Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 496 tot 500
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Wall Street verliest hoop begrotingsakkoord

De politieke impasse over de Amerikaanse begroting zorgde vrijdag voor flink verliezen op Wall Street. Beleggers vrezen dat er dit jaar geen akkoord meer zal worden gesloten over de aanpak van de staatsschuld. Daardoor neemt de kans op een nieuwe economische RECESSIE toe.

In de middaghandel stond de toonaangevende Dow-Jonesindex 1,2 procent lager op 13.154 punten. De brede S&P 500 zakte 1,3 procent tot 1425 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond 1,4 procent lager op 3007 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

Hollande: 2013 wordt zwaar jaar

Het komende jaar wordt zwaar voor Frankrijk. Dat zegt Fran├žois Hollande, de president van de op een na grootste economie van Europa, vrijdag.

Hollande verwacht dat de economie in de eerste zes maanden van het jaar niet tot nauwelijks zal groeien. Ook de werkloosheid, die zich op het hoogste niveau in 14 jaar bevindt, zal het hele jaar blijven toenemen. ,,Er is geen RECESSIE, niet in Frankrijk. Maar het wordt moeilijk''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

'Fiscal cliff is grootste economische gevaar'

Mislukte onderhandelingen over de Amerikaanse begroting vormen op dit moment het grootste gevaar voor de groei van de wereldeconomie. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch woensdag.

Fitch waarschuwt in het rapport voor de omvangrijke bezuinigingen en belastingverhogingen die in werking treden als Democraten en Republikeinen er niet voor het einde van dit jaar in slagen een akkoord te sluiten over de begroting. Die 'fiscal cliff' zal volgens het ratingbureau voor een ,,onnodige RECESSIE'' zorgen in de Verenigde Staten en een rem zetten op de groei van de internationale economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 16 december 2012

Beleggers kijken weer vooral naar Amerika

De aandelenmarkten gaan de laatste volledige handelsweek van 2012 in. De ogen zullen weer vooral gericht zijn op de Verenigde Staten. Donderdag wordt duidelijk hoe sterk de Amerikaanse economie in het derde kwartaal is gegroeid. Ook wachten beleggers in spanning op de uitkomst van de slepende begrotingsonderhandelingen.

Als de partijen voor het einde van dit jaar geen akkoord bereiken, wordt automatisch begonnen met bezuinigingen en belastingverhogingen. Economen vrezen dat deze zogenoemde fiscal cliff het fragiele herstel van 's werelds grootste economie fors zal afremmen en in het ergste geval een nieuwe RECESSIE in de VS tot gevolg heeft.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 15 december 2012

RECESSIE in Cyprus zal langer duren dan verwacht

De RECESSIE in Cyprus zal langer en dieper uitvallen dan tot nu toe werd gedacht. Dat bericht het Griekse nieuwsagentschap AMNA op basis van de Bank van Cyprus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$