uit een rapport van de Working Poor Families Project,

De zogenaamde ‘werkende armen’ worden steeds talrijker nu Amerika voor de 27ste opeenvolgende maand jobs heeft gecreëerd en het ergste van de RECESSIE voorbij lijkt.

Vele mensen lijken eindelijk opnieuw werk te vinden, maar moeten wel genoegen nemen met slecht betaalde, minder beschermde jobs dan de middenklassejobs die ze voor de RECESSIE hadden, staat in het rapport te lezen.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

'Krimp overheid enige recept langdurig herstel economie'

De enige weg naar langdurig herstel van de economie is een forse krimp van de collectieve sector, betogen Roel Beetsma en Raymond Gradus.

Sinds de laatste zeer diepe RECESSIE, begin jaren tachtig, is de wereld aanzienlijk veranderd. De economische en financiële integratie in Europa is flink toegenomen en heeft ons veel welvaart gebracht.

Buiten Europa zijn de ontwikkelingen nog groter. China is een grootmacht geworden, terwijl ook veel andere ontwikkelingslanden de weg omhoog hebben gevonden. Deze landen hebben vaak een relatief jonge bevolking, die steeds beter wordt opgeleid en tegen lonen werkt die mijlenver onder de westerse lonen liggen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

'Banken moeten hypotheken mogelijk afboeken'

De dalende huizenprijzen en de slechte economie kunnen banken dwingen om hypotheekschulden af te schrijven.

Dat stelt de hoofdeconoom van de Amerikaanse bank Citigroup, Willem Buiter, in een interview dat zaterdag in Het Financieele Dagblad wordt gepubliceerd.

De vermaarde Nederlandse econoom verwacht dat afschrijvingen zich voordoen als de prijzen nog eens met 20 procent dalen ''of als de RECESSIE zoals verwacht nog een jaar doorzet''. Hij wijst erop dat al 800.000 huishoudens kampen met een schuld die hoger is dan de waarde van hun woning. ''Als de prijzen nog eens 20 procent dalen, zijn dat er een miljoen.''

Bron: mondi.nl
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Buitenlands vastgoed lonkt

Geld houdt de gemoederen continu bezig en dit zal niet snel veranderen. Maar hoe komen we op een zo rationeel mogelijke manier tot de juiste beslissing hoe we geld het beste kunnen beleggen? Misschien is dit wel een vraag waar nooit een perfect antwoord op gegeven kan worden. Gezamenlijk bepalen we vraag en aanbod dat voortdurend verandert. En dan dient u intussen nog tal van verleidingen te weerstaan.

De ongekende waardestijging van Nederlands onroerend goed eindigde in 2008. Sinds die ‘all time high’ is de gemiddelde koopsom tot op heden met bijna zestien procent gedaald, zo blijkt uit gegevens van het kadaster. De Rabobank stelt dat in 2015 een gemiddelde koopwoning twintig tot dertig procent goedkoper is dan in 2008. In België is het niet anders, alleen daar moet een groot deel van de consument nog beseffen dat de markt over de top is. De prijzen van woningen zijn bijna drie decennia lang aanhoudend gestegen. Dit is ongekend binnen Europa. De waardeontwikkeling van de woningmarkt in België zal in de komende jaren tien tot twintig procent kunnen terugvallen als onze zuiderburen in België toch geconfronteerd worden met een langdurige of diepere RECESSIE of als onverwacht de rente toch zou gaan stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$