Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 496 tot 500
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

'Fiscal cliff is grootste economische gevaar'

Mislukte onderhandelingen over de Amerikaanse begroting vormen op dit moment het grootste gevaar voor de groei van de wereldeconomie. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch woensdag.

Fitch waarschuwt in het rapport voor de omvangrijke bezuinigingen en belastingverhogingen die in werking treden als Democraten en Republikeinen er niet voor het einde van dit jaar in slagen een akkoord te sluiten over de begroting. Die 'fiscal cliff' zal volgens het ratingbureau voor een ,,onnodige RECESSIE'' zorgen in de Verenigde Staten en een rem zetten op de groei van de internationale economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 16 december 2012

Beleggers kijken weer vooral naar Amerika

De aandelenmarkten gaan de laatste volledige handelsweek van 2012 in. De ogen zullen weer vooral gericht zijn op de Verenigde Staten. Donderdag wordt duidelijk hoe sterk de Amerikaanse economie in het derde kwartaal is gegroeid. Ook wachten beleggers in spanning op de uitkomst van de slepende begrotingsonderhandelingen.

Als de partijen voor het einde van dit jaar geen akkoord bereiken, wordt automatisch begonnen met bezuinigingen en belastingverhogingen. Economen vrezen dat deze zogenoemde fiscal cliff het fragiele herstel van 's werelds grootste economie fors zal afremmen en in het ergste geval een nieuwe RECESSIE in de VS tot gevolg heeft.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

RECESSIE in Cyprus zal langer duren dan verwacht

De RECESSIE in Cyprus zal langer en dieper uitvallen dan tot nu toe werd gedacht. Dat bericht het Griekse nieuwsagentschap AMNA op basis van de Bank van Cyprus.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 14 december 2012

Begrotingscrisis VS: Obama en Boehner in volle vaart op de afgrond af

Geen strobreed geven de Amerikaanse kemphanen toe in de strijd over de begroting en de schuld. De tijdslimiet van 31 december nadert: is er dan geen akkoord, dan wordt het hard bezuinigen én belastingverhoging. De zakenwereld vreest een RECESSIE. Iedereen wacht tot de laatste minuut. Het is een ideologisch gevecht over de vraag: wat moet onze overheid doen en hoe groot moet die zijn?

Sinds de Republikeinen in 2010 de meerderheid kregen in het Huis van afgevaardigden en president Obama en de Democraten daarmee hun controle over het Congres verloren, heerst er een patstelling in Washington DC. Het wachten was op de kiezers: die moesten dit jaar in de presidentsverkiezingen de knoop doorhakken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Wordt Italië het eerste land dat uit de euro stapt?

Voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi verwijt de regering Monti te buigen voor de Duitse besparingsdiktaten en zo Italië in een RECESSIE te storten. De conservatieve Spaanse krant ABC vreest dat Italië bij de start van de verkiezingscampagne slachtoffer dreigt te worden van een gevaarlijk soort populisme:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$