EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord sancties.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord SANCTIES

Geplaatst op: maandag 26 februari 2018

Venezuela werkt aan nieuwe virtuele munt met gouddekking

De regering van Venezuela zoekt alternatieve geldsystemen, omdat het land door Amerikaanse SANCTIES steeds meer moeite heeft om aan dollars te komen. Om die reden kondigde president Maduro vorige week een nieuwe virtuele munt aan die gedekt wordt door olie, een initiatief waarmee de regering een bedrag van $735 miljoen wist op te halen.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: dinsdag 20 februari 2018

Cryptomunt Venezuela wordt vandaag voor het eerst verkocht en verwachtingen zijn hooggespannen

Economie Venezuela opent vandaag de handel in zijn nieuwe cryptomunt. De regering van president Nicolas Maduro lanceerde de ‘petro’ als antwoord op de financiële SANCTIES die de Verenigde Staten het Zuid-Amerikaanse land oplegden. “Er zullen zeker investeerders zijn”, maakt cryptomuntcommissaris Carlos Vargas zich sterk. “Zowel vanuit Turkije en Qatar als de Verenigde Staten en Europa.”

Veel wilde Vargas verder niet kwijt over de lancering van de nieuwe cryptomunt tijdens een politieke meeting in Caracas. Alleen dat er een reeks mededelingen komt in de loop van de dag.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 19 februari 2018

Volgen andere landen het voorbeeld van Venezuela en zijn eigen cryptomunt?

Deze week komt ‘ie, de Venezolaanse cryptomunt. De petro, die wordt ‘gebacked’ door een voorraad olievaten, zal te koop zijn via voorverkoop. Er gaan geruchten rond dat andere landen met hetzelfde idee zitten. Gaan we binnenkort nationale cryptomunten krijgen op de markt? Mati Greenspan vermoedt van wel, er zijn alvast enkele landen die geïnteresseerd zijn.

De petro zal dinsdag te koop zijn aan de hand van een ‘pre-sale’. President Nicolas Maduro hoopt zo de Westerse SANCTIES te omzeilen door financiële transacties te kunnen doen via zijn eigen digitale munt. Zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie hebben Venezuela economische SANCTIES opgelegd vanwege het verzet tegen de autocratische regering.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 17 februari 2018

Russische banken hebben SWIFT betaalsysteem niet meer nodig

Alle grote banken en financiële instellingen in Rusland zijn gereed om over te schakelen van het Westerse SWIFT betaalsysteem naar een systeem dat in eigen land ontwikkeld is. Dat zei de vice-premier van Rusland, Arkady Dvorkovich, in een interview met het Russische persbureau TASS. Daarmee is de financiële sector van het land minder kwetsbaar voor eventuele westerse SANCTIES.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: maandag 12 februari 2018

Poetin hoopt dat Europa SANCTIES opheft

Poetin hoopt dat men in de Westerse wereld snel genoeg krijgt van de SANCTIES tegen Rusland en dat er dan ook ruimte komt om de relaties weer te normaliseren. Volgens de Russische president is het beleid van “kunstmatig opgelegde beperkingen in de zakelijke relaties” een doodlopende weg die voor beide partijen alleen maar verliezen heeft opgeleverd.

Lees verder op Geotrendlines
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs