EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
27
kliks
21
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord roebel.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord ROEBEL

Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Poetin: Rusland heeft genoeg valutareserves

Rusland heeft meer dan genoeg reserves en hoeft daarom niet meer zoveel dollars te kopen als in het verleden. Dat zei de Russische president Poetin in een uitgebreid interview met Bloomberg. In 2014 moest Rusland heel veel dollars verkopen om de waardedaling van de ROEBEL op te vangen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 16 augustus 2016

Zwart op wit bewezen: Westen kan Russische economie niet doen ontsporen

Het leek een uitgekiend duivels plan. Geniaal, maar duivels. de VS zou zijn schalieboeren platsubsidiëren en de Saoedi’s zouden hun oliekranen wijd open draaien.

Het leek een uitgekiend duivels plan. Geniaal, maar duivels. de VS zou zijn schalieboeren platsubsidiëren en de Saoedi’s zouden hun oliekranen wijd open draaien.

Ondertussen zou men van geopolitieke spanningen in Oost-Europa en het Midden-Oosten gebruik maken om de Russische economie middels sancties te isoleren.

Op die manier hoopte men Rusland, de enige echte geopolitieke en economische uitdager van de Verenigde Staten, financieel te ruïneren. Dat leek de afgelopen twee jaar flink te lukken. De ROEBEL stortte in elkaar, voor het eerst sinds begin jaren ’90 waren er opnieuw lege winkelrekken, elk jaar wordt een miljoen Russen in de armoede gestort en de overheid moet de grote nationale spaarpotten liquideren om rond te komen.

Ja, Rusland werd zwaar getroffen en likt wel degelijk zijn wonden. Maar Rusland is verre van dood. Integendeel.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 14 augustus 2016

Poetin: Rusland zal de dollar verlaten (2011)

Rusland bereid zich al jaren voor op het tijdperk na de dollar. In elk geval zit het land niet stil om toe te kijken hoe de Amerikanen hun tekorten kunnen blijven financieren met geld uit het buitenland en met geld dat door haar eigen centrale bank bijgedrukt wordt. In deze video uit 2011 legt de Russische president Poetin uit hoe de ROEBEL de dollar zal vervangen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 11 augustus 2016

Europa laat zich weer de kaas van het brood eten

Chinese internetreus en beursgigant Alibaba zal de komende jaren structureel investeren in de Russische internet- en retailmarkt. Het vertrouwen van het bedrijf zal het internationale financiële vertrouwen in de Russische economie alleen maar versterken.

Chinese internetreus en beursgigant Alibaba zal de komende jaren structureel investeren in de Russische internet- en retailmarkt. Het vertrouwen van het bedrijf zal het internationale financiële vertrouwen in de Russische economie alleen maar versterken.

Concreet wil Alibaba de Russische markt overspoelen met Chinese producten. Dat betekent dat eigenaar Jack Ma vertrouwen heeft in de koopkracht en consumptie van de Russen, en voorlopig geen doorstart van de Russisch-Europese handelsrelaties ziet.

Ma wil dus de tROEBELe relatie tussen Rusland en het Westen verzilveren. Daarmee laten Europese investeerders en ondernemers alweer de kaas van hun brood eten. Zo worden alweer duizenden jobs op de tocht gezet en wordt de heropleving van de wederzijdse handelsrelaties voor de komende decennia gehypothekeerd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 5 augustus 2016

Rusland leent euros aan Iran

Rusland leent een bedrag van €2,2 miljard aan Iran voor de bouw van een nieuwe energiecentrale en voor de aanleg van bovenleidingen voor een spoorlijn in het noordoosten van Iran. Deze lening onderstreept de nauwe economische banden tussen beide landen. Opvallend is ook dat de lening niet in Russische ROEBELs, maar in euro’s verstrekt wordt.

Lees verder op Marketupdate
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs