Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 496 tot 500
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Begrotingscrisis VS: Obama en Boehner in volle vaart op de afgrond af

Geen strobreed geven de Amerikaanse kemphanen toe in de strijd over de begroting en de schuld. De tijdslimiet van 31 december nadert: is er dan geen akkoord, dan wordt het hard bezuinigen én belastingverhoging. De zakenwereld vreest een RECESSIE. Iedereen wacht tot de laatste minuut. Het is een ideologisch gevecht over de vraag: wat moet onze overheid doen en hoe groot moet die zijn?

Sinds de Republikeinen in 2010 de meerderheid kregen in het Huis van afgevaardigden en president Obama en de Democraten daarmee hun controle over het Congres verloren, heerst er een patstelling in Washington DC. Het wachten was op de kiezers: die moesten dit jaar in de presidentsverkiezingen de knoop doorhakken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Wordt Italië het eerste land dat uit de euro stapt?

Voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi verwijt de regering Monti te buigen voor de Duitse besparingsdiktaten en zo Italië in een RECESSIE te storten. De conservatieve Spaanse krant ABC vreest dat Italië bij de start van de verkiezingscampagne slachtoffer dreigt te worden van een gevaarlijk soort populisme:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Wall Street maakt zich grote zorgen om Washington

Wall Street maakt zich steeds meer zorgen om Washington, zo blijkt uit de CNBC Fed Survey die in de maand december werd uitgevoerd. Eigenlijk zijn er drie dingen waar de beleggers zich zorgen om maken: een RECESSIE, de ‘fiscal cliff’ en de monetaire politiek van de Fed

Uit de CNBC Fed Survey bleek verder dat 29% van de deelnemers aan het onderzoek verwachten dat de Amerikaanse RECESSIE zich op het einde van volgend jaar in een RECESSIE zal bevinden. Uiteraard speelt het gevaar van de ‘fiscal cliff’ een rol bij die verwachting.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

'Sancties zorgen voor RECESSIE in Iran'

De olie-export van Iran is aanzienlijk gedaald, terwijl de inflatie hard oploopt en de nationale munt een groot deel van zijn waarde is kwijtgeraakt.

Het IIF verwacht dat de Iraanse economie dit jaar met 3,5 procent krimpt na een groei van 1,2 procent in 2011. De inflatie zal uitkomen op ongeveer 50 procent.

De Verenigde Staten en Europa hebben de handel met Iran aan banden gelegd om het land te dwingen af te zien van zijn nucleaire programma.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'Richting derde RECESSIE in vier jaar'

We stevenen af op een derde RECESSIE in vier jaar tijd, dat valt af te leiden uit de pessimistische ramingen van De Nederlandsche Bank voor volgend jaar. Verslaggever Eva Wiessing geeft toelichting.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$