EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: maandag 8 april 2019

Wat moeten de millenials doen om de crisis te overleven?

Nieuwe aflevering van Cafe Weltschmerz met Arno Wellens en Sven Hulleman. De babyboomers sleuren de welvaart mee hun graf in en laten de millenials met SCHULDEN en een verwoeste aarde achter. Advies aan de millenials; doe niets, ga lekker bankhangen en blijf bij je ouders wonen. Wacht 10 jaar en de tijd sleurt je door deze crisis heen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 8 april 2019

De rek is eruit, maar wanneer volgt doemscenario?

Het is een economische wetmatigheid dat in tijden van een groeiende SCHULDENbubbel de economische groei automatisch afremt door de oplopende rente- en aflossingsverplichtingen. Hoe hoger de SCHULDENberg, hoe lager de groei. Centrale banken weten dat en hebben de rente naar bijna nul gemanipuleerd. Gevolg is dat consumenten, bedrijven en overheden juist meer zijn gaan lenen want geld werd goedkoop. Een neerwaartse rentespiraal tegenover een rijzende SCHULDENberg, maar niemand die zich zorgen maakt. Men vertrouwt volledig op het beleid van overheden en centrale banken. De economie draait toch goed, werkloosheid laag en bijna iedereen gelukkig. Nou ja, op een paar doemdenkende analisten na misschien. Net als de party zijn hoogtepunt bereikt door de alcohol en de snuif gaat altijd weer het licht aan voordat de feestvierder weer nuchter is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2019

Podcast: Sander Boon over de falende verzorgingsstaat

Met het loslaten van de goudstandaard hebben staatsobligaties de rol van goud overgenomen als fundament van ons financiële systeem. Daarmee werd het mogelijk om SCHULDEN te gebruiken als onderpand voor nieuwe SCHULDEN. De kredietbubbel die daarmee werd opgeblazen stelde overheden in staat om de verzorgingsstaat verder uit te breiden.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 21 maart 2019

Defaults van Chinese bedrijfsobligaties groeien op ongekend niveau

Het aantal Chinese bedrijven dat zijn SCHULDEN niet terugbetaalt, groeit op een ongekend niveau. Dat laten berekeningen van twee banken zien.

Het is al langer bekend dat er problemen zijn bij Chinese bedrijfsobligaties. Alleen de berekeningen van de twee banken stellen dat de situatie erger is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 5 maart 2019

Wat zeggen de lessen van deze 300 jaar oude bubbel ons?

De huidige centrale bankbeleid is niet nieuw. 300 jaar geleden was er namelijk de Mississippi-bubbel. Deze ontstond door andere door lage rentes, een ruim monetairbeleid en hoge aandelenkoersen. Volgens Edward Chancellor, financieel historicus, zijn er vandaag de dag aardig wat parallellen met deze vroegere bubbel.

300 jaar geleden verkeerde Frankrijk namelijk in crisis. De situatie was vergelijkbaar met Griekenland op het hoogte punt van de Europese SCHULDENcrisis stelt Chancellor. De oplossing hiervoor was financiële verruiming, net zoals vandaag de dag.

En volgens Chancellor kunnen centrale bankiers een goede les leren van de vroegere situatie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs