EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 5 artikelen gevonden met het woord renminbi.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord RENMINBI

Geplaatst op: vrijdag 18 januari 2013

Chinese yuan steeds populairder voor internationale betalingen

De Chinese munt, die zowel yuan als RENMINBI genoemd kan worden, wint de laatste jaren aan populariteit. Binnen het internationale SWIFT betalingssysteem steeg de Chinese valuta van de 20e naar de 14e plaats begin augustus 2012. De munt staat nu boven de Deense kroon en onder de Russische roebel in de ranglijst van meestgebruikte valuta. De eerste plaats wordt ingenomen door de euro, de Amerikaanse dollar neemt de tweede plaats in.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 december 2012

De echte reden waarom de superrijke Chinezen hun land verlaten

27 procent van alle Chinese ondernemers met een vermogen van meer dan 100 miljoen RENMINBI (18,66 miljoen euro), woont nu al buiten China. Nog eens 47% overweegt te emigreren. Meer dan twee op drie superrijke Chinezen wil dus liever niet in China blijven. Hua Ti kaart de oorzaken van de exodus aan in de Economic Observer. Het artikel werd in het Engels vertaald door WorldCrunch.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 31 oktober 2012

Waarom heeft de Chinese munt verschillende namen?

De Chinese munt heeft verschillende namen. Hoe kan dat? En wanneer gebruik je welke munt? Dit kan nogal verwarrende over komen. De ene keer spreekt men over de RENMINBI, de andere keer over de Yuan. Hoe zit het nu?

De Chinese munt heeft verschillende namen. Hoe kan dat? En wanneer gebruik je welke munt? Dit kan nogal verwarrende over komen. De ene keer spreekt men over de RENMINBI, de andere keer over de Yuan. Hoe zit het nu?

In 1949 doopte de Chinese Republiek zijn munt de RENMINBI, RMB. Yuan wordt gebruikt als een eenheid van de RENMINBI. Wordt de Yuan gebruikt in China, gebruikt men de afkorting CNY, gebruikt men de Yuan buiten China, voornamelijk Hong Kong, dan gebruikt men de afkorting CNH.

RENMINBI betekent letterlijk geld van het volk. In China zelf gebruiken de Chinezen soms nog een andere benaming, namelijk “kuai, dit betekent letterlijk muntstuk.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 30 oktober 2012

RENMINBI op weg naar nieuwe wereldreservemunt?

Voor meer dan een decennium volgt de Chinese munt, de RENMINBI, het pad van appreciatie. Maar de Chinese zwakte dit jaar heeft de gesprekken over de waardering terug doen opwaaien. De waardering van een munt is belangrijk voor investeerders en kan een grote impact hebben op een bedrijf. Exportbedrijven zijn gebaat bij een zwakke munt, terwijl bedrijven die voornamelijk op de thuismarkt blijven kunnen leiden onder de zwakte van een munt. China heeft zijn munt ondergewaardeerd proberen te houden, maar is nu genoodzaakt de controle te verzwakken.

De druk op de wisselbaarheid van de RENMINBI neemt toe hoewel de People’s Bank of China heeft aangegeven dat dit wil vertragen. China is de 2e grootste economie ter wereld en zal die positie moeten aanpassen met zijn munt. Om minder afhankelijk te zijn van de dollar en opgenomen te worden tot het internationale mandje munten van het IMF, zal China het gebruik van de RENMINBI in de internationale handel moeten bevorderen.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 11 september 2012

"Party like it's 2009": Chinezen pompen 1.000 miljard RENMINBI in hun economie

De Chinese overheid kondigt duizend miljard RENMINBI in nieuwe uitgaven aan. Het geld zal in infrastructuur worden geïnvesteerd en moet de sputterende economie terug op volle toeren laten draaien. Dat rapporteren onder andere de Financial Times en Bloomberg.

De aankondiging zorgde voor een sprong van 3,7% percentpunten op de Chinese binnenlandse beurs en kan op veel bijval rekenen bij zowel Chinese als Westerse economen.

Lees verder op Express.be
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs